7 sfaturi pentru fotografierea mesei și preparatelor de Crăciun și Revelion

Crăciunul este o sărbătoare și despre mâncare, despre prepararea feluritelor bucate tradiționale, familia care se adună în jurul mesei. Masa de Crăciun este un spectacol festiv în sine, care merită imortalizat în imagini delicioase. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva sfaturi pentru fotografierea mesei și mâncărurilor de Crăciun, pentru a putea să te lauzi cu rezultatul muncii tale.

Lumina zilei este cea mai bună – dar nu întotdeauna

Poate că ai mai auzit că în cazul fotografiei culinare lumina naturală este cea mai bună. Acest lucru este adevărat, dar de Crăciun, cu o mulțime de lumini festive, fotografiile nocturne au un farmec aparte. Pentru fotografiile în lumina zilei, poziționarea mâncării lângă o fereastră face ca cea mai bună lumină posibilă să cadă asupra subiectului. Pentru fotografia de noapte, poți încerca să poziționezi mâncarea în fața unor lumini de Crăciun și să utilizezi o deschidere largă pentru a estompa fundalul și a crea un efect bokeh frumos.

Reflectă lumina

Dacă urmează să fotografiezi în lumina zilei, investiția într-un reflector simplu poate reprezenta diferența dintre fotografiile standard și cele impresionante. Un reflector auriu va oferi un tip de lumină mai caldă, care este adesea ideală pentru fotografiile de Crăciun. De asemenea, un reflector care include un difuzor este util pentru a înmuia orice lumină dură care ar putea crea umbre puternice.

Obține balansul de alb corect

Un echilibru de alb greșit poaste strica o fotografie cu alimente, mai ales atunci când ne confruntăm cu o abundență de surse de lumină diferite. Dacă fotografiezi în lumina zilei, majoritatea aparatelor se descurcă bine în producerea culorilor precise, dar dacă fotografiezi în lumină artificială, unele aparate pot reda tonuri mai gălbui.

Ia în considerare o schemă de culori

Pentru a oferi fotografiilor tale de Crăciun acea aură de fotografii festive, te poți gândi la diverse fundaluri. Cele verzi și roșii sunt o opțiune potrivită, dar și alte culori festive precum auriul și argintiul pot fi alegeri potrivite. Ia în considerare și recuzita precum farfuriile, tacâmurile, fețe de masă etc. Fii atent la accesoriile care vor funcționa pentru schema aleasă de tine.

Folosește un trepied

Fotografia culinară se bazează pe lumina care intră în cadru și, deși vei folosi diafragme largi în cele mai multe ocazii, vei dori de asemenea să menții ISO la un nivel minim. Folosirea unui trepied îți permite să faci ajustări precise ale setărilor, fără a fi nevoie să recompui cadrul pentru fiecare fotografie.

Deciziile de compoziție

Gândește-te bine la locul în care te afli și la aparatul de fotografiat. În general, imaginile luate de la același nivel cu mâncarea tind să arate mai bine decât cele realizate de la nivelul ochilor. Poți face un montaj amuzant cu mai multe fotografii ale aceluiași subiect combinându-le împreună.

Aranjează scena

Pentru a crea atmosfera specifică sărbătorii de Crăciun, poți apela la decorarea mesei și la alte elemente de fundal. Încadrarea cu atenție a bradului de Crăciun în fotografie sau recuzita pentru masă, toate acestea pot contribui la crearea acestei atmosfere.

BONUS! Ca să surprinzi momente cât mai frumoase în această iarnă ți-am pregătit un ghid cu adevărat special!

De ce sa descarci acest ghid?

Sărbătorile nu ne lasă niciodată fără amintiri. Fiind cam singura perioadă din an în care putem întradevăr să profităm de compania celor dragi, de ce să nu rămânem și cu fotografii pe măsura momentelor petrecute? Vei găsi în acest ebook o mulțime de informații despre cum să creezi amintiri magice în fotografii care surprind spiritul acestei perioade.

 

În acest ghid foto urmează să afli:

 Sfaturi generale pentru fotografii de Crăciun și amintiri de neuitat

 Sfaturi utile pentru fotografierea pomului de Crăciun

 7 sfaturi pentru fotografierea mesei de Crăciun

 Tips & tricks pentru fotografierea ploii

 Cum alegi un cadou pentru cineva pasionat de foto-video

 BONUS! Fotografii reusite cu artificii!

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor în momentul în care vei fotografia pregătirile mesei de Crăciun și apoi momentul în sine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *