Cum alegi imprimanta potrivită pentru acasă

Schimbările sociale din ultima vreme au determinat transformări majore ale obiceiurilor legate de print. Fie că ești părinte, iar cel mic are nevoie de materiale pentru școală sau că lucrezi de acasă și e mai simplu să iei notițe în scris, mai degrabă decât digital, printul este o necesitate. Și nu este deloc greu să o găsești pe cea potrivită nevoilor tale, trebuie doar să ai grijă la câteva criterii: imprimare cu jet de cerneală sau laser; print color sau alb-negru; imprimantă simplă sau multifuncțional.

Inkjet vs. laser?

Spre deosebire de imprimantele laser, echipamentele Epson EcoTank cu jet de cerneală oferă fiabilitate, mai puține consumabile și un timp redus pentru mentenanță. Imprimarea începe imediat ce am apăsat butonul Start, spre deosebire de imprimantele laser care trebuie să preîncălzească fuserul pentru a tipări. Printarea constantă la viteză mare este garantată chiar şi pentru documentele cu încărcare mare, ce conţin text, imagini sau grafice.

Imprimantele Epson EcoTank au un rezervor de cerneală mare, care poate fi realimentat cu recipientele de cerneală incluse. Primești odată cu imprimanta suficientă cerneală pentru a imprima mii de pagini, reducând costurile și economisind timp, deoarece nu trebuie să înlocuiești frecvent tonerul. Cantitatea de cerneala inclusă în cutia unei imprimante Epson EcoTank monocrom la livrarea acesteaia este echivalentă cu 5 tonere.

Cu cartușe sau cu rezervoare de cerneală?

Multifuncționalele Epson EcoTank sunt fundamental diferite față de majoritatea imprimantelor – în loc de cartușe, acestea au un rezervor de mare capacitate pe care îl poți reumple cu cerneală din recipientele pe care le vei găsi incluse în cutie, la achiziționarea imprimantei.

Încă de la început, vei primi suficientă cerneală pentru a printa până la 14.000 de pagini color, echivalentul a până la 82 de cartușe de cerneală, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi nevoit să schimbi frecvent cartușele și vei economisi timp și bani. 

Imprimantă simplă sau multifuncțional?

Luând în considerare contextul actual, lucrul de acasă este deja ceva obișnuit. De ce să iei în considerare achiziționarea unui multifuncțional? Aceste modele nu doar imprimă de pe computer, ci permit scanarea documentelor existente și copierea și salvarea lor, ca fișiere digitale.

Dacă însă nu ai nevoie de aceste funcţii, poţi alege o imprimantă Epson EcoTank simplă care are aceeași tehnologie cu rezervoare de cerneală de mare capacitate, oferindu-ţi toate beneficiile acestei game.

Alb-negru sau color?

Dacă tipărești doar facturi, contracte sau documente ce includ numai text, e posibil ca o imprimantă monocrom să fie suficientă pentru nevoile tale. Dacă însă copiii au multe proiecte sau fișe de lucru, s-ar putea să fie mai atrași să le folosească dacă le tipărești color. În plus, poţi imprima pentru ei coli dictando, portative muzicale, foi de matematică, puzzle-uri , felicitări sau cărţi de colorat personalizate, folosind setările imprimantei color Epson EcoTank. Alegerea depinde de nevoile fiecăruia. Gama EcoTank include modele variate, atât color cât și monocrom, A4 sau A3, pentru ca orice nevoie de print să poată fi satisfăcută.

Conectivitate wireless?

Cu gama de echipamente compacte Epson EcoTank, imprimarea de fotografii sau documente de pe telefoanele mobile sau tablete poate fi rapidă și ușoară, folosind conexiunea Wi-Fi și o gamă de aplicații dedicate acestor funcţii. Pe lângă aceasta, instalarea este simplă și ușoară, ca fiecare să poată face asta acasă, fără asistență, în doar câteva minute.

La F64.ro te așteptăm cu o mulțime de modele de imprimante. În funcție de nevoile pe care le ei, poți alege din imprimantele profesionale sau din modelele care îți permit să printezi imagini pentru amintiri de neuitat.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Această postare pe blog e la fel de utilă precum o mască chirurgicală folosită.

    Nu face o comparație detaliată între cele două soluții pentru a ajuta cititorul să ia o decizie informată.

    E doar reclamă la o imprimantă Epson. Care e un produs bun, nu mă înțelegeți greșit dar aceste informații se pot afla și citind descrierea produsului pe orice site de cumpărături online.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.