(c) Felicia Simion

Fotografa Felicia Simion, printre finaliștii Sony World Photography Awards 2019, la categoria Professional

Shortlist-ul din 2019 integrează lucrări excepționale din toată lumea.

  • Toare lucrările nominalizate în competițiile Professional și Student sunt anunțate astăzi șisunt disponibile aici: worldphoto.org/press
  •  Fotograful Anului și cei zece câștigători ai categoriei Professional vor fi anunțați pe 17 aprilie 2019

București, 27 martie 2019 –  World Photography Organisation anunță astăzi fotografii nominalizați în competițiile Professional și Student din cadrul ediției din 2019 a Sony World Photography Awards. Pe lista de finaliști a competiției Professional se află și o serie de lucrări realizată de artista Felicia Simion.

Prezența pe lista de finaliști a Sony World Photography Awards le oferă fotografilor o oportunitate unică să își prezinte lucrările unei audiențe globale și să își împărtășească viziunea asupra artei fotografice. Toți fotografii nominalizați în competiția Professional vor concura pentru a câștiga în cadrul categoriei la care s-au înscris și pentru titlul de Fotograful Anului, care va fi anunțat în data de 17 aprilie.

 

Lista de finaliști a competiției Professional conține serii de lucrări uimitoare din cadrul tuturor celor zece categorii și  prezintă cele mai bune povești fotografice publicate în decursul anului precedent.

Despre Felicia Simion

Felicia Simion este artistă și fotograf freelancer stabilită în București, care a fost nominalizată în categoria Arhitectură pentru seria sa Home. Felicia a absolvit în 2016 Universitatea Națională de Arte din București și a urmat un master în Etnologie, Antropologie culturală și Folclor în cadrul Universității din București. Lucrările sale s-au bucurat de expunere internațională și au apărut în publicații importante.

Seria realizată de Felicia Simion pune sub semnul întrebării modul tradițional românesc de a vedea „casa precum un nucleu al vieții de familie, un spațiu primordial care generează și prezervă energiile vitale”. Artista a călătorit de mai multe ori în România pentru a asista la transformarea satelor și orașelor cauzată de globalizare. Concentrându-se pentru seria ei atât pe case „tradiționale” cât și pe care „moderne”, ea spune că „prin izolarea acestora în peisaje naturale, ca formă de decontextualizare, ridic un semn de întrebare privind însemnătatea și atributele acestor locuințe și cum se reflectează în fluiditatea stilurilor arhitecturale. Este casa încă un loc primordial sau funcțiile ei sunt diminuate la utilitarism? Locul casei s-a mutat din centrul lumii la periferia acesteia?”

Felicia Simion a fost una dintre artistele apreciate și la Sony World Photography 2017. Vorbind despre progresul și succesul său din acest an, Felicia a declarat: „Am fost surprinsă și onorată să îmi găsesc numele pe lista finaliștilor categoriei „Arhitectură” din cadrul competiției Professional 2019. Această apreciere pentru lucrările mele mă încurajează să îmi urmăresc pasiunea și proiectele și în viitor. Mulțumesc!”

Juriu, premii, expoziție

Selecționate de un juriu format din lideri mondiali din domeniul academic, muzee, publishing, festivaluri și media, shortlist-ul competiției Professional conține lucrări excepționale care demonstrează talentul artistic și oferă audienței povești captivante despre umanitate și despre lumea contemporană.

În acest an jurizarea competiției Professional a fost condusă de Mike Trow (Editor, Fotograf și Consultant, Marea Britanie). Vorbind despre finaliștii din acest an, acesta a adăugat: „Lucrările din acest an din shortlist-ul Professional au provocat multe dezbateri și au stârnit interes pentru toți membrii juriului prin stilul conceptual și juxtapunerea de imagini pentru a crea noi fire narative, alături de poveștile tradiționale. În unele aspecte, acesta este un an mai provocator și mai controversat față de cel precedent. Acesta este un lucru extraordinar și important pentru a ridica ștacheta artei forografice și pentru a pune la încercare percepțiile și așteptările audienței.”

Fotografii nominalizați vor concura împotriva fotografilor talentați din toată lumea pentru a fi desemnați câștigători ai categoriei la care au participat, având șansa de a câștiga titlul de Fotograful Professional al Anului, care va fi anunțat la ceremonia din data de 17 aprilie de la Londra. Premiile includ un buget de $ 25.000 (USD) marele câștigător Professional și echipament foto Sony, călătoria la ceremonia de la Londra și în plus imaginile câștigătoare vor fi incluse în albumul anului 2019 al Sony World Photography Awards.

Toate imaginile nominalizate și câștigătoare vor face parte din expoziția Sony World Photography Awards Exhibition 2019 din Londra, începând cu data de 18 aprilie până în data de 6 mai 2019, înainte de a începe turul mondial care include țări precum Japonia, Italia și Germania.

Număr record de înscrieri la Sony Worlds Photography Awards 2019

Realizat de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fotografiei, la nivel global. Fiind una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie din lume, Sony World Photography Awards celebrează și promovează anual cea mai bună fotografie contemporană, aleasă dintr-o gamă largă de genuri fotografice înscrise în anul precedent.

Acest eveniment împlinește 12 ani alături de sponsorul său principal Sony și include patru competiții în total: Professional (pentru o serie de lucrări), Open (pentru o singură fotografie), Student (pentru instituții academice) și Youth (12-19 ani). Cel mai mare număr de înscrieri la SWPA a fost atins în acest an: 326.997 de lucrări care concurează în cele patru competiții principale.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.