Canon premiat de 5 ori la EISA 2019!

Canon Europe este recunoscut ca lider în industria sa şi este premiat de Asociaţia Europeană pentru Imagine şi Sunet (EISA) cu cinci distincţii de prestigiu. Premiile din 2019 reflectă excelenţa de neegalat şi tradiţia companiei Canon în domeniul optic, acestea fiind acordate atât pentru modelul EOS RP, cât şi pentru obiectivele RF şi EF. De la apreciata lansare a Sistemului EOS R în septembrie 2018, Canon a redefinit limitele fotografiei, creând aparate şi obiective care să extindă posibilităţile de fotografiere atât pentru fotografii amatori cât şi pentru profesionişti, lucru reflectat de premiile de anul acesta.

Canon anunţă cu mândrie obţinerea următoarelor premii:

  • Canon EOS RP a fost declarat de către EISA „Cel mai bine vândut aparat foto pentru 2019-2020“
  • RF 50mm F 1.2L USM a fost declarat de către EISA „Obiectivul fix standard pentru 2019-2020“
  • RF 24-105mm F 4L IS USM a fost declarat de către EISA „Obiectivul cu zoom standard pentru 2019-2020“
  • RF 28-70mm F 2L USM a fost declarat de către EISA „Inovaţia în domeniul obiectivelor pentru 2019-2020“
  • EF 600mm f/4L IS III USM a fost declarat de către EISA „Obiectivul fix super-telefoto pentru 2019-2020“

Timp de zeci de ani, Canon a dezvoltat principalele componente folosite în domeniul imaginii, folosindu-şi resursele interne pentru cercetare şi dezvoltare aplicate tuturor gamelor, de la aparate mirrorless la obiective EF. Expertiza şi cunoştinţele tehnice au contribuit la crearea unor produse inovatoare şi multipremiate – dezvoltat în pas cu descoperirile tehnologice şi ţinând cont de feedback-ul primit de la utilizatorii finali, Sistemul EOS R încorporează cele mai bune elemente ale produselor EOS originale. Distanţa scurtă dintre montură şi senzor a obiectivelor RF, precum şi diametrul acesteia de 54 mm a oferit inginerilor Canon suficientă libertate pentru a putea crea o nouă generaţie de optică – aceste avantaje au oferit echilibrul ideal între dimensiune, imagini de înaltă calitate şi performanţă de top.

La începutul acestui an, Canon a confirmat importanţa Sistemului EOS R, prezentând o gamă de obiective robuste formată din şase obiective RF care vor fi lansate în cursul anului 2019 şi o gamă extinsă, programată pentru 2020. De asemenea, sunt aşteptate actualizări viitoare pentru Sistemul EOS R, precum o focalizare automată silenţioasă, rapidă şi discretă şi o diafragmă constantă. Concentrându-se în principal pe dezvoltarea de noi tehnologii, Canon creează instrumente pentru viitorul imaginilor – folosind Sistemul EOS R, creând noi funcţii şi oferind produse versatile incluse în fiecare gamă, de la full frame mirrorless la DSLR.

„Canon are reputaţia de a oferi de-a lungul vremii cele mai bune produse din clasa lor, bazate pe trei componente esenţiale în domeniul imaginii: obiective, senzori şi procesoare. Aceste componente inovatoare se regăsesc în toate gamele de produse – de la fotografie, la cinematografie şi televiziune – lucru de care suntem extrem de mândri,” a afirmat Yuko Tanaka, Product Marketing Director la Canon Europe. „Dorinţa noastră de inovaţie continuă menţine Canon în top în domeniul excelenţei optice, iar expertiza noastră dă tonul standardelor din industrie în ceea ce priveşte dezvoltarea de obiective. Premiile oferite de EISA reconfirmă implicarea noastră totală în efortul de a oferi o experienţă incredibilă fiecăruia dintre clienţii noştri – suntem bucuroşi că EISA recunoaşte valoarea Sistemului EOS R, a aparatelor şi obiectivelor pe care le-am dezvoltat. Tradiţia noastră în domeniul opticii rămâne în continuare baza inovaţiilor pe care le aducem în industrie.“

În viitor, Canon va investi în continuare în domeniul de neegalat al sistemului EOS, prin game de aparate foto şi obiective RF şi EF, stabilind noi standarde de calitate a imaginii, de excelenţă şi performanţă optică, venind, în acelaşi timp, în întâmpinarea cererilor în continuă dezvoltare ale clienţilor săi.

Premiile au fost votate de un juriu prestigios, format din redactori şefi de la 60 de reviste internaţionale de prestigiu din domeniu produselor electronice de larg consum din 30 de ţări, EISA aducând astfel o recunoaştere produselor tehnologice care combină tehnicile cele mai avansate cu cele mai căutate funcţii din clasele de produse respective. Ca recunoaştere a produselor Canon distinse cu premii, juriul EISA a declarat următoarele:

Cel mai bine vândut aparat foto pentru 2019-2020, desemnat de EISA: Canon EOS RP

Odată cu lansarea EOS RP, Canon a introdus un produs de bază la un preţ extrem de accesibil pe piaţa de aparate mirrorless full-frame. Dotat cu un senzor de 26,2 megapixeli şi cu un procesor DIGIC 8 puternic, acest aparat foto este capabil să ofere imagini de calitate excelentă. Alt avantaj al acestui aparat foto este sistemul lui hibrid de focalizare automată în 4779 de puncte care oferă o focalizare eficientă în condiţii de luminozitate foarte scăzută. Aparatul compact şi uşor poate fi folosit atât împreună cu noul obiectiv inovator RF, cât şi împreună cu toate obiectivele EOS EF şi EF-S folosind adaptorul pentru montură Canon EF-EOS R. Dispunerea comenzilor şi ecranul tactil LCD bine amplasat facilitează modul simplu de operare al aparatului foto.

Obiectivul fix standard pentru 2019-2020 desemnat de EISA: Canon RF 50mm F1.2L USM

Obiectivul Canon RF 50mm F1.2L este un obiectiv standard cu diafragmă mare şi zero compromisuri care arată potenţialul noii monturi pentru obiectivele EOS RF. Combinând o diafragmă maximă foarte luminoasă cu claritatea impresionantă asigurată de f/1.2, obiectivul oferă şi un minunat efect bokeh datorită diafragmei cu zece lamele. Inelul de control al obiectivului permite fotografului să regleze parametrii de fotografiere. Acest ansamblu de optică fină este creat pentru utilizare intensivă şi pentru a face faţă condiţiilor de fotografiere dificile, oferind în acelaşi timp rezultate uimitoare folosind o varietate de subiecte, inclusiv pentru portrete sau fotografie de nuntă.

Obiectivul cu zoom standard pentru 2019-2020 desemnat de EISA: Canon RF 24-105mm F4L IS USM

Acest obiectiv de înaltă calitate, cu zoom este potrivit în orice situaţie pentru viaţa de zi cu zi şi face parte din noua gamă EOS R de aparate mirrorless full-frame. Obiectivul beneficiază de un interval de zoom extrem de versatil care poate acoperi orice, de la peisaje fotografiate din poziţie grandangulară la portrete realizate din poziţie telefoto scurtă, oferindu-vă imagini de calitate deosebită indiferent de valoarea diafragmei sau a intervalului de focalizare. Modul de focalizare Canon Nano USM oferă o focalizare automată silenţioasă şi precisă atât la fotografiere, cât şi la filmare, la care se adaugă stabilizatorul optic de imagine extrem de eficient care contribuie la obţinerea de imagini clare la fotografierea cu timpi lungi de expunere. Carcasa robustă şi impermeabilă este detaliul care întregeşte acest sistem impresionant şi versatil.

Inovaţia în domeniul obiectivelor pentru 2019-2020, desemnată de EISA: Canon RF 28-70mm F2L USM

Canon RF 28-70mm F2L USM este primul obiectiv standard cu zoom pentru aparate foto full-frame mirrorless care menţine o diafragmă constantă de f/2 pe toată plaja focală. Acest lucru permite fotografilor să limiteze profunzimea câmpului la un nivel care înainte era posibil doar cu obiectivele fixe şi de asemenea permite funcţionarea obturatorului la viteze mai mari în condiţii de luminozitate scăzută. Calitatea şi claritatea imaginii rămân la un nivel superior pe toată plaja focală, iar motorul USM oferă o focalizare automată mai rapidă şi mai performantă. Obiectivul este o dovadă excelentă a ceea ce se poate obţine cu ajutorul monturii EOS R.

Obiectivul fix super-telefoto pentru 2019-2020, declarat de EISA: Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Asemenea fratelui său mai mic, EF 400mm f/2.8L IS III USM, acest obiectiv super-telefoto foloseşte un design optic absolut nou pentru a oferi imagini de o calitate uimitoare şi este format dintr-un aliaj de magneziu cu titan pentru a reduce din greutatea carcasei fără a face compromisuri la calitate. Motorul ultrasonic oferă o focalizare automată extrem de rapidă, iar tehnologia internă de stabilizare a imaginii permite fotografierea din mână folosind viteze ale obturatorului mai lente cu patru stops decât cele normale. Datorită diafragmei f/4, obiectivul poate fi combinat cu Canon Extender EF 2.0x III pentru a obţine o distanţă focală de 1200mm beneficiind în continuare de autofocalizare.

Ceremonia oficială de decernare a premiilor EISA va avea loc la Berlin pe 6 septembrie 2019. Mai multe informații despre premiile EISA găsiți aici.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.