Cum să alegi cea mai bună dronă profesionala?

Dronele profesionale împing ideea de “filmare aeriană” la un nivel superior, fiind produse destinate celor care vor să integreze acest device în munca lor.

Despre utilitatea dronelor profesionale în anumite domenii de business, cât și despre principalele criterii de alegere ale unei drone profesionale, vorbim în rândurile de mai jos.

Ce activități se pot efectua cu o dronă profesională?


Dronele profesionale pot transforma radical fluxul de lucru al unei companii, într-o gamă vastă de domenii precum: cinematografia, agricultura, divertismentul, topografia, securitatea etc.

Drone profesionale pentru filmări și filmări aeriene

  • Comunicare: publicitate / PR / CSR / vlogging;
  • Cinematografie: filme / seriale / documentare / producții cu buget independent;
  • Entertainment: nunți / botezuri / baluri de absolvire, petreceri de Revelion.

Drone profesionale pentru agricultură

  • Analiză și supraveghere detaliată a solului;
  • Împrăștiere eficientă de erbicid sau insecticid.

Drone profesionale pentru topografie și cartografie

  • Realizarea de hărți și planuri cadastrale;
  • Mapping 3D.

Cum alegem o dronă profesională?

Achiziționarea unui astfel de device poate îmbunătăți semnificativ calitatea foto-video, timpul necesar realizării anumitor task-uri, libertatea de mișcare și acoperirea unor suprafețe extinse de teren.

Așadar, cele mai importante criterii pentru alegerea unei drone profesionale sunt:

  1. Calitatea imaginii;
  2. Manevrabilitatea;
  3. Autonomia

Calitatea imaginii

O dronă profesioanală este ideală pentru realizarea de filmări și imagini aeriene, la o claritate a imaginii extraordinară. Cele mai frumoase imagini de ansamblu ale unor orașe sau peisaje pot fi surprinse cu o dronă profesională ce poate filma în formate video 4K, Full-HD, sau cel puțin la o rezoluție de 1920 X 1080 pixeli.

Manevrabilitatea

Compoziția unei fotografii și controlul unghiului de filmare sunt determinate de controlul aerian al dronei. Citește cu atenție specificațiile tehnice ale produsului, pentru a afla mai multe despre compatibilitatea unei drone profesionale cu anumite device-uri: smartphone, tabletă etc.

Anumite drone profesionale pot fi controlate prin telecomandă (sau chiar două telecomenzi), pentru ca manevrarea dronei să se realizeze independent de unghiurile pe care le adoptă camera atașată.

Dacă drona profesională va fi achiziționată pentru activități precum supravegherea anumitor obiective, analiza solurilor, maparea 3D, device-ul trebuie să aibă inclusă și o tehnologie de transmisie în timp real a cadrelor filmate.

Autonomia

O dronă profesională vine de obicei echipată cu o baterie ce garantează o durată de viață de aproximativ 10-30 de minute. Mai mult decât atât, autonomia unei drone profesionale mai presupune și:

  1. Distanța maximă la care ajunge (față de punctul de control)
  2. Înălțimea maximă la care se poate lansa (față de punctul de control)

Cu cât acești doi indicatori descriu valori mai mari, cu atât mai bine.


Iată și recomandările noastre:

Tu ce dronă folosești/ ți-ai dori să achiziționezi? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Cum pot afla cine si-a achizitionat o drona?

  • pot să primesc un exemplu de plan cadastrale realizat cu dona
    multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.