Cum fotografiezi copiii la început de an școlar, cu Magda Constantin

Pe data de 15 septembrie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Cum să îți fotografiezi copiii la început de an școlar, cu Magda Constantin, în cadrul Zilelor Sony. Magda Constantin a oferit sfaturi despre cum să îți fotografiezi copiii, demonstrate printr-o parte practică și ne-a povestit despre echipamentele pe care le folsește. 

Fotografierea copiilor este un proces vesel și plin de satisfacții, dar poate însemna totodată și o provocare unică. Indiferent dacă dorești să-ți formezi o carieră în fotografierea copiilor sau pur și simplu faci parte dintre părinții dornici să surprindă momente pline de emoție de la începutul de an școlar și nu numai, există anumite sfaturi pe care nu ar trebui să le treci cu vederea atunci când vine vorba de fotografierea copiilor.

Sfaturile Magdei Constantin

  • Nu încerca să obții portrete perfecte, uniforme la dungă, părul perfect pieptănat. Mergi pe abordarea documentară
  • Axeaxă-te pe momentele reale ale acelei zilei
  • Nu încerca să stresezi copiii (hai să stăm la poze, hai să facem poza asta). Uită-te la ei așa cum sunt în momentul ăla și surprinde-le emoțiile reale. Fotografiază-i când își iau micul dejun, când se spală pe dinți. Poate că par momente mici, dar nu există momente mici în fotografia documentară.
  • Nu încerca să aranjezi cadrul, să dai deoparte lucruri, să faci un pic de ordine, pentru că pierzi momentul, pierzi emoția. Fotografiază printre cutia de cereale și castron și o să iasă ceva frumos.
  • Importante sunt lumina și compoziția în fotografia de tip documentar.
  • Când fotografiezi cu un DSLR sau mirrorless, ai intenția setată.
  • Ideal ar fi să faci fotografii și în ziua de dinainte de prima zi de școală.
  • Dacă vrei să faci o fotografie de tip portret, clasică, fă-o cu o zi înainte. Trebuie să le explici de dimineață că într-un anumit interval de timp, veți face poze.
  • Cum faci copiii să stea la fotografii? Setează-ți un interval scurt. Totul trebuie să fie pregătit dinainte. Cheia este cooperarea.
  • Dacă vrei să îi surprinzi râzând, poți discuta despre ceva ce știi că le place, un subiect de al lor potrivit.
  • Când fotografiezi la tine acasă, este important să se vadă și fundalul. Le faci poze lângă geam, dar nu încerca să ascunzi fundalul din spate. Dar să fie camera ordonată, ușile închise la dulap etc. Dacă e un spațiu aglomerat, e important să tragi cu un f cât mai mic. În momentul în care ai tras cu f mic, tot fundalul din spate e blurat. Se vede un pic camera, dar focusul e clar pe subiect.
  • În cazul luminii, trebuie să urmărești calitatea, direcția și cantitatea. Când lucrezi cu lumină naturală, e esențial să nu ai două surse de lumină. Stinge absolut toate becurile din casă și du-te lângă geam. Un geam este absolut tot ce ai nevoie ca să faci un portret mișto. Este bine să fie un geam cât mai luminat, dar să nu fie soare direct. Dacă ai mai multe geamuri în casă, nu îl alege pe cel unde se vede pătratul de lumină când bate soarele direct în geam. Ideal e să ai și o perdea albă în dreptul geamului.
  • Când fotografiezi afară, e bine să fotografiezi când soarele e aproape de apus și pune copilul cu spatele la soare. Dacă faci fotografii la umbră, atunci e bine să ai multă umbră.
  • De obicei copiii nu știu ce să facă cu mâinile. În cazul ăsta, le dăm ceva să țină în mână.
  • Nu îi pune să stea cu fața la tine. Pune-i în profil, cu fața spre geam, și apoi roagă-i să-și întoarcă doar partea de sus a corpului.

Echipamentul Magdei Constantin

Canon EOS RP Aparat Foto Mirrorless 26.2MP Full Frame 4K Body

Canon RF 28mm F2.8 STM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 50mm F1.2 L USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 135mm F1.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorles

Canon RF 24-105mm F4 L IS USM Obiectiv Mirrorless

Tu ce idei creative ai atunci când îți fotografiezi copilul? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.