Portret de femeie fotograf

În luna femeii, la F64 ne îndreptăm atenția asupra femeilor și a forței lor creatoare. Pentru a arăta complexitatea a ceea ce înseamnă să fii femeie fotograf și videograf am ales să intervievăm femei fotograf și videograf din România. Ne-am axat atenția asupra tematicii: ce înseamnă să fii femeie fotograf/videograf în România? Aceste discuții ne-au arătat cât de diversă este lumea creatoarelor de conținut.

Iată ce ne-a ieșit!

Daniela Sterea

Daniela Sterea este fotograf de nou-născuți și maternitate. În acest interviu ne povestește cum a ales fotografia, cum “a pornit pe acest drum”. A ales domeniul fotografiei de nou-născut pentru că acest gen de ședință foto nu presupune foarte multă agitație, firea ei fiind una calmă. Consideră că este un mare avantaj faptul că este femeie în munca ei. 

Daniela Sterea este în primul și în primul rând femeie, apoi este soție, iubitoare de animale, de case vechi, tradiționale, de momente petrecute alături de familie și nu în ultimul rând fotograf de nou-născut și de maternitate.

Puteți afla mai multe despre experiența ei, despre ce echipament folosește și despre ce înseamnă să fii femeie fotograf în România urmărind acest interviu:

Christina One

Pentru Christina fotografia a venit ca o a doua pasiune, după pictură, şi a rămas, pe lângă job, un mijloc de exprimare şi de gestiune a relaţiei ei cu realitatea. Tatăl i-a pus bazele cunoştinţelor tehnice, cunoştinţe ce s-au împletit cu studiul artelor vizuale din timpului liceului şi, mai apoi, cu aprofundarea studiului din timpul facultăţii.

A avut primul său aparat foto în urmă cu 15 ani, în 2005, primit cadou de la tatăl ei, un compact Fuji. L-au urmat câteva Pentax-uri, iar primul full frame a fost Nikon D700, care va rămâne aparatul ei de suflet. A descoperit fotografia experimentând încontinuu, roind în jurul genului fine art, pe care aproape l-a abandonat pentru o lungă perioadă, timp în care a îmbrăţisat fotografia de modă şi portretistică, şi a gustat din toate celelalte genuri.

Mai multe despre Christina descoperim în acest clip:

Raluca de la Rotund Perfect

Raluca de la Rotund Perfect ne povestește că este fotograf de plăcere și de aproximativ 3 ani videograf de meserie. Nu îi place să povestească despre ea însăși și acesta este motivul pentru care a ales să povestească despre alții. Nu a crezut mult timp că o să ajungă să documenteze evenimente și a ajuns la concluzia că această meserie este meseria visurilor ei.

Vede lucrurile foarte simplu, chiar dacă se spune despre filmele ei că sunt complicate, și crede că cel mai important în ceea ce face e să să poți dărâma barierele din interiorul tău pentru a lăsa creativitatea să își facă acolo cuib.

Mai multe despre Raluca descoperim în acest clip:

Andreea Retinschi

Experienţa Andreei a început cu un curs de fotografie pe film, la liceu. Avea doar un Vivitar pe film alb-negru şi apoi îşi developa singură fotografiile. S-a îndrăgostit de acceastă formă de creație privindu-şi una dintre imagini cum se developa în substanţe, apărând ca din nimic.

Pentru Andreea fotografia este o necesitate, o obsesie, o stare. Preferă lumina naturală oricând, dar consideră că nu există o variantă corectă (lumină naturală vs. lumină artificială), acest aspect ţinând complet de preferinţele fotografului şi de iluminarea locaţiei alese. Pentru şedinţele ei de fotografie, dincolo de vestimentaţie şi modele, pune foarte mult accent pe poveste şi pe spaţiul în care aceasta se desfăşoară. Planificarea izvorăşte dintr-un element primar: fie un model, fie o locaţie, fie o rochie. Caută apoi celelalte piese lipsă ale puzzle-ului simbiotic, care să creeze povestea.

Ce înseamnă pentru tine să fii femeie fotograf în România? Suntem curioși să aflăm povestea ta.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.