Cum să alegi un videoproiector home cinema

Jocurile pe televizor sunt fun, dar te poţi juca mult mai bine pe o imagine de mari dimensiuni, proiectată pe peretele din living. La fel e și cu meciul echipei preferate sau cu serialul de suflet văzut împreună cu cei dragi. Iar cum mersul la cinema nu mai e așa de la îndemână, ce-ai zice să-ţi faci propriul cinema chiar la tine acasă?

Dimensiunea imaginii contează

Poţi capta atenţia oricui cu o imagine impresionantă, cu diagonala de până la 386 inci (9.80 m), şi poţi reuni familia şi prietenii pentru a vă bucura împreună de momente memorabile. Nu ai nevoie neapărat de un ecran de proiecţie, poţi proiecta pe un perete alb din living sau din dormitor. Dacă însă nu ai foarte mult spaţiu disponibil sau niciun perete alb, ce spui de o proiecţie pe tavan?

Epson a lansat de curând o gamă de proiectoare home cinema cu tehnologie 3LCD, ideală pentru consumul de conținut de divertisment acasă. Noua serie include modele ușor de transportat și de instalat, ideale pentru consumul de conținut de divertisment acasă ori în vacanţă, fiind alternativa perfectă la un televizor. Modele precum Epson EB-FH06, EF-100W/B, EF-100W ATV, EF-11, EF-12, EH-LS300, EH-LS500, EH-TW5820, EH-TW750 oferă utilizatorilor experiențe cinematografice în orice context și afișează imagini la calitate superioară, având în același timp un design elegant, potrivit oricărei încăperi.

Cele mai mici proiectoare laser 3LCD, EF-11 și EF-12, sunt extrem de portabile, datorită designului compact și elegant ce permite transportarea cu ușurință dintr-o cameră în alta și proiecția în orice direcție, inclusiv pe tavan sau pe podea. Modelul EF-12 oferă experiențe audio unice datorită sistemului audio YAMAHA, care poate fi folosit și ca boxă smart de sine stătătoare. În plus, funcția Android TV disponibilă pe modelul EF-100 ATV permite acces la filme, spectacole și jocuri din Google Play, YouTube și alte aplicații.

Modelele EB-FH06 și EH-TW750 sunt ideale pentru experiențe home cinema, gaming ocazional și alte tipuri de divertisment. EB-FH06 are o rezoluție WXGA, în timp ce modelul EH-TW750 oferă o rezoluție Full HD 1080p, pentru ca utilizatorii să poată beneficia o calitate superioară a imaginii de mari dimensiuni, urmărind proiecții la o diagonală de până la 332 inci (8.4 metri). Calitatea impresionantă a imaginii se datorează tehnologiei 3LCD care oferă aceeași luminozitate pe alb și pe culoare, de la 3.300 la 4.000 lumeni. Proiectoarele au integrate difuzoare de 2W și dispun de cel puțin un port HDMI pentru conținut video și audio digital, pentru conectare simplă și rapidă a consolelor de jocuri, Blu-Ray, dispozitive smart și altele.

Luminozitate sau contrast?

Rezoluţia, luminozitatea, contrastul și durata de viaţă a lămpii sau a sursei de lumină laser sunt cele mai importante caracteristici tehnice pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un videoproiector.

O valoare a luminozităţii mai mare oferă o imagine clară chiar și în medii cu multă lumină ambientală, în vreme ce contrastul un contrast ridicat contribuie la o proiecţie în culori puternice, cu gradaţii și detalii în secvenţele cu mult negru.

Rapoartele de contrast mare, de până la 2.500.000:1, permit o calitate optimă a imaginii, cu detalii definite ale umbrelor și nuanțe intense de negru. Proiectoarele Epson oferă niveluri ridicate de contrast dinamic şi pot face faţă majorităţii scenelor cu fenomene atmosferice, cu umbre detaliate clar definite şi nuanţe intense de negru.

Luminozitatea pe alb nu poate oferi singură culorile realiste pe care le vedeţi în viaţa de zi cu zi. De aceea, tehnologia 3LCD utilizată la proiectoarele Epson oferă o luminozitate pe alb şi pe culoare de acelaşi nivel (CLO). Tehnologia 3LCD de la Epson permite proiectoarelor să aibă culori de până la trei ori mai luminoase decât proiectoarele DLP cu 1 cip comparabile.

Laser sau cu lampă?

Indiferent dacă alegi un model cu laser sau cu lămpi, proiectoarele Epson oferă vizionare extrem de îndelungată pentru toate dorinţele tale de divertisment. Videoproiectoarele Epson cu lămpi sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor, de aceea, nu trebuie să-ţi faci griji că vei pierde vreun minut din filmul, jocul sau emisiunea preferată. Cu durata de viaţă a lămpilor de până la 10.000 de ore, poţi viziona câte un film zilnic pentru următorii 15 ani, fără a fi nevoie să schimbi vreun consumabil. Pe lângă modelele cu lămpi, Epson oferă o gamă largă de videoproiectoare home cinema cu sursă de lumină laser cu durată lungă de viaţă, de până la 30.000 de ore în modul economic, și mentenanţă minimă.

Credem că un proiector nu ar trebui să fie mai complicat de utilizat decât un televizor. Prin urmare, proiectoarele Epson sunt uşor de aşezat aproape oriunde. Obţineţi o imagine reglată perfect în câteva secunde, cu zoom-ul optic, posibilitatea de deplasare a lentilei pe verticală şi pe orizontală şi corectarea trapezului. Specificații tehnice complete despre fiecare model în parte puteți găsi pe pagina www.epson.ro.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.