Ai putea fi fan GoPro pentru că…

Postat de: F64 F64

Ești fotograf sau videograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

Acum a venit rândul lui GoPro, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

GoPro

GoPro Inc. este o companie americană de tehnologie fondată în 2002 de Nick Woodman. Motivat de o excursie la surf în Australia unde spera să surprindă cadre de acțiune la o calitate înaltă, nu a reușit din cauză că fotografii amatori nu aveau atâta acces sau nu își permiteau echipament de calitate.

Numele GoPro a venit din nevoia lui Woodman și a prietenilor lui care aspirau să deviă surferi profesioniști (să fie PRO, să devină PRO), iar singura modalitate de a ajunge astfel în materie de content foto-video sportiv, era în cazul dat, să poat filma de pe apă.

În prezent compania se ocupă în principal cu crearea camerelor de acțiune și tot ceea ce ar putea face utilizarea lor mai facilă, de la accesoriila aplicații mobile și software-uri de editare video. Inițial, numele companiei era Woodman Labs Inc și mai întâi s-a axat pe aria sportivă, concepând gama de camere de acțiune și apoi trecând la software-uri.

Prima serie a fost denumită Hero, ideea pornind de la a captura imagini de acțiune close-up, unde subiect arăta ca un erou.

Woodman a strâns o parte din capitalul inițial vânzând șirage de mărgele și curele pentru sub 20$ dolari americani, din rulota sa, urmate apoi de strap-uri pentru camere. În plus, a mai primit în jur de $230,000 de la părinții săi pentru a investi în afacere.

În 2004 compania a vântut primul său sistem de cameră, care folosea film de 35mm, urmate apoi de camerele digitale. Din 2014 o cameră cu obiectiv fix, care filma HD cu un unghi larg de 170grade era disponibil, iar din ianuarie 2016, GoPro a realizat un parteneriat cu Periscope pentru streamuri live.

Camere de acțiune: