Introducere în fotografia de aviație

Postat de: F64 F64

Pe data de 24 iulie de la ora 19:00 vă invităm la evenimentul Introducere în fotografia de aviație, la F64. Liviu Dnistran și Vali Mureșan ne vor povesti ce înseamnă fotografia de aviație și ne vor prezenta proiecte foto susținute de Aeroclubul României și Forțele Aeriene Române.

Pentru a te înscrie, trebuie să completezi formularul de aici!

Programul evenimentului

  • Introducere în fotografia de aviație – 20 minute
  • Prezentare proiect foto aer-aer cu Aeroclubul României – 30 minute
  • Prezentare proiect foto aer-aer cu Forțele Aeriene Române – 30 minute
  • Q&A (vom discuta despre echipametele specifice fotografiei aeriene/de aviație, ce ar trebui să conțină trusa foto și care sunt accesoriile esențiale pentru a realiza fotografii de aviație reușite).

Despre speakeri

Liviu Dnistran

Lucrează în IT in Cluj, iar din 2011 s-a apucat de fotografie de aviație, începând ca un hobby pe lângă gardul aeroportului din Cluj. Din 2011, a fotografiat de la sol și din aer diferite tipuri de aeronave, face parte din Focus Aviation, o echipă de fotografi de aviație cu experiență pe fotografia aer-aer cu aeronave militare, este vicepresedinte al asociației Transilvania Spotters, prima asociație non-profit din România care are ca obiectiv promovarea fotografiei de aviație și promovarea aviației prin fotografie. A colaborat de-a lungul timpului cu diferite entități din aviația românească, de la Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, Tarom, Carpatair și alții. În cadrul Focus Aviation, a participat la realizarea proiectului de fotografiere în aer a aeronavelor Forțelor Aeriene Române, împreună cu Adrian Dulău și Bogdan Pop și este cel care se ocupă de obținerea aprobărilor și alocarea resurselor pentru misiunile aer-aer. La seminarul din 24 iulie, va prezenta proiectul de fotografiere în aer a aeronavelor Forțelor Aeriene Române.

Vali Mureșan

Pasionat de aviatie de mic copil, fotografiază avioane de aproape 20 de ani. A expus fotografiile sale împreună cu ale altor pasionați în cadrul unor expoziții pe teme de aviație ce au avut loc la Muzeul National al Aviației Române, Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Bucuresti, Palatul Parlamentului sau Muzeul Național al Unirii – Alba Iulia. Are o bogată experiență în fotografierea avioanelor atât de la sol cât și din aer, în organizarea acestui tip de sedințe foto cât și a activităților de plane spotting la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Bucurețti și este vicepreședinte al Asociației RawAviationCrew, asociație non-profit ce are ca scop principal promovarea aviației prin fotografie și dezvoltarea acestei pasiuni în România. De-a lungul timpului a colaborat cu Aeroclubul României, Tarom, BlueAir, Compania Națională Aeroporturi Bucuresti și Forțele Aeriene Române în diferite proiecte de promovare a aviației în România. În cadrul seminarului “Introducere în Fotografia de Aviație la F64” din data de 24 Iulie va vorbi despre proiectul de fotografie aer-aer și promovare a aeronavelor Aeroclubului României, proiect realizat sub umbrela Asociației RawAviationCrew împreunaă cu ceilalți membri ai asociației, toți fotografi cu experiențe în domeniul fotografiei de aviație dar și despre fotografia de aviație la modul general și ce presupune acest hobby.

Pe data de 20 iulie se sărbătorește în România Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene. Cu această ocazie, în 2019, pentru prima dată, trei organizații de fotografi de aviație din București, Bacău și Cluj, sub umbrela F64 și AeRoHistoria, au organizat o expoziție de fotografie de aviație pentru publicul larg. Expoziția poate fi vizitată în sala expozițională de la F64 până pe data de 2 august.

 


S-ar putea să te intereseze și:

Echipamentul ideal pentru fotografia aeriană

 

 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top