(c) https://journal.peakdesign.com/sticker-shock

Totul despre trepiedul de călătorie de la Peak Design

Trepiedul de călătorie de la Peak Design oferă stabilitate, capacitatea de încărcare și înălțimea desfășurată, la nivel profesional, și totuși se strânge la dimensiunile unei sticle de apă. Puteți călători foarte ușor cu acest trepied de călătorie din fibră de carbon de la Peak Design. Lungimea pliată de 39.3 cm ocupă mai puțin spațiu, lucru ideal în timpul deplasării.

Specificații cheie

  • Sarcină maximă suportată: 9.07 kg
  • Înălțime maximă: 152.4 cm
  • Înălțime maximă fără coloana centrală: 130.18 cm
  • Înălțime minimă: 14 cm
  • Dimensiune pliat: 39.37 cm
  • Material: Carbon

Calitate și inovație

Pretul trepiedului este justificat de calitatea produsului, de inovație și de garanția pe viață. Trepiedul de calatorie Peak Design este conceput din 366 de parti distincte – o adevarată performanță.

Cele 366 de piese ale trepiedului se reunesc pentru a alcătui 8 părți distincte care se asamblează într-un produs ce se poate ridica la 5 metri înălțime, dar se strânge până la dimensiunea unei sticle de apă. Fabricarea și asamblarea trepiedului sunt procese complexe, cu literalmente sute de verificări ale controlului calității.

Construcția trepiedului de călătorie Peak Design

Ani de zile, trepiedele de calatorie au avut aceeași construcție: o coloană centrală tubulară înconjurată de 3 picioare tubulare telescopante, toate conectate de un butuc metalic. Aproape fiecare trepied de călătorie din lume este conceput astfel.

Aceste tuburi sunt întotdeauna circulare. De ce? Deoarece tuburile circulare sunt puternice și stabile, ușoare și relativ ieftine și ușor de realizat. Când construiți un trepied din tuburi circulare, maximizați rezistența și minimizați costurile. Cu toate acestea, nu reduceți volumul.

Când cei de la Peak Design și-au propus să construiască cel mai compact trepied de călătorie, au realizat că singura modalitate de a minimiza cu adevărat volumul a fost să șanțeze tuburi circulare în favoarea unor forme care se îmbină perfect între ele, fără a lăsa spații goale. Pentru asta, au trebuit să renunțe la forma circulară.

Picioarele de trepied din aluminiu sunt realizate printr-un proces numit extrudare. Metalul este strecurat printr-o formă pentru a crea un tub, care apoi este tăiat la dimensiunea dorită.

Mai puțin înseamnă mai mult

Obiectivul celor de la Peak Design atunci când au construit acest trepied a fost să preia caracteristicile și performanțele pe care clienții le-ar aștepta de la un instrument de fotografie profesională și să le încadreze într-un volum mult mai mic. Pentru asta s-au axat pe reproiectarea fiecărei părți ale trepiedului pentru a ocupa mai puțin spațiu păstrând aceeași rezistență și funcționalitate.

Să luăm ca exemplu butucul – partea metalică ce leagă cele 3 picioare de coloana centrală. Pe un trepied tradițional, această parte are un diametru de aproximativ 4 centimetri. Pentru a economisi spațiul, butucul trepiedului de călătorie de la Peak Design este poziționat între picioarele trepiedului și coloana centrală. Are diametrul de aproximativ 2.5 inchi și cu greu îl poți vedea atunci când trepiedul este pliat.

Și mai complex este capul cu bilă compact. Au fost înlocuite butoanele de reglare voluminoase cu un inel cu profil redus. Acest lucru economisește spațiu și creează o experiență mai curată, dar necesită un mecanism intern mai complex.

Concluzie

Ce justifică prețul trepiedului de călătorie de la Peak Design? Mai multe piese, piese mai mici și mai greu de confecționat. O dimensiune mai mică, performanță, funcționalitate suplimentară și experiență plăcută a utilizatorului. Un trepied care este fabricat, asamblat și livrat cu zero emisii de carbon. Garanție pe viață.

Articol și poze preluate de pe site-ul https://journal.peakdesign.com/sticker-shock.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.