GoPro Hero 3 Silver Edition

Fara sa-mi fac temele si research-ul prea bine despre cat de periculos sau nu este, m-am trezit sambata dimineata la volan, coducand hotarat spre Brasov. Acolo, pe muntele Bunloc, de pe un “bald spot” al padurii, urma sa ma las prada curentilor de vant si sa sar cu parapanta.  

Nu sunt neaparat tipul curajos. Cand nu-mi tremurau genunchi, imi premura vocea, si invers. Avand undeva adanc in subconstient o usoara doza de ratiune stiam ca o astfel de iesire din rutina apare rar, prin urmare, momentul trebuia imortalizat. 

Despre instrumentul potrivit cu care sa fac acest lucru, nu am avut dubii. Este vorba evident despre GoPro. Acest brand care sta companion amatorilor de sporturi extreme si adrenalina a fost si ajutorul meu.  

Asadar, cu casca pe cap, GoPro-ul pe casca si parapanta in spate am inceput sa alerg pentru a decola, inca nestiind daca vantul imi va fi prieten sau dusman. Ce-a iesit, se poate vedea in filmarea de mai jos:

Fiind interesat de amintiri mai mult, si nu de detalii tehnice, am optat pentru ce mi s-a oferit la prima strigare, si anume GoPro Hero 3 – Silver Edition

Ulterior, curiozitatea m-a impins sa google-esc  diferentele dintre cele trei produse din gama Hero 3. Astfel am aflat ca Hero 3 Black edition este varf de gama pe filmare, foto si folosire in conditii de lumina slaba. Astefel GoPro hero 3 black poate suporta urmatoarele tipuri de filmare:  4K 12 fps / 2.7K 30 fps / 1440p. Pentru foto el foloseste 12 Mpx iar in cazul in care se doreste fotografierea in rafala, camera suporta 30 de cadre pe secunda.  

Hero 3 Silver Edition este descendentul direct al GoPro Hero 2 HD, acesta avand aceeasi calitate a imaginii. Spre deosebire de fratele sau mare si “negru”, Hero 3 Silver Edition suporta urmatoarele rezolutii video: 1080p 30fps / 960p 48fps / 720p 60 fps.  La fel ca la filmare, si la foto sta putin mai slab acest lucru traducandu-se in rezolutie foto de 11 Mpx si rafala ce permite 10 fps

Mezinul familiei este GoPro Hero 3 White Edition. Ca si performante este mai limitat performante decat Silver si Black. Totusi, avantajul pe care acest produs il detine este pretul. Acesta este considerabil mai mic. Caracteristicile sale principale sunt urmatoarele: rezolutii video: 1080p 30fps / 960p 30fps / 720p 60 fps, rezolutie foto 5 Mpx, rafala de 3 fps.

Toate cele trei modele beneficiaza de Wi-Fi incorporat. De retinut faptul ca Black Edition are telecomanda Wi-Fi inclusa in pachet, pe cand la Silver si White aceasta poate si achizitionata ca accesoriu separate. Cu ajutorul telecomenzii GoPro puteti controla de la distanta foarte usor toate functiile camerei dvs HERO3 (sau Hero2 cu Wifi Bacpac montat). Telecomanda mai permite pornirea/oprirea camerei, modificarea setarilor, pornirea filmarii sau fotografiere, schimbarea modurilor etc.

De retinut este si faptul ca, odata cu lansarea familiei Hero 3,  GoPro a facut trecerea la carduri MicroSD.

Chuck Norris poate folosi un GoPro fara card de memorie, memoria sa vizuala fiind de ajuns 

Chuck Norris nu are nevoie de nicio prindere GoPro. Camera sta fixate de frica 

Camera trebuia sa se numeasca initial GoChuckNorris, insa nimeni nu avea curaj sa-i apese butoanele lui Chuck Norris.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.