Canon lansează modelul EOS R5

UPDATE 21 Aprilie

Canon Inc. face un pas fără precedent şi anunţă mai multe specificaţii ale modelului EOS R5 – o cameră foto full frame mirrorless, aflată în dezvoltare, având la bază revoluţionarul sistem EOS R ce redefineşte domeniul mirrorless. Această actualizare confirmă capacităţile de înregistrare incredibile ale modelului EOS R5, inclusiv capacitatea de înregistrare internă 8K RAW pînă la 29.97cps şi compatibilitatea acestuia cu fluxurile de lucru pentru producţii de top.

Dovedind statutul de lider de piață al companiei în ceea ce privește inovația în domeniul tehnologiei optice, modelul EOS R5 dezvoltat de Canon are funcţii  video pe care nu le poate oferi niciun alt model mirrorless de pe piaţă si calitati prezente doar la camerele de producție video ce au preţuri mult mai mari şi sunt folosite în industria cinematografică de top. Creat ca răspuns direct la cererea tot mai mare venită din partea creatorilor de conţinut, care îşi doresc calitate atât la filmare, cât şi la fotografiere, modelul EOS R5 va fi cel mai bun aparat foto folosit în producţii. Acesta este cu mult peste standardele impuse în industrie şi oferă rezultate 8K excepţionale.

Pe platourile de producţie de top, precum sunt cele pentru reclame, seriale şi documentare, modelul EOS R5 este un partener ideal pentru noul model Canon EOS C300 Mark III, o cameră video modulară de generaţie viitoare, care face parte din sistemul Cinema EOS.

Pe lângă specificaţiile excepţionale de fotografiere, ideale pentru surprinderea momentelor din spatele camerelor de filmat, EOS R5 este o cameră secundară de filmat ideală, ce oferă:

 • 8K RAW – pe toată suprafața senzorului , înregistrare internă de până la 29.97cps
 • Captură video internă 8K – până la 29.97cps în 4:2:2 10-bit în Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • Captură video internă 4K – până la 119.88cps în 4:2:2 10-bit în Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • 4:2:2 10-bit în Canon Log sau 4:2:2 10-bit cu ieşire HDR PQ via HDMI la 4K 59.94cps
 • Dual Pixel AF este disponibilă în toate modurile video pentru toate rezoluţiile şi ratele de cadru
 • Stabilizare optică internă pe cinci axe/ care permite combinarea opţiunii IS a obiectivului cu opţiunea IBIS a EOS R5
 • 2 sloturi pentru cardurile de memorie – 1x CFexpress şi 1x SD UHS-II

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, afirmă: „Luna trecută v-am dezvăluit câteva specificaţii şi am confirmat că am reuşit să obţinem <<imposibilul>> cu EOS R5. Acum facem un pas înainte şi vă arătăm provocarea pe care o lansăm pe piaţă, dezvăluindu-vă punctul nostru forte şi de neegalat – capacităţile de înregistrare video nemaiîntâlnite până acum la alte camere mirrorless.

Datorită capacităţii sale de a înregistra folosind formate şi codecuri standard pentru industria cinematografică, modelul EOS R5 este ideal pentru multe tipuri de producţie. În plus, datorită compatibilităţii sale cu fluxurile de lucru cinematografice, modelul poate fi folosit fără probleme pe platourile de filmare cele mai sofisticate.“

Printre specificaţiile modelului EOS R5 confirmate până acum de Canon Inc. în anunţurile anterioare referitoare la dezvoltarea produsului, amintim:

 • Modurile 8K şi 4K sunt compatibile cu funcţia Canon Dual Pixel CMOS AF.
 • Modelul EOS R5 are capacitate de focalizare automată avansată pe animale – recunoaşterea câinilor, pisicilor şi păsărilor.
 • Modelul EOS R5 aduce o schimbare de performanţă, cu 12 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul mecanic şi 20 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul electronic.
 • Modelul EOS R5 duce la nivelul următor tehnologia de ultimă generaţie, beneficiind de un nou sistem intern optic de stabilizare a imaginii recent dezvoltat de Canon, ce funcţionează în combinaţie cu sistemul de stabilizare al obiectivului.
 • Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 va putea realiza transferul automat de fişiere cu imagini de pe echipament pe platforma cloud canon.

 

 

Canon Inc. anunţă astăzi dezvoltarea modelului EOS R5, un aparat foto full frame mirrorless, având la bază revoluţionarul sistem EOS R. Bazat pe feedback-ul primit din partea clienţilor şi pentru a corespunde nevoilor pieţei, modelul EOS R5 este dotat cu o viteză de funcţionare inegalabilă, rezoluţie mare, filmare 8K şi stabilizator de imagine ultraperformant. Acesta le va permite fotografilor şi cineaştilor să îşi depăşească limitele creative şi să surprindă acţiunea mai bine ca niciodată.

Zilele Sony @ The Brewery, 19 feb 2020

Captură de imagine rapidă, la cele mai înalte standarde

Noul model reconfirmă interesul acordat de către Canon Sistemului EOS R şi dorinţa companiei de a oferi produse inovatoare fotografilor şi cineaştilor. Modelul EOS R5 aduce o schimbare de performanţă, cu 12 cps la fotografiere cu obturatorul mecanic şi 20 cps la fotografiere cu obturatorul electronic. Combinaţia de viteză şi rezoluţie a acestui model va stabili noi standarde, iar modelele mirrorless vor deveni alegerea ideală pentru oricine, de la fotografii de nunţi, la fotografii de acţiune.

Cel mai recent model intrat  în familia EOS R se face remarcat prin tehnologia de excepţie cu stabilizator optic de imagine şi comunicare electronică superioară între obiective şi aparatul foto. EOS R5 duce la nivelul următor tehnologia de ultimă generaţie dezvoltată pentru modelele din gama sa, beneficiind de un nou sistem intern de stabilizare a imaginii, recent dezvoltat de Canon. Acesta funcţionează în combinaţie cu sistemul de stabilizare a obiectivului, asigurându-se că, indiferent de situaţie, fotografiile şi filmările sunt realizate fără mişcare.

 

Tehnologia viitorului

EOS R5 este modelul ideal pentru cei care îşi doresc să îşi pună în evidenţă conţinutul video şi fotografiile. Oferind posibilitatea de filmare 8K în diverse scenarii, rezervată până acum doar cineaştilor, EOS R5 răspunde nevoii  tot mai pregnante de rezoluţie mare şi calitate deosebită a materialelor realizate în mişcare. Cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât rezoluţia standard actuală de 4K, acest model le oferă utilizatorilor oportunitatea de a realiza materiale în format 8K, pe care le pot decupa ulterior în format 4K.

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, afirmă: “Suntem încrezători că EOS R5 va revoluţiona piaţa globală de echipamente mirrorless şi ne bucurăm că realizatorii de conţinut foto şi video vor avea posibilitatea să lucreze folosind noul nostru echipament remarcabil.

Acest model reconfirmă atenţia pe care o acordăm echipamentelor mirrorless şi nevoii de a garanta viitorul fotografiei şi al filmelor. Am lansat inovatorul Sistem EOS R în Septembrie 2018 împreună cu o serie de obiective RF, alături de modelul EOS R, urmat la scurt timp de mai multe obiective RF, EOS RP şi EOS Ra. EOS R5 va deveni noul model Canon mirrorless de referinţă, oferind imagini şi capturi video de calitate excepţională.”

Abilităţi rapide de comunicare din mers

Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 va putea  transfera automat fişiere cu imagini de pe echipament în platforma cloud image.canon. Această funcţie de transfer automat de imagini îi va ajuta pe utilizatori să îşi vizualizeze conţinutul instant pe alte dispozitive atunci când sunt în deplasare. În plus, modelul EOS R5 este dotat cu două sloturi de card, pentru confortul utilizatorilor.

Canon anunţă tot astăzi și lansarea modelului RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – cel mai recent obiectiv care se va alătura gamei Canon RF din Sistemul EOS R. Canon va dezvolta în  total nouă obiective RF programate să fie lansate în 2020, inclusiv RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM şi modelul compatibil Extender RF 1.4x si Extender RF 2x.

Având o distanţă focală de 24-105mm, cu o greutate de doar 395gr şi cu dimensiuni de 88,8mm x 76,6mm – obiectivul RF 24-105mm F4-7.1 IS STM este ideal pentru cei care doresc un obiectiv cu distanţă de focalizare versatilă, dar care nu au suficient spaţiu în kit-ul lor, sau care nu doresc un bagaj greu, un aspect esenţial pentru fotografii de călătorie. Obiectivul RF 24-105mm F4-7.1 IS STM combinat cu EOS RP cântăresc împreună doar 880g, oferă un echilibru ideal obiectiv-aparat foto şi asigură confortul necesar la realizarea de fotografii şi filmări full frame din mers.

 

related products

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.