Cum să fotografiezi cafeaua în imagini uimitoare

Cafeaua este un subiect incredibil de versatil. Fie că o considerăm o necesitate, o plăcere sau chiar o pasiune, cei mai mulți dintre noi adorăm gustul ei, felul în care miroase și cum ne permite să socializăm atunci când ieșim la o terasă să bem cafea. Dacă ești un fan al cafelei, cu siguranță îți place și să fotografiezi prima ceașcă de cafea de dimineață sau acel moment efemer, dar în același timp prețios, în care lumina soarelui cade exact așa cum trebuie pe cafeaua băută la o cafenea.

Îți prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi creative pentru fotografia cafelei, pe care le puteți pune în aplicare indiferent de ce echipamente sau recuzită aveți deja.

1. Începe prin a fotografia o singură băutură

Pentru început este indicat să alegi o abordare minimalistă. Fie că îți place să bei un espresso puternic, cappuccino sau un latte, concentrează-te asupra acestei băuturi. Studiază detaliile: felul în care cafeaua se combină cu laptele, vârful de scorțișoară presărat peste spuma de cappuccino, sau felul în care cafeaua absoarbe lumina. Ia obiectivul macro și surprinde aceste detalii. 

2. Te poți concentra pe diferențele dintre două băuturi 

Te poți concentra pe diferențele dintre un flat white și un cappuccino. Sau poți compara în imagini două moduri de a savura cafeaua: cu sau fără lapte. Menține scena minimalistă, aducând în prim plan doar obiectele prin care vrei să spui povestea.

 

3. Folosește-te de props-uri

Mașini de cafea vintage, căni de porțelan, ceștile tale preferate, lingurile de cafea, te poți folosi de toate aceste elemente pentru a fotografia cafeaua. De exemplu, ceștile simple de cafea pot părea plictisitoare, dar cu puțină imaginație se pot încadra în orice poveste vrei să spui prin imagini. 

Culoarea în sine poate fi eroul principal în fotografia ta. Dacă ai niște vase colorate viu, poți adăuga câteva detalii contrastante.

Poți fotografia și echipamentul cu care faci cafeaua, pentru a ilustra procesul prin care ajungi să savurezi acea ceașcă perfectă de cafea în fiecare dimineață. La F64.ro, avem o gamă variată de espressoare și cafetiere.

4. Alege paleta de culori

Poți începe să lucrezi cu un fundal întunecat și să aduni recuzita. În privința ceștilor, este ușor să asortezi textura sticlei cu orice. Mai departe, poți adăuga stropi de culori contrastante: scorțișoară, șervețele albastre, câteva frunzei verzi. Sunt indicate culori mai reci pentru recuzită, precum albastru și verde.

Este important să te decizi ce paletă de culori vei folosi înainte de a aranja scena și de a aduna recuzita.

5. Desenează cu boabe de cafea

Fotografiile cu cafea nu trebuie să fie doar despre băutură. Te poți folosi și de boabele de cafea pentru a realiza fotografii creative. Poți desena o grămadă de lucruri cu boabele de cafea: diverse cuvinte, labirinturi, cercuri etc.

Boabele de cafea sunt ideale pentru fotografia culinară. Le poți folosi doar pe ele sau le poți combina cu scorțișoară, anason, cardamon, cuburi de zahăr sau fursecuri.

6. Spune o poveste simplă prin imagini

Poți spune o poveste prin felul în care fotografiezi cafeaua. Ceva cu adevărat simplu, dar de efect. Ceva precum: “Este duminică dimineață, iar eu mă bucur de această zi leneșă savurând un cappucino pe balcon.”

Alege propria ta poveste. Gândește-te la timp, la eveniment. Unde ești? Ce faci? Ce dorești să transmiți din punct de vedere vizual?

Fotografia de cafea nu este despre băutură. Este despre tine, despre pasiunile tale. O ceașcă de cafea este un obiect simplu, dar cu ea poți spune sute de povești. Cafeaua este un adevărat ritual. O celebrare a timpului, indiferent cum îl trăiești la un moment dat: pe fugă, când îți iei cafea to go, în tihnă, când savurezi un flat white la o cafenea sau în liniștea casei tale, când tu prepari cafeaua așa cum ești obișnuit, ca un vrăjitor cu poțiunile salePoți surprinde în sute de imagini pasiunea ta pentru cafea. Pe lângă sfaturi și echipamente foto cu care poți fotografia cafeaua, venim în ajutorul tău și cu diverse espressoare și cafetiere

Tu cum preferi să bei cafeaua? Ai un ritual anume de prepare a cafelei? Suntem curioși să aflăm mai multe despre pasiunea ta pentru cafea și despre cum se împletește cu pasiunea pentru fotografie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.