(c) Bogdan Pop

Introducere în fotografia de aviație

Pe data de 24 iulie de la ora 19:00 vă invităm la evenimentul Introducere în fotografia de aviație, la F64. Liviu Dnistran și Vali Mureșan ne vor povesti ce înseamnă fotografia de aviație și ne vor prezenta proiecte foto susținute de Aeroclubul României și Forțele Aeriene Române.

Pentru a te înscrie, trebuie să completezi formularul de aici!

Programul evenimentului

  • Introducere în fotografia de aviație – 20 minute
  • Prezentare proiect foto aer-aer cu Aeroclubul României – 30 minute
  • Prezentare proiect foto aer-aer cu Forțele Aeriene Române – 30 minute
  • Q&A (vom discuta despre echipametele specifice fotografiei aeriene/de aviație, ce ar trebui să conțină trusa foto și care sunt accesoriile esențiale pentru a realiza fotografii de aviație reușite).

Despre speakeri

Liviu Dnistran

Lucrează în IT in Cluj, iar din 2011 s-a apucat de fotografie de aviație, începând ca un hobby pe lângă gardul aeroportului din Cluj. Din 2011, a fotografiat de la sol și din aer diferite tipuri de aeronave, face parte din Focus Aviation, o echipă de fotografi de aviație cu experiență pe fotografia aer-aer cu aeronave militare, este vicepresedinte al asociației Transilvania Spotters, prima asociație non-profit din România care are ca obiectiv promovarea fotografiei de aviație și promovarea aviației prin fotografie. A colaborat de-a lungul timpului cu diferite entități din aviația românească, de la Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, Tarom, Carpatair și alții. În cadrul Focus Aviation, a participat la realizarea proiectului de fotografiere în aer a aeronavelor Forțelor Aeriene Române, împreună cu Adrian Dulău și Bogdan Pop și este cel care se ocupă de obținerea aprobărilor și alocarea resurselor pentru misiunile aer-aer. La seminarul din 24 iulie, va prezenta proiectul de fotografiere în aer a aeronavelor Forțelor Aeriene Române.

Vali Mureșan

Pasionat de aviatie de mic copil, fotografiază avioane de aproape 20 de ani. A expus fotografiile sale împreună cu ale altor pasionați în cadrul unor expoziții pe teme de aviație ce au avut loc la Muzeul National al Aviației Române, Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Bucuresti, Palatul Parlamentului sau Muzeul Național al Unirii – Alba Iulia. Are o bogată experiență în fotografierea avioanelor atât de la sol cât și din aer, în organizarea acestui tip de sedințe foto cât și a activităților de plane spotting la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Bucurețti și este vicepreședinte al Asociației RawAviationCrew, asociație non-profit ce are ca scop principal promovarea aviației prin fotografie și dezvoltarea acestei pasiuni în România. De-a lungul timpului a colaborat cu Aeroclubul României, Tarom, BlueAir, Compania Națională Aeroporturi Bucuresti și Forțele Aeriene Române în diferite proiecte de promovare a aviației în România. În cadrul seminarului “Introducere în Fotografia de Aviație la F64” din data de 24 Iulie va vorbi despre proiectul de fotografie aer-aer și promovare a aeronavelor Aeroclubului României, proiect realizat sub umbrela Asociației RawAviationCrew împreunaă cu ceilalți membri ai asociației, toți fotografi cu experiențe în domeniul fotografiei de aviație dar și despre fotografia de aviație la modul general și ce presupune acest hobby.

Pe data de 20 iulie se sărbătorește în România Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene. Cu această ocazie, în 2019, pentru prima dată, trei organizații de fotografi de aviație din București, Bacău și Cluj, sub umbrela F64 și AeRoHistoria, au organizat o expoziție de fotografie de aviație pentru publicul larg. Expoziția poate fi vizitată în sala expozițională de la F64 până pe data de 2 august.

 


S-ar putea să te intereseze și:

Echipamentul ideal pentru fotografia aeriană

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.