(c) Ben Thouard

Câștigătorii concursului Red Bull Illume 2019

Red Bull Illume a anunțat fotografiile câștigătoare ale prestigioasei sale competiții de fotografie sportivă de acțiune din 2019. Fotograful francez Ben Thouard a fost desemnat câștigătorul general cu fotografia sa de surfing ( ilustrată mai sus), filmată în Teahupo’o, Tahiti. 

“M-am dedicat în ultimii ani fotografiei subacvatice, căutând unghiuri noi și modalități noi de a surprinde valurile”, spune Thouard. “Tahiti are unele dintre cele mai clare ape din lume.”

“Această fotografie a fost făcută în timpul unei sesiuni de freesurf chiar înainte de evenimentul WCT de la Teahupo’s. Este vorba despre Ace Buhan care a folosit o tehnică de a scăpa de un val care se apropia.”

Anul acesta au fost înscrise peste 59.000 de fotografii, iar câștigătorii au fost selectați de un grup format din 50 de editori.

Fotograful american Noah Wetzel a câștigat categoria RAW pentru această fotografie ce îl înfățișează pe motociclistul Chris Bule sub eclipsa totală de soare din 2019 în Teton Valley, Wyoming:

(c) Noah Wetzel

Iată ceilalți câștigători din categoriile importante:

(c) Denis Klero, Rusia, pentru imaginea sa ce l-a surprins pe Paul Alechin în Streetfire Club, Moscova
(c) Cea mai bună poză de pe Instagram SanDisk, de Baptiste Fauchille, Franța cu o fotografie ce arată umbra lui Alex Bibollet în vasul Fillinges, Franța
Jean Baptiste Liautard se alătură câștigătorilor cu această fotografie ce îl surprinde pe Jeremy Berthier, pe traseul său din Buorgoin-Jallieu, Franța
Laurence Crossman-Emms, Marea Britanie, a impresionat cu această imagine ce surprinde pe Katy Winston în North Wales
Categoria Lifestyle: Alexander Wick, Germania, a câștigat pentru felul în care i-a surprins pe Philipp Bankosegger, Chris Rudolph și Luke Lalor Salathé Wall, El Capitan, Parcul Național Yosemite, SUA.
Lorenz Holder, Germania, pentru fotografia lui Senad Grosic în locația magică Game of Thrones, The Dark Hedges, Irlanda de Nord.
Lorenz Holder, Germania, cu o fotografie a lui Vladic Scholz în suprarealul viaduct al Ouse Valley, Anglia de Sud.
Philip Platzer, Austria, îl surprinde pe atletul Marco Fürst care zboară pe un balon cu aer cald în Fromberg, Austria.

Concursul pentru fotografie de acțiune și sport de aventură Red Bull Illume a fost fondat în 2006 și se află la cea de-a 5-a ediție.

Articol și fotografii preluate de pe Petapixel.com

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *