Lansare de carte: Dincolo de creativitate și fotografie – vol II

În prima jumătate a lunii decembrie va fi lansat cel de-al doilea volum „Dincolo de creativitate și fotografie”, semnat de Cristina Gârleșteanu. Prima carte, tipărită în 2021, a fost sold out și a primit multe referințe pozitive.

Dincolo de creativitate şi fotografie sunt multe întrebări. Despre viaţă, despre lume, despre tine însuţi, despre ce este fotografia şi de ce o vrei în viaţa ta, despre cum te raportezi la toate acestea şi cum te exprimi, poate chiar te reinventezi...

 

Cristina Gârleșteanu va lansa în decembrie cartea Dincolo de creativitate și fotografie – volumul II. Un volum de 100 de pagini care cuprinde 12 articole și eseuri dedicate fotografiei și creativității.

Cartea poate fi rezervată prin precomandă, aici.
Tirajul este de 250 de exemplare.

Cum definești, tu, creativitatea? Cum arată interacțiunea ta cu lumea din jur? Cum arată filtrele prin care-ți vezi viața? Cum ți-ai dezvoltat gândirea convergentă? Cine ți-a încurajat gândirea divergentă? Când ai învățat să îți ascunzi vulnerabilitatea? Care îți sunt temerile? Cât de greu crezi că e să fii creativ(ă)? Cum vezi asocierea dintre creativitate și succes? Care e măsura succesului pentru tine? Și celebra întrebare… Cine ai fost înainte să înveți cine nu poți să fii? De unde te inspiri? Ce te nemulțumește? Câtă atenție conștientă aloci procesului creativ?

 
 
                                              Ce eseuri și articole vei găsi în carte?

 

  • Ce mai e nou?
  • Creativitatea accelerată a zilelor noastre
  • Dacă e personal, de ce să copiezi?
  • De ce e important să privești fotografiile altora
  • Despre frici și limitări în creativitate
  • Despre valoarea și validitatea cărților și zine-urilor independente
  • Notă despre actul artistic și sinceritate
  • Notă despre competiție și creativitate
  • Notă despre locuri nefotografiabile
  • Notă despre motivație și întrebări (în fotografie)
  • Notă despre teama de eșec și desconsiderarea micilor succese din viața noastră creative
  • Notă despre actul fotografierii și fotografia ca artă
Consider că această carte reprezintă un act de curaj creativ al Cristinei către trezirea personală și folosirea puterii de creație într-un scop comun. Poate fi o forma de jurnal impersonal, cu rătăciri și regăsiri, care se poate transforma, pe drum, într-o oglindă a propriei sinergii dacă îți vei permite luxul de a te lăsa purtat de intuiție. Un dans liber, fără judecată, dintre a fi, a crea, a da formă și a construi o nouă perspectivă asupra lumii văzute și simțite. Mai mult decât apăsarea unui declanșator, capacitatea de a vedea și de a trece prin noi lumea din jur. Ce poate fi mai experiențial decât asta? Cum îți poate folosi ție, ca fotograf, această perspectivă? O șansă să privești concurența ca pe un catalizator pentru creștere. O lupta împreună pentru evoluția tuturor. O ușă către un echilibru dinamic care-ți permite să îți iei o pauză în timp ce te miști. Un pas spre a alchimiza imaginea cu filosofia privitorului prin asumarea procesului creativ dincolo de frici, dincolo de copy/paste. Dincolo de cine credeai că ești, dincolo de trenduri, valuri și formulele de succes contemporane poți sa gasesti cu ușurință o altă lume.. Ce te oprește să crezi că se poate și altfel decât ai fost obișnuit? O provocare de a vedea același loc cu alți ochi în fiecare zi. Dragă privitorule, citește-o fără grabă, contemplează asupra gândurilor călătoare stimulate de această experiență și poartă cu tine, mai departe, prin creațiile tale, conștientizările prețioase pe care le-ai primit.
Elena Corbu
Artist

Impresii de la cititori sau din comunitatea foto despre primul volum Dincolo de creativitate și fotografie:

Despre autor:

Cristina Gârleșteanu lucrează în prezent în marketing. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene (UBB Cluj-Napoca), însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A fost Redactor Șef al revistei online FOTO4all. A coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, apărute la F64. A coordonat blogul F64, premiat de patru ori în cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie.

A co-fondat Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din București. A publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai , tipărite sau doar online: Foto-Video digital, Photo Magazine ,Ziarul Financiar, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guardian, 591photography blog, Street Photography Magazine etc. A fost nominalizată și a câștigat o serie de premii sau mențiuni la competiții precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA 2012, Photography Masters Cup 2012 – The Color Awards, Sony World Photography Awards. A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, cele mai recente în SUA (New York) și Mexic. Finalistă London Street Photography Festival. Este membră Women Street Photographers şi are o imagine inclusă în cartea publicată în martie 2021 de Prestel-USA.

A publicat în 2021 primul volum Dincolo de creativitate și fotografie (sold out-250 de exemplare), iar în 2022 cartea foto The Flight Odyssey.

Din 2023, face parte dintre artiștii Futures Photography.

Te-ai numărat printre cititorii primului volum „Dincolo de creativitate și fotografie”? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.