(c) Cristina Petrica

Câștigătorii concursului Portret de femeie

În perioada 4-18 martie am lansat concursul Portret de femeie. Premiile constau în printuri de calitate profesională, format A3, cu fotografiile înscrise în concurs. Am provocat participanții să înscrie în concurs imagini care transmit emoții și spun o poveste.

În urma jurizării formate din fotografele Daniela Sterea, Christina One, Andreea Retinschi și Raluca Rotund și de către F64 cei 5 câștigători sunt: Cristina Petrica, D Stefania, S Alexa, Bogdan Olteanu și Paul Gabriel Tinca.

Cristina Petrica – In my secret life

( c) Cristina Petrica

Iată ce au spus membrele juriului despre fotografia Cristinei Petrică:

Andreea Retinschi: M-am bucurat sa vad ca arta auto-portretului nu s-a pierdut printre selfies. Personal am o slabiciune pentru cromatica albastra si imi place moliciunea fotografiei, trasaturile aproape nedistinse ale fotografei. Absenta focusului creaza o identitate universala a femeii din cadru, ar putea fi oricine.
Bravo, Cristina!

Daniela Sterea: Mi-a placut foarte mult felul in care transpune senzualitatea, feminitatea si puterea unei femei de a renaste. Tehnic eu as fi ales sa luminez inca putin zona ochilor. Cu siguranta mi-ar placea sa am aceasta fotografie in casa, este ca o pictura.

Raluca Rotund: Parcă-i o pictură-n ulei. Deși culorile sunt reci, parcă te atrage să tot privești fotografia, doar doar mai deslușești vreo formă. Accentul pus pe umeri și găt îi dă senzualitate (deloc vulgară) aparte personajului.

Christina One: Când am văzut cadrul ăsta, a fost chimie instant. E fix genul de exercițiu fotografic pe care l-aş face. Îmi place foarte mult abordarea aproape monocromă, atmosfera, liniile de contur ale personajului, dozajul luminii. Mi-ar plăcea să văd mai multe cadre din serie.

D Stefania – Mama

Raluca Rotund: Tare mult îmi place faptul că că fotografia asta în sine spune o poveste dar are și o urmă de mister dată de spațiul negativ din a doua jumătate a acesteia. Cromatica face parte din aceeași familie de culori și se împletește tare fain cu atmosfera din fotografie. E deopotrivă tristă și veselă, fapt care pe mine personal mă intrigă.

Christina One: Pare a fi un movie still. E genul de cadru care îți spune o poveste, care te îndeamnă să îți imaginezi tu narațiunea, care te găseşte pierdut în privirea personajului principal. Intenția instantaneului e foarte bună, dar mi-ar fi plăcut să aibe o compoziție şi o cromatică puțin mai controlate. Dar chiar şi aşa, rămâne dintre favorite.

(c) D Stefania

Bogdan Olteanu – Ice Cream for summer days

(c) Bogdan Olteanu

Andreea Retinschi: O cromatică jucăușă, asemănătoare fotografiei pe film, al unui portret care îmi aduce aminte de Ellen Von Unwerth ca stil. Bravo, Bogdan.

S Alexa – Natural Beauty

(c) S Alexa

Daniela Sterea: O fotografie foarte bună cu mențiunea că eu aș fi făcut irisul puțin mai întunecat.

Paul Gabriel Tinca – Spread the love

(c) Paul Gabriel Tinca

Reprezentant F64: Un cadru plăcut, echilibrat, jucăuș, care transmite o stare de bine, o stare pozitivă și asta ne-a plăcut în mod special. Atitudinea subiectului face totul, cromatica este foarte plăcută și cu siguranță ar arăta bine în print. Am fi curioși să vedem chiar o serie cu acest subiect, în diverse ipostaze, cu mai multe expresii, subiectul fiind unul foarte fotogenic. Felicitări, Paul!

Urmărește site-ul de Concursuri F64, abonează-te la Blog-ul și Newsletter-ul F64 și fii cu ochii pe noi!

Lansăm constant provocări fotografice cu premii incitante.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • 🙀Wow!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *