7 idei de fotografii de Paște pe care ar trebui să le încerci

Paștele este un moment minunat de a petrece timpul cu familia. Există o mulțime de lucruri pe care le poți fotografia în această perioadă, de proiecte pe care le poți încerca. De la ouă decorate, la culori și texturi vii, am pregătit o listă cu idei creative și amuzante de fotografii de Paște.

1. Ține-i ocupați pe copiii activi alături de animalele de companie

Pentru a crea fotografii inedite, poți include atât copiii cât și animalele de companie în ședințele foto de Paște. Cei mici vor adora cu siguranță aceste momente petrecute în familie. Este bine știut faptul că animalele de companie fac echipă bună cu copiii. 

2. Dacă dorești să fotografiezi doar animalele de companie, poți face props-uri cu mesaje personalizate

Aceste mesaje personalizate reprezintă o modalitate de a adăuga umor și bucurie fotografiilor de tot felul. Așezați aceste mesaje lângă animalul de companie. Puteți realiza aceste mesaje și digital, utilizând o foaie de hârtie goală în timpul fotografierii și scriind apoi mesajul în diversele programe de editare.

3. Fotografiază florile colorate

Primăvara este momentul perfect pentru a fotografia tot felul de flori frumoase. Bokeh, culorile vibrante și soarele vor duce fotografiile la următorul nivel. Iar acest lucru vă va inspira să căutați frumusețea în detalii.

Puteți fotografia aranjamente profesionale de flori, ori folosi florile de primăvară ca prim plan pentru fotografierea peisajelor. Sau le puteți include în imagini conceptuale tematice de Paște.

4. Realizează imagini drăguțe de Paște cu ouă decorate

Nu trebuie să pictezi modele uimitoare pe ouăle de Paște dacă nu dorești. Poate texturile simple reflectă mai bine gusturile tale.

Acest fel de fotografie vă va ajuta să vă exersați abilitățile de fotograf. Dacă faceți fotografii cu ouă în timp ce sunt pictate, va trebui să schimbați des setările camerei și să vă obișnuiți cu diferite lumini și mișcări. De asemenea, va trebui să lucrați cu lumina naturală sau artificială pentru ca decorațiunile să pară cât mai atractive din punct de vedere vizual.

5. Realizează o ședință foto de familie

Puteți utiliza culorile vibrante ale primăverii și relația pe care o aveți cu membrii familiei pentru a realiza o ședință foto intimă, cu instantanee. O ședință în care să surprindeți exact ce înseamnă spiritul acestei sărbători, nu neapărat o sesiune de fotografiat standard.

6. Nu ai un iepure? Cumpără urechi de iepure animalului de companie!

Dacă nu aveți un iepuraș, puteți face în continuare fotografii tematice de Paște animalelor de companie. Tot ce ai nevoie e de urechile de iepuraș! Unele magazine online vând chiar pălării de iepuraș și diverse costume.

Bucuria fotografierii animalelor de companie constă în spontaneitatea ei.

7. Documentează o vânătoare de ouă pentru a crea o poveste de neuitat

Copiii cresc repede ( uneori poate puțin prea repede). Ceea ce înseamnă că fiecare fotografie inedită cu ei este prețioasă. Documentarea unei vânătoare de ouă este o modalitate creativă și amuzantă de a petrece timp alături de familie. Puteți utiliza fotografiile în colaje și albume foto. De asemenea, puteți transforma acest lucru într-un proiect anual 

Nikon Z5 Aparat Foto Mirrorless 24.3 MP Body Negru

Nikon Z6 II Aparat Foto Mirrorless 24.5MP Video 4K Wi-Fi Body Negru

Canon EOS R50 Aparat Foto Mirrorless Kit cu Obiectiv RF-S 18-45mm F4.5-6.3

Canon EOS R8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2 MP Body

Sony Alpha FX3 ILME-FX3 Camera Full-Frame Cinema Line

Panasonic RZ-B100WDE-K Casti In-Ear True Wireless Extra Bass Negru

Godox WES2 KIT2 Sistem Microfon Wireless Dual 2.4 Ghz USB-C

Rode Wireless PRO Sistem Microfon Wireless 2 Persoane cu Lavaliere

Kit Blit Portabil Godox AD300 PRO TTL 300W cu Umbrela Difuzie 101cm si Stativ

Kit Blit Portabil Godox AD200Pro TTL 200W cu Set Modificatoare AK-R1

Kit Blit Godox MS200 200W cu Umbrela Difuzie 120cm si Stativ 2.8m

Kit Elinchrom D-Lite RX ONE Blit 100W cu Interfata Control si Reflector 16cm

Benro KH26P Kit Trepied si Cap Video 184.5 cm

SmallRig AD-01 Heavy-Duty Trepied cu Cap Fluid 186 cm

Caruba Videostar 188 Pro Trepied Video + Liquid Dampened Head si Spreader

Cullmann NANDO 560M RB8.5 Trepied de Calatorie Negru Argintiu

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.