Back to school – idei pentru fotografii reușite

E din nou septembrie… Mirosul rechizitelor abia cumpărate, al hainelor și pantofilor noi, copiii cu tunsori proaspete și agitația din librării și magazine, toate dau de veste că începe un nou an școlar.

E și momentul să îți pregătești camera foto, dacă ai copii sau prieteni care sunt părinți, aceasta fiind o ocazie bună de a captura momente pline de emoție și amintiri frumoase pentru mai târziu.

Ți-am pregătit câteva idei pentru o sesiune foto back to school, iar dacă ai și altele, le așteptăm cu drag în comentarii.

#1 Surprinde instantanee

Fotografiile în care copiii pozează sunt minunate, însă instantaneele le pot întrece adesea. Stai în preajma copiiilor în prima zi de școală și surprinde gesturi sau emoții, discuții sau jocuri cu colegii, o privire pierdută cu gândul că de acum temele vor lua locul lungilor zile de joacă sau orice altceva îți atrage atenția.

#2 O fotografie cu cei mai buni colegi/prieteni

Nimeni n-a trecut singur prin anii de școală și cu toții am avut unul sau mai mulți colegi preferați, de ale căror glume, trăsnăi sau ajutor la teme ne amintim mereu cu drag. Surprinde copiii alături de cei mai buni prieteni și colegi, va fi cu siguranță o amintire de care nu se vor despărți nici după trecerea anilor.

back to school

#3 Folosește-te într-un mod creativ de cretă

Probabil că până nu se încheie festivitatea nu vei putea face asta, însă la final, ia o bucată de cretă și fă-ți de cap în mod creativ. Fie că scrii un mesaj drăguț sau doar desenezi ceva, o astfel de imagine va face deliciul unui nou început de an școlar.

#4 Top cărți preferate

Fiecare copil are cărțile lui preferate, chiar și în era tabletelor și ale telefoanelor mobile. Pentru un album cu amintiri, merită să imortalizezi și un astfel de cadru. O amintire haioasă pentru când va fi mai mare.

back to school

#5 Nu uita de detalii

Capturează și detaliile care au legătură cu școala. Va fi plăcut ca mai târziu să își amintească de ghiozdanul preferat, penarul în care ascundea cândva copiuțe (ce, tu nu făceai asta?), hainele sau uniforma purtată și altele asemenea. Până la urmă, detaliile completează frumos scena și aduc un pic de sare și piper în poveste.

back to school

#6 Nu uita nici de cadrele de tip copii și părinți

Nu doar copiii au emoții în primele zile de școală, ci și părinții. Dacă observi interacțiuni faine între ei nu ezita să apeși pe buton. Vor fi cu siguranță cadre păstrate la loc de cinste.

#7 Transformă sesiunea foto într-o tradiție

Alege și un tip de imagine pe care să-l poți repeta an de an, ca mărturie a creșterii celor mici. O coală de hârtie pe care treci anul școlar sau orice altceva similar care îți dă prin gând, ar putea fi folosit pe post de props.

O altă idee ar fi să faci o fotografie la început și apoi la sfârșit de an, după care să le alături și să le compari. Nu-i așa că deja a crescut? Cu ambele idei poți realiza ulterior un colaj pe care să-l printezi mare și să-l înrămezi.

printing

Și că tot a venit vorba de print, cele mai reușite cadre merită printate măcar 10×15. Poți decora apoi peretele de lângă biroul celui mic. Își va aminti cu plăcere de școală și va avea energie pozitivă pentru teme.

Ai și alte idei? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Foarte tari ideile voastre,tineti-o tot asa…..bravo,doar cuvinte de lauda!!!!!

  • Foarte tare ideea cu scoala,de fapt cam toate ideile voastre despre prezentari.Va admir foarte mult.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *