Poze reușite la piscină. Cum să realizezi cele mai bune fotografii?

Ești pasionat de fotografie și vrei să descoperi mereu locuri noi pentru poze spectaculoase? Iată cum să faci instantanee și ședințe foto la piscină. Vei utiliza multe piese din echipamentul tău de fotograf și-ți vei folosi din plin tehnicile de fotografiere în aer liber, foto sub apă, fotografii în mișcare.

Fotografiază reflexii în apă

Ai marele avantaj că fotografiezi într-un cadru acvatic. Apa este reflectorizantă, așa că te ajută la obținerea unor efecte vizuale interesante. Setează camera foto în modul deschidere diafragmă și reglează automat timpul de expunere. Astfel vei beneficia de o expunere corectă. 

Scopul tău este să menții clare atât prim-planul, cât şi detaliile reflectate în apă. Selectează o diafragmă închisă, reglează adâncimea câmpului şi distanţa hiperfocală. Vei obține cadre clare, cu un echilibru vizual bun între cel mai apropiat punct de focalizare și detaliile de fundal.

O altă metodă este să menții o deschidere largă a diafragmei. Vei crea un efect de estompare a prim-planului sau a reflexiei, pentru fotografii artistice. Nu uita că pozele la piscină sunt cu lumină directă, puternică. Reglează jocul de lumini și ape prin alegerea unghiului de reflexie adecvat.  Un unghi înalt arată reflexia mai clară, iar un unghi mic creează cadre apropiate de suprafaţa apei, cu o viziune dinamică.

Programează sesiunile foto la piscină imediat după ploaie sau în zilele fără vânt, ca să beneficiezi de cele mai bune reflexii ale luminii în apă. Reține faptul că unghiul luminii incidente are aceeași valoare cu unghiul luminii reflectate, așa că vei obține cele mai bune fotografii la piscină prin plasarea camerei cât mai aproape de  suprafața apei. Utilizează filtre foto pentru polarizare, în special filtre circulare, pentru creșterea intensității reflexiei.

Surprinde jocuri de apă și picături în mișcare

Când ești la piscină poți să realizezi fotografii cu jocuri de apă și picături în mișcare. Utilizează gadgeturi rezistente la apă și alege de fiecare dată acele obiective foto care să pună în valoare dinamismul scenelor în aer liber. Vrei să prinzi splash-ul creat la fiecare mișcare în piscină, așa că ai nevoie de o viteză de declanșare rapidă.

Vezi cum setezi timpul de expunere ca să  “îngheți” acțiunea sau, dimpotrivă, să prinzi în fotografie tocmai imaginea estompată a mișcărilor (oameni care înoată, copii ce se joacă prin apă cu mingi colorate, stropi ce zboară prin aer ș.a.).

Dacă ești pasionat de detalii, poți să faci poze la piscină folosind tehnici de macro fotografie. Surprinzi picături de apă ce cad în piscină și realizezi fotografii subacvatice, pentru un plus de fun în zilele de vară.

Creează fotografii artistice la piscină

Când te gândești să faci poze reușite la piscină, prima idee este utilizarea de aparate foto subacvatice și evidențierea jocurilor de apă. Dar nu uita că poți să folosești camere de acțiune și drone, pentru imagini aeriene spectaculoase. Vei obține poze artistice, mai ales dacă este vorba despre evenimente festive ce au loc în apropierea piscinei (nunți, botezuri, aniversări, petreceri în aer liber).

Joacă-te cu decorurile și creează fotografii amuzante, care să redea atmosfera relaxată de la piscină. Toată lumea se simte ca-n vacanță, iar pozele pe care le realizezi pot să redea în mod original bucuria verii, armonia zilelor de weekend sau distracția de la petreceri.

Când faci poze la evenimente, folosește piscina pentru realizarea unor fotografii artistice pentru albumul de familie. Poate fi vorba despre fotografie de nuntă, poze de grup sau portrete, Trash the Dress și alte ocazii pe care le imortalizezi într-un cadru inedit.

Folosește inteligent jocurile de lumină și apă, ca să realizezi poze reușite la piscină. Alege echipamentele foto adecvate, pentru fotografii spectaculoase și efecte artistice.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.