(c) Cristi Preda

Photo Talks – Fotografia de sport cu Cristi Preda și Raed Krishan

Începând cu 20 martie, am lansat proiectul Photo Talks, alături de fotografi cunoscuți din comunitate. În cadrul acestui proiect, abordăm teme diverse, din mai multe domenii, teme de actualitate, precum: fotografia documentară, fotografia ca terapie, fotografia de familie, tehnici de editare etc. Pe pagina de Youtube F64, puteți urmări videoclipurile cu toate evenimentele Photo Talks.

Continuăm seria de evenimente LIVE Photo Talks. 🎥 Ne revedem vineri 15 mai, de la ora 21:00 pe pagina de Facebook a F64, alături Cristi Preda, Raed Krishan și Marius Tudor. Tematica acestei ediții este fotografia de sport.

Putem profita împreună de timpul în care stăm acasă pentru a învăța lucruri noi, pentru a ne dezvolta pasiunea pentru fotografie și videografie și mai ales pentru a rămâne conectați la comunitatea foto-video, lucru vital în această perioadă.

Cristi Preda

Iată ce ne povestește Cristi Preda despre experiența lui ca fotoreporter:

La începutul anilor 90, fiind student la Jurnalism și colaborator  la cotidianul patronat de fostul presedinte LPF, Mitică Dragomir, Sportul Romanesc, am fost racolat de Nicusor Stan să intru in departamentul foto. Naiv,credul și onest, am acceptat. Am crezut că voi deveni celebru și plin de bani. Poveste lunga si spumoasă, cred ca Louis De Funes ar fi facut un rol magistral în pielea personajului meu. După vreo 3 ani am plecat la Sport XXI, primul cotidian de sport color. Bine, avea doar 4 pagini, dar totusi…N-am stat nici doi ani in mansarda Casei Presei, si m-am mutat pe Brezoianu, intrând în echipa lui Catalin Tolontan și Ovidiu Ioanitoaia de la PRO Sport. In ’97 a inceput cea mai minunată perioada din viata mea de fotoreporter. 7 ani de vacanțe si deplasări, am cunoscut lumea și oameni si am trait niște momente incredibile…Dar cum orice drum are și raspântii,  in 2003, la 2-3 luni după ce PRO Sport a fost preluat de Ringier, am luat câiniidin fata redactiei și ne-am mutat la Gazeta Sporturilor. Am lăsat un ziar care avea o medie 800000 de exemplare vândute pe zi și am trecut la unul care nu sărea de 10-12000. După un an vindeam mai mult decit PRO Sport. Din 2003 sunt cu aceeași echipă desi am schimbat din nou actionariatul revenind iar în portofoliul elvetienilor. Și multe s-au schimbat din 2003.Dar și mai multe din 97. În cei aproape 30 de ani de fotojurnalism, am participat la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice, la un Campionat European de fotbal, la 3 Campionate mondiale de atletism, rugby și handbal, și alte evenimente mai minore, Final 4 de handbal feminin, finala Europa League, dar motul experientelor mele îl reprezintă cele 4 zile cu Tolo in Afganistan si Pakistan.

Ca să nu mă întind la vorbă, închei modest, mentionând că activitatea mea în domeniu a fost recompensată cu 7 premii ale Asociației Presei Sportive și trofeu inaugural al Premiilor Ioan Chirila.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru Cristi Preda:

Raed Krishan

Raed Krishan este fotograf la Gazeta Sporturilor. Face fotografie din 2003 și a fotografiat Campionate Mondiale și Europene de Gimnastică, Scrimă și Baschet, Roland Garros 2018 și 2013, meciuri din Europa League, Champions League, cele din Liga I și cele ale Echipei Naționale de Fotbal.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de invitatul nostru Raed Krishan:

În această seară am vorbit despre fotografia de sport alături de doi dintre magii fotografiei de sport din România ce au surprins mari performanțe ale sportivilor noștri la cele mai importante competiții.

Vă așteptăm vineri, 15 mai de la ora 9PM cu întrebări pentru invitații noștri! Poți să le lași și aici în comentarii sau direct în pagina evenimentului, pe contul nostru de Facebook.

Lasă-ne un comentariu cu ce vrei să afli despre fotografia de sport, iar invitații noștri vă vor răspunde tuturor întrebărilor!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.