Vali Bărbulescu versus Cel mai bun obiectiv Sony – Eveniment online

Vrei să afli cum funcționează diferite obiective Sony într-o testare în tandem, precum și care este obiectivul Sony preferat de Vali Bărbulescu, și mai ales de ce preferă acest obiectiv? Toate acestea în cadrul unui eveniment LIVE care va prezenta un shooting de portret comparativ, unde vor fi folosite cele 3 obiective Sony de referință pentru portret?

Pe 24 martie, de la ora 20:00, te invităm să urmărești un LIVE captivant, cu fotograful Vali Bărbulescu

Portretul este o întreagă stare, nu este doar fotografie. Este un schimb extraordinar de emoție, energie, o mărturie pe care noi putem să o facem pe acest pământ. Putem face acea fracțiune de secundă să dăinuie. Mie mi se pare fotografia de portret cumva cea mai frumoasă. Este frumoasă pentru că spune, prin intermediul imaginilor, spune povești despre oameni, spune pasiune, iubire, încredere, frică, de ce nu, ură, suferință. Da, există și portrete care arată suferința aceluia care a fost imortalizat și nu e un lucru rău. Nu trebuie să ne fie frică nici de fericire, nici de suferință, așa cum nu trebuie să ne fie frică să facem portrete vesele, ilare, dar nu trebuie să ne ferim și să imortalizăm o persoană într-o ipostază mai puțin bucuroasă. Fotografia de portret este greu de făcut. Este poate cumva printre cele mai grele domenii fotografice de abordat. Pare simplu, dar nu este chiar așa. O fotografie de portret bună este greu de făcut pentru că sunt foarte multe lucruri care contează.

Vali Bărbulescu

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienței tale, la câte opțiuni există. Aparatul de fotografiat pe care îl deții trebuie să fie completat de obiectivul potrivit. Vei constata că alegerea obiectivului potrivit pentru stilul tău de fotografie devine mult mai ușoară atunci când îți faci timp să înțelegi care este exact acest stil, decât să cumperi ceva și să îți adaptezi stilul în funcție de echipamentul pe care îl deții.

 Iată care sunt tipurile de obiective cele mai recomandate pentru fotografia de portret.

  • Obiectivul de 50mm – Acest obiectiv se poate găsi atât cu diafragmă f/1.4, cât și cu f/1.8, cel din urmă fiind mai accesibil. Abordarea printr-un astfel de obiectiv fix, va fi foarte asemănătoare cu cea pe care o percepem noi când privim în jur.
  • Obiectivul de 85mm – Obiectivul de 85mm se găsește cel mai adesea cu diafragma f/1.8 dar si cu f/1.4 și îți oferă o perspectivă considerată de cei mai mulți dintre fotografi ca fiind cea mai adecvată pentru fotografia de portret. Putem spune că nu are deformări sesizabile, iar în același timp, obiectivul îți permite să stai la o distanță rezonabilă față de subiect.
  • Obiectivele între 100-300mm – Obiectivele care au distanța focală menționată mai sus (teleobiective) ne vor ajuta să ne apropiem foarte mult de subiect în cadru, comprimând și estompând în același timp fundalul. Există teleobiective și peste 300mm, însă folosirea lor pentru fotografia de portret nu este indicată, exceptând portretele de sportivi, acțiune etc.

Vali Bărbulescu va demonstra, într-un shooting de portret, cum se descurcă 3 obiective Sony de referință pentru fotografia de portret (85 f/1.4 G, 90 f/2.8 G Macro si 70-200 f/2.8 G II) și ne va spune de ce 70-200 este unul dintre favoritele lui, de ce este cel mai versatil obiectiv chiar și atunci când este folosit în studio, el fiind în speță un obiectiv outdoor.

Fiecare dintre aceste obiective se adresează unor anumite stiluri de fotografie și nevoi. (85 1.4, când vreau să despart subiectul de fundal, are un bokeh extraordinar, îl folosesc la editorial, la fotografie de modă, îl recomand oricărui fotograf de fashion sau lifestyle. 90 macro – imbatabil pentru versatilitate și sharpness. Nimic nu va fi mai sharp. De ce am declarat câștigător 70-200 II? Ce îl diferențioază? Versatilitatea. Este foarte versatile. Poți face atât full body, cât și American, cât și gro plan. Este incontenstabil din punct de vedere tehnic, o bijuterie. Tehnologia a avansat, sony a investit f mult în cercetare.

Vali Bărbulescu

Ce trebuie să ai în vedere

Data

24 martie

Ora

20:00

Locație

Online

Speaker

Vali Bărbulescu

Eveniment

Gratuit

Despre Vali Bărbulescu

Vali Bărbulescu

Vali Bărbulescu a descoperit fotografia în urmă cu 10 ani și de atunci se află într-o călătorie vizuală continuă. Fascinat de frumusețea umană, fiecare portret realizat de el se constituie într-o poveste spusă într-o fracțiune de secundă. Atracția pentru estetic în forme și spatiu l-a dus către fotografia de fashion, pe care Vali o realizează natural, într-o manieră clasică dar cu o rezonanță contemporană puternică.

Pasiunea, determinarea și munca susținută au făcut ca fotografiile sale să fie recunoscute în marile epicentre ale modei ca Paris, Milano, Londra sau New York. A fost publicat în print și online în reviste ca Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, GQ, Vanity Fair etc. Lucrează frecvent pentru branduri ca Valentino, Dolce Gabbana, Alberta Ferretti, Bvlgari etc., iar fotografiile sale includ modele de top ca Gigi și Bella Hadid, Kendal Jenner, Taylor Hill, Izabel Goulart, Isabeli Fontana, Barbara Palvin, Kaia Gerber si cei mai importanti influenceri din zona fashion/lifestyle printre care Chiara Ferragni, Kristina Bazan, Bruna Marquezine, Cameron Dallas și Anna Dello Russo.

Hedonist avid și cu un spirit nomad, Vali Bărbulescu se folosește de fotografie pentru a realiza “the journey of his life”!

Lucrările sale

Produse care vor fi folosite în LIVE

S-ar putea să te intereseze și articolele:

Obiective ideale pentru fotografia de portret
Folosirea camerei și a obiectivelor în avantajul dvs. atunci când fotografiați portrete
Hannah Couzens – Fotografierea portretelor într-un spațiu restrâns

Te așteptăm cu drag la eveniment, să vedem cele mai bune obiective Sony pentru fotografia de portret în acțiune, într-un shooting inedit!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.