Cum să realizezi portrete creative animalului de companie

Probabil ați făcut până acum mii de fotografii spontane cu animalul dumneavoastră de companie. Instantanee de acest fel sunt ideale pentru a vă face amintiri de neuitat. Cu toate acestea, creativitatea în realizarea acestor portrete este de multe ori o adevărată provocare.

Chiar dacă nu intenționați să stăpâniți arta fotografierii animalelor de companie, vă puteți dezvolta creativitatea. Cu ajutorul imaginației, puteți realiza portrete creative prietenului necuvântător.

Invitați-i la fotografiat pe cel mai bun prieten al animalului de companie

Animalele arată ilar atunci când se distrează împreună, motiv pentru care trebuie să profitați de acest timp de joacă. Dacă aveți mai multe animale de companie, cu atât mai bine. Lăsați animalele să se joace cu jucăriile preferate și nu inteveniți în jocurile lor.

Este greu să preziceți anumite situații atunci când vine vorba de animalele de companie active, așa că nu vă temeți să fiți spontani. Deși nu va fi o sesiune de fotografie creativă planificată, veți obține o mulțime de fotografii amuzante.

Apelați la costume

Există o mulțime de costume pentru animale accesibile disponbile online. Atâta timp cât animalul dumneavoastră de companie se simte confortabil în ele, veți putea face portrete fabuloase. Accesoriile sunt o modalitate excelentă de a atrage atenția animalului de companie și de a adăuga un element interesant fotografiilor. De asemenea, puteți confencționa acasă tot felul de costume interesante. Sunt o mulțime de tutoriale DYI care vă pot ajuta în această privință.

Documentați diferite momente prin colaje

De ce să te limitezi la o singură fotografie când poți include mai multe într-un singur colaj? Acestea sunt ideale pentru a captura o atmosferă specifică, pentru a spune povești mai profunde și pentru a documenta viețile animalelor de companie. Puteți crea un set de imagini cu o anumită temă, cum ar fi rutina zilnică. Aceste fotografii pot prezenta animalul de companie spălându-se, mâncând, dormind sau făcând ceva amuzant.

Tratați animalele de companie ca și cum ar fi modele profesionale

Imaginați-vă că animalul dumneavoastră de companie este un model profesionist care dorește să arate fabulos pe coperta unei reviste. Uitați-vă la fotografii cu oameni pentru inspirație. Observați modele simple de lumină care vă atrag și utilizați-le  în timpul ședinței foto. Încercați să surprindeți expresii care seamănă cu cele umane.

Capturați toate detaliile prețioase

Când vine vorba de portretele animalelor de companie, este indicat să vă concentrați pe detalii. La fel ca în cazul colajelor, ele spun o anumită poveste mai profundă și transformă momentele aparent nesemnificative în fotografii atemporale. Detaliile nu trebuie să apară întotdeauna pe fața animalului de companie. Fotografiile cu adevărat creative au o voce proprie, una care nu necesită o imagine completă. Faceți fotografii detaliate care reflectă personalitatea sau interesele animalului de companie. Rezultatele vor părea neobișnuite, poate chiar abstracte, dar vor avea sens.

Concluzie

Indiferent câte fotografii spontane ați făcut, aveți potențialul de a crea portrete fantastice pentru animalele de companie. Veștile bune? Nu trebuie să fiți fotografi profesioniști pentru a realiza acest lucru. Folosiți-vă imaginația, nu vă fie teamă să experimentați și profitați la maxim de timpul petrecut cu animalul de companie.

Suntem curioși, tu ce trucuri folosești pentru a realiza portrete creative animalului de companie? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Catelul meu face mutre haioase cand ii arunc recompense si declansez fix inainte de a le prinde. Ajuta si la training, sa astepte in aceeasi pozitie si e si distractiv.

  • Sfaturi bune, mulțumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.