Back to school – idei pentru fotografii reușite

E din nou septembrie… Mirosul rechizitelor abia cumpărate, al hainelor și pantofilor noi, copiii cu tunsori proaspete și agitația din librării și magazine, toate dau de veste că începe un nou an școlar.

E și momentul să îți pregătești camera foto, dacă ai copii sau prieteni care sunt părinți, aceasta fiind o ocazie bună de a captura momente pline de emoție și amintiri frumoase pentru mai târziu.

Ți-am pregătit câteva idei pentru o sesiune foto back to school, iar dacă ai și altele, le așteptăm cu drag în comentarii.

#1 Surprinde instantanee

Fotografiile în care copiii pozează sunt minunate, însă instantaneele le pot întrece adesea. Stai în preajma copiiilor în prima zi de școală și surprinde gesturi sau emoții, discuții sau jocuri cu colegii, o privire pierdută cu gândul că de acum temele vor lua locul lungilor zile de joacă sau orice altceva îți atrage atenția.

#2 O fotografie cu cei mai buni colegi/prieteni

Nimeni n-a trecut singur prin anii de școală și cu toții am avut unul sau mai mulți colegi preferați, de ale căror glume, trăsnăi sau ajutor la teme ne amintim mereu cu drag. Surprinde copiii alături de cei mai buni prieteni și colegi, va fi cu siguranță o amintire de care nu se vor despărți nici după trecerea anilor.

#3 Folosește-te într-un mod creativ de cretă

Probabil că până nu se încheie festivitatea nu vei putea face asta, însă la final, ia o bucată de cretă și fă-ți de cap în mod creativ. Fie că scrii un mesaj drăguț sau doar desenezi ceva, o astfel de imagine va face deliciul unui nou început de an școlar.

#4 Top cărți preferate

Fiecare copil are cărțile lui preferate, chiar și în era tabletelor și ale telefoanelor mobile. Pentru un album cu amintiri, merită să imortalizezi și un astfel de cadru. O amintire haioasă pentru când va fi mai mare.

#5 Nu uita de detalii

Capturează și detaliile care au legătură cu școala. Va fi plăcut ca mai târziu să își amintească de ghiozdanul preferat, penarul în care ascundea cândva copiuțe (ce, tu nu făceai asta?), hainele sau uniforma purtată și altele asemenea. Până la urmă, detaliile completează frumos scena și aduc un pic de sare și piper în poveste.

#7 Transformă sesiunea foto într-o tradiție

Alege și un tip de imagine pe care să-l poți repeta an de an, ca mărturie a creșterii celor mici. O coală de hârtie pe care treci anul școlar sau orice altceva similar care îți dă prin gând, ar putea fi folosit pe post de props.

O altă idee ar fi să faci o fotografie la început și apoi la sfârșit de an, după care să le alături și să le compari. Nu-i așa că deja a crescut? Cu ambele idei poți realiza ulterior un colaj pe care să-l printezi mare și să-l înrămezi.

Și că tot a venit vorba de print, cele mai reușite cadre merită printate măcar 10×15. Poți decora apoi peretele de lângă biroul celui mic. Își va aminti cu plăcere de școală și va avea energie pozitivă pentru teme.

Bonus: E-book Idei pentru fotografii back to school reușite

În acest ghid foto urmează să afli:

Sfaturi utile pentru pasionații care-și doresc să realizeze fotografii școlare cât mai bune, plus o serie de echipamente recomandate și necesare pentru ca rezultatul final să fie unul pe cât se poate de memorabil.

Stai fără griji! Nu am uitat nici de părinți. Ți-am pregătit câteva sugestii ușor de aplicat atunci când îi fotografiezi pe cei mici și câteva idei care menite să le transforme începutul de an școlar într-o experiență de care să se bucure.

BONUS! La finalul ghidului te așteaptă și informații despre accesorii ce nu ar trebui să lipsească din trusa Back to Photo School.

Ai și alte idei? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Foarte tari ideile voastre,tineti-o tot asa…..bravo,doar cuvinte de lauda!!!!!

  • Foarte tare ideea cu scoala,de fapt cam toate ideile voastre despre prezentari.Va admir foarte mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.