Cum să fotografiezi înghețata

Înghețata este unul dintre simbolurile verii. Fie că vorbim de înghetață la cornet, pe băț, artizanală, avem de ales dintr-o mulțime de arome atunci când vrem să ne răcorim într-o zi toridă. Am spune că vara în fiecare zi ar trebui să fie Ziua Înghețatei, dar există în calendar o zi specială dedicată acestui desert răcoros: 26 iulie. Ne-am gândit, cu ocazia acestei zile, să împărtășim câteva sfaturi despre fotografierea înghețatei.

Când vine vorba de fotografierea înghețatei, faptul că aceasta se topește repede reprezintă o adevărată provocare. Există însă mai multe trucuri pe care le puteți folosi pentru a obține fotografii spectaculoase cu înghețata. În cele ce urmează, descoperim împreună cum poți fotografia înghețata!

Pregătește decorul în avans

Este bine să configurezi totul în avans, astfel încât după ce scoți înghețata din congelator, tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul declanșator. Folosirea luminii naturale este întotdeauna o alegere excelentă pentru fotografierea alimentelor. Dacă decideți să folosiți lumini artificiale, țineți cont de căldura generată de acestea. Înghețata s-ar putea topi și mai repede în aceste condiții. 

Adaugă elemente umane

Adăugarea de elemente umane conferă fotografiei culinare o notă de autenticitate. În fotografia cu înghețată, includerea unei mâini care ține cornetul este o alegere populară. Dă impresia că privitorul ar putea fi cel care deține acea înghețată delicioasă. Puteți include, de asemenea, pe cineva care servește o lingură de înghețată sau o persoană care mănâncă savurând acel moment. Un copil fericit al cărui chip este acoperit de înghețată topită în timp ce încă mănâncă, iată un subiect al unei fotografii care surprinde una dintre esențele verii!

Spune o poveste prin recuzita pe care o folosești

Este important să alegi un fundal care să se potrivească cu atmosfera pe care vrei să o creezi atunci când fotografiezi înghețată. Puteți include în decor linguri de înghețată, tacâmuri, fructe și alte dulciuri. Dacă fotografiați înghetața într-un castron, asigurați-vă că acesta arată bine și se potriveste stilului înghețatei.

Cromatica este de asemenea importantă. O înghețată de căpșuni sau de fructe de pădure se potrivește cu culori pastelate. Cele mai frecvente culori pentru fotografia cu înghețată sunt cele naturale și luminoase, care surprind atmsfera vibrantă și relaxantă a verii. 

Poți decora înghețata cu fructe de pădure, fulgi de ciocolată sau frunze de mentă.

În interior sau exterior?

Puteți fotografia înghețata atât în interior, cât și în aer liber. Fotografierea în interior este mai ușoară, deoarece puteți controla pe deplin procesul, setarea luminii și temperatura optimă. Dacă fotografiați în aer liber, încercați să evitați lumina directă și puternică. 

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor atunci când vei fotografia înghețata. Tu ce alte trucuri cunoști pentru fotografierea înghețatei? Lasă-ne un comentariu!

Luminile recomandate de specialiștii noștri pentru fotografierea înghețatei:

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Mai poti, de asemenea, sa racesti in prealabil tacamurile si vesela cu care vine in contact inghetata. Sau… sa nu folosesti inghetata ci o imitatie care rezista la caldura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.