De la Fotografie la Print, cu ambasadorul Canon Clive Booth

Pe data de 4 octombrie 2022, a avut loc evenimentul De la fotografie la print, cu ambasadoru Canon Clive Booth, eveniment din cadrul Photo Story 2022. Participanții care au asistat la prezentarea lui Clive Booth au avut ocazia de a testa apoi echipamente Canon într-o sesiune touch&try. De asemenea, evenimentul a fost transmis și live. 

Despre Clive Booth

După 20 de ani ca designer grafic, Clive Booth a decis să-și urmeze ambiția de o viață de a deveni fotograf și realizator de film. Ambasador Canon din Marea Britanie, el realizează acum imagini emblematice de modă, frumusețe și portrete.

”Îmi place să mă consider un designer cu o cameră”, spune el. ”La începutul anilor 90, am realizat fotografii și filme pentru Royal Geographic Society din Marea Arctică, printre urși polari și aisberguri. ”

Astăzi, stilul unic al lui Clive, împreună cu experimentarea constantă de noi tehnologii și tehnici, a atras numeroși clienți internaționali. Printre aceștia se numără mărcile de modă House of Holland, Louis Vuitton, H&M, precum și clienți din industria de frumusețe precum MAC Cosmetics și L’Oreal. De asemenea, lucrează pentru giganți corporativi precum Asus, Intel, Fiat și Austin Martin. 

În prezentarea pe care a susținut-o în showroom-ul F64, Clive Booth a vorbit despre unele dintre cele mai de impact proiecte ale sale. A povestit despre importanța creării unei legături cu subiectul, despre importanța unei fotografii printate ca rezultat la finalul unui proiect și despre cum un print reprezintă unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți face subiectului. De asemenea, a povestit de ce tehnologia mirrorless îl ajută în munca lui și am aflat și ce echipamente preferă. 

Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am aflat de la Clive Booth:

  • Printul reprezintă o modalitate excelentă a fotografilor de a-și arăta munca

  • Aplicatia Print Studio Pro oferă opțiuni profesionale

  • Conexiunea interpersonală cu subiectul este importantă. Poți surprinde diferite expresii care se schimbă într-o secundă.

  • Tehnologia, software-ul, funcționează între camerele și imprimantele Canon, pentru o experiență completă de la fotografie la print

  • Pentru Clive Booth, camera este un mijloc prin care își spune poveștile

  • Când fotografiază portrete, Clive Booth consideră că cel mai bun cadou pentru subiect este fotografia printată

  • Prepararea și colaborarea sunt importante în orice proiect foto

Clive Booth preferă obiectivul de 50mm, alături de Canon EOS R

Iată echipamentele preferate de Clive Booth!

Canon Pro 300
Canon Pro 1000

Iată câteva imagini de la acest eveniment:

Aici, poți urmări întreaga transmisie LIVE a evenimentului:

Tu consideri că printul este important pentru o experiență completă în procesul fotografierii? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.