7 idei creative pentru fotografiat copiii

Copiii sunt foarte fotogenici, dar adeseori este o adevărată provocare să îi fotografiezi. În timpul unei ședințe foto, uneori pot fi timizi sau se pot comporta altfel decât în mod normal, nefiind familiarizat cu situația sau cu toate persoanele prezente. 

În acest articol, îți prezentăm 7 idei creative pentru fotografiat copiii, pentru a capta imagini demne de printat și înrămat. Astfel, nu va mai fi nevoie să apelezi la un fotograf profesionist prea curând sau nu pentru majoritatea situațiilor când dorești să suprinzi momente candide fără planificări sau programări anterioare. De aceea, e bine să fii mereu pregătit!

#1 Transformă ședința foto într-o activitate ludică și distractivă

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri în fotografierea copiilor. Vei dori ca aceștia să se distreze, pentru că astfel vor fi relaxați și vor fi mai multe șanse să zâmbească autentic, spotan, și nu forțat, pentru o ”poză.” Cum transformi această activitate într-o joacă, depinde mult și de vârsta și activitățile copiilor. Le poți cere să aleagă ei recuzita sau locația pentru fotografii.

#2 Ieșiți afară și explorați

Pentru mulți copii, o ședință foto în aer liber este mult mai interesantă și antenantă decât dacă îi fotografiezi acasă sau într-un studio. Pădurile, parcurile și plajele sunt alegeri excelente. În aer liber, se pot juca cu alți copii, pot explora locuri necunoscute și vei avea ocazia să le surprinzi cele mai sincere expresii. 

Specialiștii noștri recomandă:

#3 Folosește jucăriile sau accesoriile preferate ale copilului

Dacă ieșirea afară nu este o posibilitate, te poți folosi de jucăriile copilului mic pentru a-l face să se simtă confortabil în fața aparatului de fotografiat/telefonului mobil. Copiii între 2 și 5 ani se plictisesc repede, iar jucăriile preferate reprezintă o sursă de confort pentru copil, ținându-l ocupat. Te poți folosi de cromatică și formele jucăriilor pentru a realiza fotografii creative.

#4 Pregătește-te pentru multă mișcare

Dacă ai un copil activ, trebuie să te pregătești de mișcare atunci când dorești să îl fotografiezi. Bineînțeles, vor exista și momente liniștite, dar în majoritatea timpului va trebui să alergi după el. Poți aborda fotografierea ca pe un joc sportiv, unde cele mai multe emoții și cele mai bune fotografii se întâmplă chiar în mijlocul acțiunii.

Aici te va ajuta un aparat cu AF rapid și fucție de eye focus tracking (va ține mereu în focus ochiul/ochii și astfel te vei asigura ca pozele vor fi mereu clare, cu subiectul ales de tine).

Noi îți recomandăm:

#5 Urmărește mișcările mâinilor, picioarelor și ale corpului

Dacă te concentrezi doar pe surprinderea expresiilor faciale ale copilului, s-ar putea să pierzi o grămadă de fotografii grozave. În plus, poate fi frustrant, dacă copilul se uită mereu în altă parte. 

Fă un pas înapoi și privește întreaga scenă. S-ar putea să observi că poți realiza fotografii frumoase și dacă te concentrezi pe mâinile sau picioarele copilului. De multe ori pot aduce o notă de dinamism.

#6 Ascultă și de ”indicațiile” copilului

Atunci când fotografiezi copilul, ar trebui să fii un observator, iar îndrumarea acestuia ar trebui să fie subtilă și jucăușă, pentru a realiza fotografii autentice. Creativitatea și ingeniozitatea lor sunt de-a dreptul surprinzătoare și de multe ori, dacă asculți și de ”indicațiile” copilului, rezultatul final te va uimi: imagini creative, care reflectă cu adevărat personalitatea copilului tău.

#7 Întreabă-ți copilul dacă dorește să pozeze pentru o fotografie

Există copii care adoră să fie fotografiați. Dacă știi că copilul tău nu ar enimic împotrivp să pozeze, chiar mai mult, abia așteaptă să îî propui un nou ‘shooting’, nu mia pierde timpul, întrebă-l direct, iar el va fi fericit să pozeze pentru tine. Și te va ajuta mereu cu idei și posturi năstrușnice.

Sperăm că aceste idei te vor ajuta să realizezi fotografii creative cu copilul tău și nu uita că la F64 poți printa cele mai frumoase fotografii și poți găsi o mulțime de rame foto, pentru a crea amintiri de neuitat. 

Tu ce idei creative ai atunci când îți fotografiezi copilul? Lasă-ne un comentariu!

Ești interesat/ă de acest subiect? Îți recomandăm și următoarele materiale:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *