Cum să fotografiezi ciocolata

Știați că pe 7 iulie sărbătorim Ziua mondială a ciocolatei? Această dată este consemnată în istorie drept momentul în care băutura pe bază de cacao a fost introdusă în Europa, în 1550. Dincolo de gustul delicios al ciocolatei, aceasta este un ingredient savuros în fotografia culinară. În acest articol, îți prezentăm câteva sfaturi despre cum poți fotografia ciocolata în imagini uimitoare.

Sunt o mulțime de lucruri despre ciocolată care nu sunt așa de simple precum par, inclusiv fotografierea acestui desert delicios. Să fotografiezi ciocolata poate fi o adevărată provocare. Ca propsurile din filme care în realitate nu arată atât de impresionant, ciocolata își poate pierde magia dacă nu este fotografiată cum trebuie. O mare parte din magia ciocolatei vine din miros, gust și senzația tactilă. Iată cum poți păstra această magie și în imagini.

Pregătirea cadrului

Ciocolata este un ingredient pretențios. Dacă prepari ciocolata de la zero, trebuie să te asiguri că o faci corect. Nu trebuie să fotografiezi într-un mediu cu temperatură ridicată. Temperatura ideală în camera unde fotografiezi ciocolata ar trebui să fie undeva între 20-22 grade Celsius. Și amintește-ți să nu expui ciocolata direct în lumina soarelui.

Selectarea ciocolatei

Pentru a scoate ciocolata în evidență, folosește fundaluri mai întunecate dacă fotografiezi ciocolată albă și mai luminoase pentru ciocolata cu lapte și neagră.

Compoziția

Una dintre provocările fotografierii produselor de ciocolată este că acestea sunt mici. Este dificil să creezi compoziții cu oameni în ele atunci când ciocolata este subiectul principal. Deci probabil vei fotografia doar ciocolata, ceea ce înseamnă că fiecare parte va ieși în evidență. Adaugă cutii, boluri și fundaluri cu texturi pentru ca imaginile să fie mai interesante. Nuanțele de roșu și mov se potrivesc cu textura ciocolatei.

Obiective

Printre cele mai indicate obiective pentru fotografierea ciocolatei sunt obiectivele prime de 35 sau 50mm. Un teleobiectiv este potrivit atunci când ai destulă lumină.

O adâncime îngustă de câmp și fundalul puțin nefocalizat poate atrage atenția privitorului. În multe privințe, fotografierea ciocolatei este ca și cum ai fotografia un portret,

Iluminarea

Deși nu este bine să expui ciocolata în lumina soarelui, să găsești lumina naturală potrivită poate face ca ciocolata să apară și mai delicioasă în fotografii. Poți fotografia după-amiaza târziu, cu câteva ore înainte să apună soarele, într-un loc care este luminat dar departe de razele directe ale soarelui.

În privința iluminării artificiale, nu este indicat să folosești blitul decât în ultimă instanță. Blitul ar putea face ca ciocolata să fie supraexpusă sau crea contrast prea mare între fundal și ciocolată. O simplă lampă de birou poate asigura o sursă bună de lumină.

Amintește-ți că ciocolata ar trebui să arate cremoasă în imagini, nu sfărâmicioasă. Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost utile. Suntem curioși, ai experimentat cu fotografierea cicolatei până acum? Cum a decurs această experiență? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.