(c) Ghidul DSLR

Mini Review cu BenQ SW270C – Cel mai nou monitor cu interfața de conectare USB Type C

BenQ SW270C este cel mai nou monitor de editare foto cu diagonala de 27 inch cu rama subțire. Monitorul are un panou IPS pe 10 biti ( 8 + 2 biti )  care a primit două certificări  “Verified by CalMAN” și “Pantone Validated”. Panoul din noul BenQ SW270C acoperă spațiul de culoare Adobe RGB în proporție de 99%, 97% din P3 și 100% din sRGB. Rezolutia a rămas 2.5 K ( 2560×1440 ), iar luminozitatea a retrogradat la 300 niți, față de 350 în cazul lui SW2700PT. Conectivitatea de tip USB Type C integrată în monitor oferă posibilitatea utilizatorilor de MacBook Pro să se folosească de acest monitor fără a mai fi nevoie de vreun adaptor suplimentar. Partea de conectivitate a fost îmbunătățită, acest monitor având 2 porturi HDMI 2.0 și un DP 1.4. Monitorul vine cu un hub lateral cu două porturi USB 3.0 și un  cititor de carduri SDXC.

(c) Ghidul DSLR

Utilizare

Am folosit SW270C la editarea fotografiilor și am verificat rezultatele pe actualul SW2700PT. Pe perioada testelor am editat aproximativ 3000-5000 imagini pe acest monitor, asta nu înainte de a îl calibra ( vorbim mai încolo despre asta ). Cititorul de carduri este util ca dotare, mai ales dacă folosești carduri SD, iar dacă nu folosești, poți conecta unul și un hdd extern pentru back-up în partea stângă a monitorului. BenQ s-a făcut remarcat prin prezența consistentă a acestei dotări în toate monitoarele de editare foto. Design-ul noului SW270C este refăcut și inspirat din fratele mai mic ( BenQ SW 240 ), ramele sunt subțiri pe trei laturi ( excepție latura de jos ). Construcția este solidă, dar marginile sunt mai sensibile la șocuri atunci când este mutat, datorită ramelor subțiri. Puc-ul de navigare prin meniuri a suferit și el un refresh de design, acesta vine acum cu o rotiță care permite comutarea și mai rapidă prin meniuri și optiuni. Per total BenQ SW270C este un monitor arătos, bine construit și cu dotări competitive pentru prețul de 900-950 Euro în România.

Concluzie

Monitorul BenQ SW270C duce mai departe calitatea oferită de panoul lui SW2700PT. Acesta vine dotat cu un panou mai uniform ca luminozitate/culori, are valori DeltaE mai mici și vine cu un design cu rama subțire. Cititorul de carduri SD este prezent alături de 2 x USB 3.0, iar piesa de rezistență la capitolul conectivitate este portul USB Type-C, acesta permite conectarea monitorului la un MacBook Pro. Pentru posesorii de astfel de laptopuri, acest model de monitor poate fi soluția accesibila potrivită. Diagonala de 27 inch și panoul de calitate vor reuși să mulțumească orice posesor de laptop. BenQ SW270C este un monitor de editare foto recomandat pentru cei care vor un panou de calitate și pun rezolutia pe plan secund. Monitorul este suficient de dotat pentru a mulțumi orice fotograf entuziast/profesionist.

PRO

  • Panou IPS de calitate cu acoperire foarte bună a spațiilor de culoare;
  • Ușor de asamblat ( monitor + parasolar );
  • Calitatea construcției;
  • Picior ajustabil cu multiple unghiuri de poziționare;
  • Hub USB si cititor SDXC integrat;
  • Rama subțire;
  • Meniu simplu și intuitiv;
  • Puc pentru navigare prin meniuri;
  • Consum mic.
(c) Ghidul DSLR

Contra

Software-ul Pallete Master nu a primit update.

Articol și fotografii de Ghidul DSLR


S-ar putea să te intereseze și:

Calibrarea monitorului online – De ce e importantă și cum o poți realiza rapid online și în Windows

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.