Cum să alegi obiectivul potrivit pentru fotografierea animalelor de companie

Animalele de companie, pe lângă prieteni de nădejde, ne sunt adeseori și modele necuvântătare, dar jucăușe, care ne pot învăța multe lucruri despre ce înseamnă să ai răbdare și cum să îți dezvolți creativitatea. Unul dintre cei mai importanți factori în fotografierea animalelor de companie este obiectivul pe care îl folosiți în acest tip de fotografie.

Obiectivul folosit are un impact extraordinar asupra rezultatului final. În cele ce urmează, îți prezentăm ghidul nostru pentru alegerea celui mai bun obiectiv pentru fotografierea animalelor de companie.

Alegerea unui obiectiv potrivit pentru stilul de fotografie pe care doreși să îl abordezi este extrem de importantă pentru rezultatul final. Obiectivul camerei determină în mare măsură calitatea fotografierii și influențează semnificativ produsul final.

Preferați mai degrabă să fotografiați portrete ale animalelor de companie sau să le surprindeți într-un cadru larg? Răspunsul la această întrebare influențează semnificativ tipul de obiectiv pe care este indicat să îl alegeți.

Condițiile de fotografiere pe care trebuie să le aveți în vedere sunt locația, momentul zilei și dimensiunea spațiului de fotografiere pe care îl determinați pe baza capacității echipamentului pe care îl dețineți. Obiectivele sunt clasificate în mai multe moduri:

Pentru fotografierea animalelor de companie, este recomandată focalizarea automată. Animalele se mișcă atât de repede și spontan încât capturarea manuală a acțiunii poate fi dificilă.

Obiectivele au de asemenea accesorii pe care le puteți achiziționa, dintre care cele mai bune sunt filtrele. Cea mai bună modalitate de a utiliza un filtru este de a proteja sticla obiectivului. Acest lucru este valabil mai ales în fotografierea animalelor de companie. Curiozitatea lor este legendară, iar nasurile câinilor și ghearele pisicilor  pot găsi cu ușurință fața obiectivului. Filtrele de polarizare reduc strălucirea de pe suprafețele reflectante. Acest lucru este foarte util în fotografierea animalelor de companie atunci când lucrați cu mai multe suprafețe reflectorizante. Filtrele ND fac viața de o mie de ori mai ușoară dacă trebuie să fotografiați un animal cu blana albă în lumina soarelui strălucitor.

Toate aspectele menționate mai sus sunt factori importanți în alegerea unui obiectiv pentru fotografierea animalelor de companie. Ținând cont de toate acestea, iată diferitele tipuri de obiective și la ce se folosesc cel mai bine!

Obiectivele standard

Obiectivele standard sunt cele care produc o imagine care se potrivește cu ceea ce vede ochiul uman. Imaginea arată natural pentru privitor. Acestea sunt unele dintre cele mai ușoare obiective de utilizat,  deoarece nu trebuie să luați în considerare nicio formă de distorsiune. Când poți face o fotografie exact așa cum o vede și ochiul tău,  compoziția devine și mai ușoară. În privința fotografierii animalelor de companie, aceste tipuri de obiective sunt indicate datorită felului ușor în care pot fi folosite. O distanță focală standard extraordinară a obiectivelor standard este cea de 50mm.

Obiectivele cu unghi larg

Obiectivele cu unghi larg permit utilizatorilor să își dezvolte creativitatea și să se joace cu unghiuri și diverse compoziții. Ele sunt recomandate atunci când fotografiați rase mari de câini (cum ar fi Marele Danez) pentru a accentua dimensiunea masivă a câinelui ori atunci când fotografiați cai, pentru a surprinde alura acestora. Cu toate acestea, pot fi mai dificil de utilizat din cauza distorsiunilor. 

Obiectivele tele

Cu teleobiectivele puteți fotografia cu ușurință subiecte aflate în depărtare. Acest lucru se datorează distanțelor focale lungi. Ele sunt extrem de utile în fotografierea animalelor de companie.

Dacă folosiți un teleobiectiv pentru a surprinde animalul de companie, puteți sta departe de acesta și astfel să nu îl deranjați în timp ce faceți fotografii. Ele sunt de asemenea extrem de utile în fotografia de acțiune. O distanță focală ideală atunci când vorbim de fotografierea animalelor de companie cu un teleobiectiv este cea de 70-200mm.

Obiectivele macro

Un obiectiv macro este conceput pentru fotografierea subiectelor mici la distanțe foarte apropiate. În fotografierea animalelor de companie, cu un astfel de obiectiv puteți surprinde o mulțime de detalii.

Sigur, adeseori vă puteți găsi în situația de a trebui să surprindeți rapid un moment spontan în care animalul de companie face un gest adorabil sau doarme într-o poziție amuzantă, iar telefonul mobil este mai la îndemână. Pregătim un articol și cu câteva sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie cu telefonul mobil.

Suntem curioși, ce tip de obiectiv consideri că este cel mai potrivit în fotografierea animalelor de companie? Lasă-ne un comentariu!

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și: