Vacanță virtuală: 40 de fotografii și destinații excepţionale

O vacanță nu strică niciodată, fie ea și una virtuală, așa că lasă-te purtat într-o călătorie alături de membrii grupului PhotoHub România în care urmează să descoperi noi destinații fotogenice din jurul lumii. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri de vacanță, te poți inspira și îți poți trece pe listă cele mai impresionante locații, iar dacă tocmai te-ai întors din vacanță, ei bine este momentul prielnic să retrăiești acele momente.

Am provocat membrii grupului PhotoHub România să ne împărtășească fotografii cu care se mândresc din ultimul concediu în care au fost, aceștia au răspuns bucuroși provocării, iar rezultatul final este pur și simplu…wow! 

Să cunoaștem mai bine comunitatea PhotoHub România:

PhotoHub România este un grup tânăr dar ambițios, înființat pe 26 noiembrie 2020 și reinventat în Ianuarie 2021. Sub această denumire ne-am propus încă din prima zi să ieșim în evidență prin calitate și prin modul de abordare. Ne adresăm tuturor categoriilor de fotografi dornici să progreseze în această frumoasă artă, având trei repere zilnice: Tema Zilei, Chestiunea Zilei și Atelier unde propunem diverse subiecte, de la abordarea diverselor tipuri de fotografie la aspecte practice care pot veni în ajutorul membrilor grupului nostru. Însă nu ne oprim aici, pe viitor ne propunem parteneriate, participarea la cât mai multe evenimente și nu în ultimul rând, dezvoltarea unui brand care să iasă din sfera virtualului reunind într-un mod corect și participativ membrii grupului.

PhotoHub România

Dacă vrei să știi mai multe despre  comunitatea PhotoHub România, aceștia te invită să urmărești acest scurt video de prezentare.

Să pornim în vacanța virtuală transpusă prin ochii comunității PhotoHub România

#1 Gelu Coltău - România

Începem călătoria pe meleagurile românești și facem primele două opriri în satul pitoresc Ciocanu și Vama Veche. Gelu Coltău a surprins aceste frumoase locații cu Nikon D500 și obiectivele Sigma 18-35mm și 70-200mm

#2 Mihail Golu - România

Tot în România admirăm lacul Trei din Semenic și satul Dumești, Iași. Mihail Golu ne prezintă imagini superbe din România cu Nikon D7200 și obiectivele Nikkor 55-200mm și Tokina 100mm.

#3 Cezar Gabriel - România, Portugalia, Slovenia

Mai rămânem puțin în România unde vizităm Maramureș și Bucovina, iar apoi ne oprim în Bled, Slovenia și Miramar, Portugalia. Cezar Gabriel a realizat aceste fotografii cu echipament Dji Mavic ProNikon D2x, Nikkor 70-300mm, Fuji XT2m, obiectiv Fujinon 16mm , Nikon D610 și obiectiv Tamron 70-200mm.

#4 Ștefan Andrei - Grecia

Ne continuăm călătoria, iar următoarea oprire este în Zakynthos, Grecia. Ștefan Andrei a surprins farmecul Greciei cu echipament DJI Mavic Mini 1, Nikon D500 și cu obiectivele Nikkor 55-200mm și Nikkor 24-70mm.

#5 Valeriu Ciubotaru - Grecia

Rămânem tot în Grecia, dar de data aceasta vizităm insula Thasos și Atena. Valeriu Ciubotaru a realizat fotografiile cu Canon6D, obiectiv Canon 24-105mm și GoPro Hero 7 Black.

#6 Tatiana Teofănescu - Austria, Croația

Urmează pe listă Austia și Croația unde Tatiana Teofănescu a surprins stațiunea turistică montană Hallstatt și Palatul Schonbrunn din Austria, alături de Pula Arena din Croația. Echipamentul utilizat este Canon 650D cu obiectivul Canon 18-135mm. 

#7 Mădălina Mihai - United Kingdom

(C) Mădălina Mihai

Următoarea destinație este Plaja Blackpool din UK surprinsă de Mădălina Mihai cu Huawei P20 PRO.

#8 Radu Antal - Italia, Anglia

Radu Antal ne prezintă alte trei destinații fotogenice din Italia și Anglia surprinse cu Canon 80D și obiectivele 24-105mm și 70-200mm.

#9 Elena Biianu - India, Tanzania, Egipt, Peru

Alături de Elena Biianu călătorim în India, Tanzania, Egipt și Peru, destinații ce merită puse pe lista următoarelor vacanțe. Fotografiile sunt realizate cu Nikon D810 și obiectivele Nikkor 24-70mm și 200-500mm.

#10 Cătălin Arcu - Spania, Egipt

Următoarele opriri sunt în Sharm El Sheikh, Egipt și Castellon de Plana, Spania. Cătălin Arcu a folosit echipamentele Sony A6000 Samyang 12mm, Sony 55-210mm și Sony 50mm.

#11 Emil Dendyuk - Grecia, USA

Emil Dendyuk a surprins farmecul Insulei Thassos din Grecia și al orașului Chicago din SUA cu Nikon D610 și Nikkor 24-120mm.

#12 Dragoș Constantin Tranca - SUA

Rămânem tot în SUA și punem pe listă Los Angeles, California și Maui, Hawaii. Dragoș Constantin Tranca a surprins fotografiile cu Canon TSE 90mm.

#13 Sorin Andrei Voicu - Polonia

Următoarele destinații sunt Cracovia și Gdansk, Polonia. Aceste fotografii spectaculoase au fost realizate cu echipament Nikon D7200, Tokina 11-16mm PRO DX II și Dji mavic air 2.

#14 Anca Chilom - Croația

(C) Anca Chilom

Orașul Dubrovnik din Croația este o altă destinație de vacanță ce nu ar trebui ratată. Anca Chilom ne-a împărtășit o fotografie minunată realizată cu Nikon Z6 și Nikkor Z 24-70mm.

#15 Gabriela Vochescu - Grecia

(C) Gabriela Vochescu

O altă destinație fotogenică din Grecia este Insula Creta unde Gabriela Vochescu a surprins un apus superb cu Farul din Chania folosind Sony FE 24-105mm.

#16 Emy Leompescu - Olanda, România

Alături de Emy Leompescu vizităm Amsterdam, Olanda și Sighișoara, România, două destinații turistice foarte diferite, dar cu un farmec aparte. Emy Leompescu a folosit Nikon D810 cu obiectiv de 50mm și Nikon D5300 cu obiectiv de 18-105mm.

Bonus: Mini-ghid pentru fotografii de călatorie de neuitat

Vacanța bate la ușă! Pe lângă ochelarii de soare, ia cu tine și sfaturile noastre pentru fotografii de călătorie perfecte!

De ce să descarci acest mini-ghid?

Fie că alegi un aparat foto, fie un  smartphone, învață cum să surprinzi prin fotografii farmecul destinației tale și bucură-te de noua aventură care te așteaptă.

În acest mini-ghid foto urmeaza sa afli:

  • Ce echipament foto ar trebui să ai pe listă
  • Sfaturi pentru fotografii de călătorie perfecte
  • Sfaturi despre realizarea fotografiilor la mare cu aparatul și telefonul
  • Sfaturi despre fotografierea peisajelor cu aparatul și telefonul
  • Sfaturi despre fotografia urbană cu aparatul și telefonul
  • Destinații fotogenice din România pe care nu ar trebui să le ratezi

Călătoria a luat sfârșit, sperăm că te simți mai relaxat, mai inspirat și mai dornic de noi aventuri! Tu ai fotografii din vacanțele în care ai fost cu care te mândrești? Lasă-ne un comentariu și arată-ne printr-un link fotografiile tale. Ai șansa să faci parte din galeria cititorilor!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Interesante destinatii, ilustrare, in majoritatea cazurilor, cu fotografii de inalta calitate.
    La pct. 6 se „anunta” fotografii din Austria si Croatia! Sunt 2 foto din Austria si una din Italia-Roma!!
    De regula, din 1984, eu nu stau in vacante (!!), eu calatoresc dupa obiectivele care ma intereseaza. In aceasta situatie trec prin multe locuri in care merita sa-ti faci vacante. Voi incerca sa postez si eu cateva fotografii, recente.

    • Bună ziua! Mulțumim pentru feedback și pentru vigilență, însă este vorba despre un obiectiv turistic din Croația care seamănă cu Colosseumul din Roma:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pula_Arena

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.