Ai putea fi fan GoPro pentru că…

Ești fotograf sau videograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

Acum a venit rândul lui GoPro, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

GoPro

GoPro Inc. este o companie americană de tehnologie fondată în 2002 de Nick Woodman. Motivat de o excursie la surf în Australia unde spera să surprindă cadre de acțiune la o calitate înaltă, nu a reușit din cauză că fotografii amatori nu aveau atâta acces sau nu își permiteau echipament de calitate.

Numele GoPro a venit din nevoia lui Woodman și a prietenilor lui care aspirau să deviă surferi profesioniști (să fie PRO, să devină PRO), iar singura modalitate de a ajunge astfel în materie de content foto-video sportiv, era în cazul dat, să poat filma de pe apă.

În prezent compania se ocupă în principal cu crearea camerelor de acțiune și tot ceea ce ar putea face utilizarea lor mai facilă, de la accesoriila aplicații mobile și software-uri de editare video. Inițial, numele companiei era Woodman Labs Inc și mai întâi s-a axat pe aria sportivă, concepând gama de camere de acțiune și apoi trecând la software-uri.

Prima serie a fost denumită Hero, ideea pornind de la a captura imagini de acțiune close-up, unde subiect arăta ca un erou.

Woodman a strâns o parte din capitalul inițial vânzând șirage de mărgele și curele pentru sub 20$ dolari americani, din rulota sa, urmate apoi de strap-uri pentru camere. În plus, a mai primit în jur de $230,000 de la părinții săi pentru a investi în afacere.

În 2004 compania a vântut primul său sistem de cameră, care folosea film de 35mm, urmate apoi de camerele digitale. Din 2014 o cameră cu obiectiv fix, care filma HD cu un unghi larg de 170grade era disponibil, iar din ianuarie 2016, GoPro a realizat un parteneriat cu Periscope pentru streamuri live.

Camere de acțiune:

Accesorii

Sisteme de prindere

Acumulatori și încărcătoare

Filtre

Cititoare

GoPro

Alte accesorii

Genți și ruscaci

De ce iubesc fanii GoPro acest brand?

GoPro

#1 Mereu gata de acțiune

Fotografia sau videografia sportivă și cea de acțiune nu au fost niciodată mai accesibile ca până acum. Dacă înainte de era ascensiunii tehnologiei era extrem de complicat să surprinzi subiecte în mișcare sau să te apropii de ele în condiții nefavorabile și fiind incomodat de greutatea și desogn-ul unui aparat, toate acestea sunt acum de domeniul trecutului.

#2 Portabilitate

Mică cât să-ți încapă în palmă sau în buzunar, GoPro-urile sunt atât de portabile încât îți este ușor să uiți că le ai la tine. Dimensiunile mici fac operarea mai ușoară și-ți permit să te concentrezi mai mult pe moment, pe acțiune, în locul găsirii unei metode de manevrare mai simple atunci când trebuie să surprinzi subiecții în mișcare.

GoPro

#3 Durabilitate

Ce ar fi aceste camere fără durabilitate? Cum ar fi să se strice atunci când intră în contact cu puțină apă sau să cedeze la temperaturi mai extreme? E de la sine înțeles că sporturile extreme sau pur și simplu sporturile în sine necesită un echipament durabil, care să reziste la șocuri, la vermea imprevizibilă și la alte intemperii.

#4 Calitate

Pentru că degeaba ai avea toate beneficiile de mai sus dacă calitatea imaginii filmate sau imortalizate nu s-ar ridica la nivelul lor. Ei bine, cu camerel GoPro poți fotografia RAW și crea filmulețe de calitate 4K sau măcar FullHD. Sigur că asta nu este tot, fiecare cameră are funcții utile precum ecran tactil, Wi-Fi, GPS și control vocal printre altele. Însă de utilitatea acestora te vei convinge cu siguranță dacă testezi un GoPro.

GoPro

#5 Accesorii

Fiind atât de mic un GoPro, e aproape natural ca fiecare model să dispună de o sumedenie de accesorii utile. După cum ai văzut mai sus, carcase, filtre, genți dedicate și încărcătorul dual sunt doar câteva dintre opțiunile de accesorii pe care le ai dacă te hotărăști să achiziționezi un GoPro.

Ce pasionați foto-video au folosit sau folosesc GoPro?

Bogdan Pricope, Marian Ursu, Mariciu și Costin Miclea.

Te-am convins? Vezi ce produse te așteaptă la F64! 

Și descoperă materialele noastre educaționale cu și despre GoPro, mai jos:

Citește și articolele despre: Canon, Olympus, Sony, Nikon, Sigma și Panasonic.

Găsești toate ofertele GoPro AICI!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.