Cele mai bune sisteme Home Cinema. Ce funcții și caracteristici să alegi

Un sistem home cinema îți permite să vezi filmele tale preferate chiar în confortului propriului living. Tehnologia din jurul unui astfel de sistem garantează o claritate audio-video de înaltă calitate. 

Astfel, vizionarea unui film se transformă într-o experiență asemănătoare celei de care te poți bucura la cinematograf, atunci când alegi un sistem home cinema bazat pe tehnologii de ultimă generație. Iată, mai exact, ce înseamnă un astfel de sistem și în funcție de criterii îl poți alege: 

Ce presupune conceptul de “sistem home cinema”?

Un sistem home cinema poate împinge la superlativ experiența vizionării unui film acasă. De cele mai multe ori, un astfel de sistem este compus dintr-o serie bine definită de elemente: un DVD player / Blu-Ray player, un sistem audio și un televizor

De cele mai multe ori, sistemul de sunet din cadrul sistemului home cinema conține o serie de sateliți de tipul 2.1, 5.1 sau chiar 7.1. Asta înseamnă că în spațiul de vizionare a filmelor pot exista următoarele combinații de elemente autio: 2 sateliți + 1 subwoofer; 5 sateliți + 1 subwoofer; 7 sateliți + 1 subwoofer. 

Ce variante de sistem home cinema ai la îndemână?

Poți opta pentru un sistem all-in-one, fie pentru un sistem pe care să îl construiești din elemente audio-video individuale. Iată ce presupune fiecare opțiune dintre cele două: 

Sistem home cinema all-in-one

Toate componentele necesare pentru realizarea unui astfel de setup vin cu aceeași comandă online. Așadar, în cutia pe care o vei primi chiar la ușa casei tale vei găsi: sateliții și subwooferul, cablurile aferente și manualul cu instrucțiuni de utilizare. Beneficiul principal pe care îl oferă această opțiune presupune asamblarea mult mai rapidă a sistemului. 

Sistem home cinema realizat din piese

Avantajul pe care îl asigură acest tip de sistem home cinema are la bază libertatea de a alege piese calitative, de la producători diferiți, astfel încât calitatea experienței audio-video să poată crește semnificativ. Vezi ce soundbar poți adăuga pe lista cu elemente esențiale pentru un sistem home cinema, în cazul în care alegi o astfel de variantă de setup. 

Alegere sistem home cinema: DVD player sau Blu-Ray player?

Dacă alegi varianta unui DVD player, un astfel de produs este mai ieftin decât un Blu-Ray player, însă nici nu mai poate reprezenta un produs pe care să îl poți găsi cu ușurință în oferta online, motivul fiind unul cât se poate de simplu: calitatea slabă a imaginii (SD – Standard Definition), din cauza unei tehnologii învechite. 

Un Blu-Ray player presupune un cost de achiziție mai ridicat, însă cu ajutorul acestuia poți vedea filme în Full HD 1080p. Dacă alegi o astfel de variantă, vei avea nevoie și de un televizor Full HD, pentru a putea reda la calitatea dorită conținutul nativ pe care îl urmărești alături de cei dragi. 

Alegere sistem home cinema: 2,1, 5.1 sau 7.1?

Cele 3 variante clasice pentru schema de elemente audio ale unui sistem home cinema prezintă o serie de particularități, după cum urmează: 

Sistemul home cinema 2.1

Elemente componente: 2 sateliti + 1 subwoofer 

Se recomandă că cele două boxe să fie montate de ambele părți ale televizorului, în timp ce subwooferul să fie amplasat cât mai central, preferabil, sub televizor. Avantajul acestui sistem ține de preț, însă calitatea sunetului lasă de dorit, din cauza lipsei de sateliți suplimentari, ce ar putea oferi o senzație audio 360°. 

Sistemul home cinema 5.1 

Elemente componente: 5 sateliți + 1 subwoofer 

Se recomandă ca trei boxe ale ansamblului să fie amplasate astfel: două de ambele părți ale televizorului, în timp ce a treia să fie montată lângă subwoofer, sub televizor. Celelalte două boxe ale sistemului 5.1 pot fi amplasate de o parte și de cealaltă a zonei în care se află canapeaua, pe suporți suspendați de pereții camerei. Sistemul 5.1 este ideal pentru camerele de mari dimensiuni, oferind un sunet surround calitativ. 

Sistemul home cinema 7.1

Elemente componente: 7 sateliți + 1 subwoofer 

Spre deosebire de sistemul home cinema 5.1, varianta 7.1 aduce în cameră alte două boxe, poziționate diametral opus față de televizor. Așadar, putem vorbim despre o îmbunătățire aduse experienței audio din cameră, însă doar dacă spațiul generos al camerei permite o astfel de amplasare. În cazul în care livingul are dimensiuni obișnuite, boxele pot fi mult prea aproape de zona de vizionare, riscându-se astfel producerea unui disconfort auditiv.

Rămâi alături de blogul f64.ro pentru alte informații la fel de interesante! 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.