Cele mai bune camere lansate în anul 2019

În anul 2019 s-au lansat o mulțime de camere noi, unele dintre ele impresionante în ceea ce privește specificațiile. Am pregătit o listă cu cele mai bune camere lansate în anul 2019.

Canon

Canon a avut un an plin, lansând produse din întreaga gamă, de la PowerShot la EOS RP. Iată care au fost cele mai bune camere Canon lansate în 2019:

Canon EOS M200

Cu ajutorul modelului Canon EOS M200, poveştile prind viaţă în mod creativ şi fără efort. Interfaţa ghidată a acestui model este perfectă pentru cei care utilizează pentru prima dată un aparat foto, beneficiind de ghidare pe ecran, dar şi de sfaturi şi idei despre cum pot obţine cele mai bune rezultate. Senzorul APS-C de 24,1 megapixeli al modelului este mai mare decât un senzor specific telefoanelor inteligente, oferind imagini foarte detaliate, cu aspect clar şi spectaculos, chiar şi atunci când imaginile sunt decupate sau mărite pentru a fi partajate în mediile de socializare.

Canon EOS M6 Mark II

Dimensiunea compactă a modelului EOS M6 Mark II permite un stil simplu de fotografiere, necesar pentru a surprinde momente în mişcare. Discul de selectare pentru care puteţi selecta funcţia, discul de selectare principal, comutatorul de selectare focalizare automată/manuală şi butonul de pornire şi focalizare automată sunt poziţionate intuitiv pentru a obţine un timp de răspuns mai rapid, necesar pentru scenele care necesită fotografiere rapidă. Vizorul detaşabil este ridicat şi aliniat central pentru a crea spaţiu şi confort intuitiv, pentru o experienţă de fotografiere captivantă, în timp ce ecranul rabatabil ajută la realizarea de fotografii mai creative şi oferă acces la numeroase funcţii video.

Canon EOS RP

Ideal pentru fotografia de călătorie, fotografia de peisaje și fotografia de portret, Canon EOS RP promite un potențial mare, facilitat de toate beneficiile pe care le aduce Sistemul EOS R, printre care se numără și cea mai rapidă focalizare automată din lume. Fiind cel mai mic și cel mai ușor aparat foto Canon digital full frame de până acum, cu obiective interschimbabile, modelul EOS RP reprezintă cea mai modernă combinație între versatilitate și usurință în utilizare – oferind imagini de calitate impresionantă. De asemenea, EOS RP permite fotografilor și videografilor să exploreze și să utilizeze întregul portofoliu Canon de obiective EF și EF-S.

Canon EOS 90D

Modelul EOS 90D are un body familiar dar uşor, cu un grip mare pentru manevrare mai uşoară şi echilibru bun, în special la utilizare împreună cu obiective lungi, ideal pentru fotografia sportivă şi fotografierea animalelor sălbatice. Cu ajutorul celor două discuri de selectare cu funcţii multiple – inclusiv un mini-controler adăugat recent şi amplasat în spatele aparatului foto, la fel ca la modelele din gama profesională – şi al butoanelor EOS care pot fi personalizate, fotografii amatori care doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile pot fotografia instinctiv şi cu încredere, datorită numărului mai mare de puncte de focalizare care pot fi selectate şi al setărilor utile pe care le pot accesa printr-o simplă atingere. Modelul EOS 90D este dotat cu un număr de funcţii care pot fi personalizate şi setate pentru a obţine un rezultat consecvent, atât la fotografiere, cât şi la filmare.

Fujifilm

Fujifilm X-T30

FUJIFILM X-T30 este o cameră versatilă cu un design compact și ușor care se distinge prin fotografii și înregistrări video avansate. Aceasta include îmbunătățirea calității imaginii și a vitezei de procesare utilizând combinația ultimului senzor X-Trans ™ * CMOS 4 și motorul de procesare a imaginii.

Fujifilm X-A7

Cântărind doar 320 grame și având un design modern, Fujifilm X-A7 este un aparat foto mirrorless cu un senzor APS-C și o rezoluție de 24.24 MP, capabil să înregistreze imagini de o calitate uimitoare. Senzorul dispune de tehnologia revoluționară Fuji de reproducere fidelă a culorilor. Mai mult, construcția senzorului are în alcătuirea sa elemente de cupru, ceea ce asigură un transfer rapid al datelor si permite autofocalizarea precisă și rapidă. Fujifilm X-A7 poate inregistra video la o calitate 4K/30fps, ceea ce îl recomandă ca fiind alegerea ideală pentru pasionații de vlogging.

Nikon

Nikon Z50

Nikon Z50 este primul aparat foto mirrorless în format DX din seria Z. Z50 este echipat cu un senzor în format DX, cu 20,9 MP, într-un corp rezistent și compact. Printre caracteristicile moștenite de la aparatele foto Nikon Z7 si Z6 se numără montura larga Z si sistemul AF hibrid. De asemenea, Z50 este prevăzut cu un vizor electronic clar, cu un ecran tactil cu înclinare și cu un maner adânc. Are integrată funcția inteligentă AF detectie ochi, Z50 este excelent pentru fotografierea portretelor, iar fotografierea continuă cu pana la 11 fps (cu AF/AE) este ideală pentru scenele de acțiune.

Olympus

Olympus OM-D E-M1X

Olympus OM-D E-M1X este dotată cu cel mai performant sistem (IS) de stabilizare a imaginii și un sistem de focalizare automată rapid. Focalizarea are funcția de detectare inteligentă ce ajută mai ales în cadrul fotografiei sportive.  Totodată, Olympus OM-D E-M1X vine cu un sistem de protecție împotriva factorilor externi (praf, ploaie, îngheț) și un nou senzor giroscopic. Acesta din urmă ajută la stabilizarea imaginii ajungând la o compensare de aproape 7,5 trepte de expunere.

Olympus OM-D E-M5 III

La doar câteva zile de la aniversarea a 100 de ani de la înființarea companiei, Olympus a lansat mult așteptatul aparat OM-D-E-M5 Mark III. Aducând multe dintre cele mai avansate tehnologii de imagistică Olympus într-un corp foarte compact și ușor, aparatul a fost proiectat pentru a fi alegerea perfectă pentru pasionații de fotografie. Autofocusul performant, sistemul puternic de stabilizare a imaginii împreună cu funcțiile de fotografiere versatile oferă calitatea imaginii.

Panasonic

Panasonic Lumix DC-S1

Concepută pentru fotografii excepționale dar și pentru filmări video de calitate profesională, Lumix S1 este construită în jurul monturii L de diametru larg și oferă creativilor media toate beneficiile unui senzor full-frame de înaltă sensibilitate. Senzorul CMOS de 24,2 megapixeli reprezintă inima Lumix S1. Echipată cu o stabilitate remarcabilă a imaginii și un nou procesor Venus Engine, camera performează la cele mai înalte standarde în fotografie permițând totodată realizarea de înregistrări video de calitate excepțională cu detalii de lumini și umbre bine echilibrate.

Sigma

Sigma FP

Sigma FP este un aparat foto mirrorless cu senzor full-frame BSI Bayer CMOS de 24.6MP și stabilizare de imagine electronică. Sigma FP dispune de un sistem de autofocus cu 49 de puncte și are o plaja ISO cuprinsă între 100 si 25.600. Camera este capabilă să înregistreze la rezoluție 4K la 24, 25 sau 30 FPS, fiind compatibilă cu formatele CinemaDNG la 8, 10 sau 12 biti, cât și cu formatul MOV folosind codecul H.264.

Sony

Sony a6400

Pe lângă dimensiunea sa compactă și greutatea mică, α6400 oferă o performanță rapidă și o gamă de caracteristici avansate, care pot fi găsite de regulă pe modelele full-frame, precum fotografierea continuă rapidă și filmare 4K HDR (HLG); un ecran LCD tactil, tip 3.0, ce se poate roti la 180 de grade; Real-time Eye AF cu inteligență artificială și noua tehnologie Real-time Tracking de înaltă precizie. Acest sistem de Tracking AF cu viteză și performanță mari este asociat cu procesorul de nouă generație care împreună permit focalizarea în 0.02 secunde și mențin subiectul focalizat într-un mod extrem de eficient. Este ideal pentru a fotografia cu ușurință chiar și subiectele în mișcare rapidă, în timp ce gama largă de sensibilitate și calitatea înaltă a imaginilor fac α6400 camera potrivită pentru orice oportunitate fotografică, fie că este vorba de fotografiere sau filmare.

Sony a6600

Sony Alpha A6600 este un aparat foto mirrorless potrivit pentru fotografii dar și pentru video, cu accent pe viteză și versatilitate în format de APS-C. Senzorul CMOS Exmor dispune de o rezoluție de 24.2 megapixeli cu procesor de imagine BIONZ X și o valoare maximă ISO de 51200, oferindu-vă imagini extraordinare de fiecare dată, cu zgomot de imagine foarte scăzut, indiferent de condițiile de fotografiere.

Sony a7R IV

Aflat într-o continuă ascensiune, sistemul Sony mirrorless este acum completat de modelul Sony Alpha a7R IV, caracterizat de performanțe foto și video uluitoare. Cea de-a patra ediție a seriei a7R vine cu un senzor de imagine Exmor R BSI CMOS cu o rezoluție impresionantă de 61 MP si un procesor de imagine îmbunătățit BIONZ X – combinația ideală pentru a garanta rezultate impecabile, fiabilitate și rapiditate. Mai mult, Sony Alpha a7R IV este capabil să fotografieze în rafală la o capacitate de 10 fps, precum și să înregistreze capturi video UHD 4K30 – ambele cu ajutorul tehnologiei incredibile Real-time AF și Tracking AF.

Sony Cyber-shot RX100 VII

Folosind tehnologiile dezvoltate pentru camera Sony full-frame mirrorless Alpha 9, RX100 VII atinge un nou nivel de performanță în categoria camerelor compacte, atât în ceea ce privește fotografiile statice, cât și pentru înregistrări video, oferindu-le utilizatorilor încrederea că au în buzunar o cameră cu specificații profesionale care permite surprinderea de imagini spontane în viața de zi cu zi.


Ce cameră consideri că merită titlul de cea mai bună cameră lansată în anul 2019? Lasă-ne un comentariu!

 

 

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Olympus OMD-EM5 Mark III

  • O-MD EM1-X

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.