Cu Sony A9 la Internaționalele de Atletism ale României 2019
- F64
- 9minutes read
Camera Sony A9 te ajută să surprinzi privirea atletului favorit pregătit să facă rezultatul cel mai bun, precum și determinarea și momentul în care e pregătit să se lanseze în săritura decisivă.
Lumina a fost oribilă în cea mai mare parte din această zi tulbure și aproape că mereu împușc soarele cu ajutorul apartului Sony A9 și al obiectivului 100-400 f.4.
La finalul fiecărei competiții oficialii, arbitrii, organizatorii își doresc o amintire iar poza de grup surprinsă de Sony A9 scoate în evidență starea de spirit după un efort depus pentru o competiție de top. Așa s-a întâmplat și la Internationalele de Atletism ale României 2019, de la Cluj.
Delegația Turciei s-a întrecut cu cei mai buni atleți ai României la Cluj pentru medalii la Internaționalele de Atletism. Cu o fotografiere fără întreruperi A9 este aparatul pe care te poți baza ca să surprinzi momente unice trăite între antrenori și sportivi.
Rareș Toader a câștigat la aruncarea greutății la Internaționalele de atletism de la Cluj. Momentul aruncării câștigătoare a fost surprins mulțumită lui A9 cu o urmărire în timp real cu focalizare/expunere automată, timp de expunere până la 1/3200032, obturator anti-distorsiune silenţios şi fără vibraţii.
Frustrarea unei încercări nereușite este surprinsă în reacția Alexandrei Maria Virdol (locul 7 la săritura la lungime la Internaționalele de la Cluj) cu ajutorul lui Sony A9 care are până la 20 cps la 24.2 MP cu 362cadre în format JPEG și 12 cps in raw necomprimat.
Am surprins și momentul mult așteptat după un concurs reusit, cu sportivii medaliați.
Sony A9 este conceput pentru o urmărire rapidă, precisă și inteligentă a subiectului, prin utilizarea unor algoritmi bazați pe AI și prin procesarea în timp real a unei cantități enorme de date.
Vă puteți surprinde sportivii favoriti în acțiune. După ce specificați subiectul de urmărit, este menținută o focalizare precisă cât timp declanșatorul este apăsat pe jumătate. Schimbările de poziție sunt urmărite cu precizie, permițându-vă să obțineți fotografii superbe.
Specificații cheie
- Senzor CMOS EXMOR RS de generație nouă cu rezoluție de 24 megapixeli;
- Montură Sony E;
- Sistem de autofocus cu 693 puncte ce acoperă 93% din vizor;
- Plaja ISO între 100 și 51200;
- Sistem de stabilizare pe 5 axe;
- Viteză de fotografiere în rafală la 20 fps;
- Înregistrare video 4K la 30 fps și Full Hd la 120 fps;
- Shutter electronic 1/32000;
- Shutter mecanic 1/8000;
- Viteză sincronizare flash de 1/250;
- Ecran tactil (limitat la câteva funcții) cu diagonala de 3 inch și rezoluție de 1,44 milioane de pixeli;
- EFV cu magnificare de 0,78x și rezolutie de 3,68 milioane de pixeli;
- Slot dual SDXC ( 1 x UHS-II – 1 x UHS-I);
- Conectivitate: microHDMI, 2 x jack 3.5 mm ( microfon + casti ), USB 2.0;
- Conectivitate wireless: 802.11b/g/n + NFC + Bluetooth;
- Acumulator NP-FZ100 cu autonomie de 2,2 ori mai mare față de seria A7.
- Dimensiuni: 127 x 96 x 63 mm;
- Greutate: 673 grame.
Sistemul de autocus cu 693 de puncte reușește să acopere 93% din cadrul vizibil pe vizor sau LCD . Aș putea să îl compar cu o mitralieră , este o plăcere pură să fotografiezi sport cu acest aparat. Funcția Eye-Tracking AF este foarte rapidă și precisă în urmărirea ochilor, poți fotografia acum mult mai ușor fotografia de acțiune cu această funcție activată și cu un teleobiectiv din seria G Master unde se gasește apoape orice obiectiv Sony.
Sony A9 este un mirrorless extraordinar din toate punctele de vedere, dar există și câteva neajunsuri. Viteza de autofocus este formidabilă, având o acuratețe la fotografierea în rafală de peste 90%. Sistemul de focus poate fi programat să aibă ca prioritate declansarea sau acuratețea focusului. Fotografierea în rafală este foarte utilă, dar uneori nu este necesar să ai 20 fps să prinzi un cadru bun. Partea mai puțin bună este că funcția Eye-Tracking nu este disponibilă în meniu, poate fi programată pe butoanele custom.
Urmează o galerie la diferite probe unde Sony A9 și-a făcut treaba foarte bine.
(c) Ana Maria Oancia