Noutățile săptămânii 12 – 18 aprilie 2021

Săptămâna aceasta, am lansat un nou concurs pe pagina de Facebook F64. Până pe 5 mai 2021 ai ocazia să ne arăți cum pregătești masa de Paște, pentru a câștiga vouchere în valoare totală de 1300 LEI.

În materie de lansări de produse, săptămâna aceasta Canon a anunțat primele detalii despre Canon EOS R3, iar DJI a anunțat lansarea dronei DJI Mavic Air 2S.

#1 Agentul 00Paște te provoacă la un concurs de fotografie culinară

 

Concursul se va desfășura în perioada 14 aprilie – 5 mai 2021. Tot ce trebuie să faci este să postezi pe pagina personală de Facebook o imagine de tip food photography ce prezintă modul de preparare sau aranjare a mesei și preparatelor culinare cu ocazia sărbătorii de Paște, folosind hastagurile #F64#whatscooking și hastag cu numele brandului al dispozitivului cu care ai făcut fotografia, apoi să adaugi link-ul în secțiunea de comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook F64.

#2 Canon anunță primele detalii despre EOSR 3 și trei noi obiective

EOS R3 foloseşte un senzor BSI CMOS suprapus, complet nou, dezvoltat de Canon, un procesor de imagine DIGIC X puternic, poate fotografia cu 30cps cu urmărire AF/AE, cu detectarea ochilor, a capului şi a corpului şi foloseşte Sistemul revoluţionar Eye Control Function de control al focalizării automate. Este aparatul foto ideal pentru fotografii de acţiune care îşi doresc imagini de calitate cu obiecte care se deplasează la viteze foarte mari, când fotografiază sau filmează.

De asemenea, Canon a lansat obiectivul RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – un obiectiv impresionant pentru fotografii macro şi portrete care este primul obiectiv macro AF din lume cu mărire de 1.4x. În plus, Canon a oferit detalii despre RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM, două obiective telefoto fixe dedicate fotografilor profesionişti de natură şi sporturi. Obiectivele oferă distanţe focale uimitoare şi funcţii incredibile, mai ales când sunt folosite împreună cu noul model EOS R3.

# 3 SWPA 2021 – Au fost anunțați câștigătorii globali ai categoriilor Professional, Open, Student și Youth

World Photography Organisation este încântată să anunțe câștigătorii la nivel global ai prestigioasei competiții Sony World Photography Awards 2021. Titlul de Photographer of the Year și premiul în valoare de 25.000 de dolari, precum și echipamentul foto digital oferit de Sony sunt acordate reputatului fotograf documentarist Craig Easton (Regatul Unit) pentru seria sa Bank Top. De asemenea, sunt anunțați și cei zece câștigători ai categoriilor, alături de locurile doi și trei ai competiției Professional, precum și câștigătorii globali ai categoriilor Open, Student și Youth.

# 4 DJI lansează drona DJI Mavic Air 2S

DJI a lansat drona DJI Mavic Air 2S.

Caracteristici cheie

Senzor de 1 inch

DJI Air 2S are un senzor mare de 1 inch. Cu acest senzor, vă puteți aștepta la o gamă dinamică mai mare și la sensibilitate la lumina puternică.

Video de 5.4 K

Această rezoluție video este cea mai mare rezoluție oferită de linia DJI Mavic.

ADS-B

DJI Air 2S dispune de ADS-B pentru a vă avertiza cu privire la avioanele din apropiere. ADS-B va notifica și alte aeronave despre alte nave echipate cu ADS-B din apropiere

Care noutate te entuziasmează cel mai mult? Lasă-ne un comentariu! Și mai ales, urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile relevante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.