Review GoPro Hero

Încă de când apăruseră primele zvonuri cu lansarea unui GoPro entry-level m-am gândit că o să fie probabil una dintre cele mai bune variante de astfel de cameră de pe piață. Încă din 2005-2007 GoPro stă în mintea pasionaților drept un brand premium de camere video de acțiune. Scumpe, dar care-și fac treaba de minune. Și care au ajuns să fie folosite la nivel larg în tot feluri de scopuri.
Apoi a urmat anunțul oficial cu tot cu prețul camerei. Când am făcut calculele și-am văzut că va putea ajuta în România la 600 de lei eram și mai sigur pe ce-am spus mai sus. Sigur o să aibă succes! Rămâne de văzut calitatea imaginii. Cea a construcției nu mai era de contestat, fiind vorba de un GoPro.
Și așa am primit de la F64 noul GoPro Hero să-l testez pentru o săptămână. Înainte să vă spun impresiile pe care mi le-a făcut și să vă arăt filmulețul pe care l-am realizat cu el, vreau să vă prezint principalele caracteristici ale camerei.


GoPro Hero poate filma la rezoluția full HD (1920×1080) cu 30 de cadre pe secunde. Îl mai poți regla să filmeze la 960p tot cu 30 de cadre pe secundă sau la 720p cu 60. Fotografiază cu 5 cadre pe secundă în rafală, iar fotografiile au o rezoluție de 5 megapixeli. În meniul camerei se mai regăsește și funcția de timelapse care declanșează la un interval de jumătate de secundă.
Cea mai utilă funcție din punctul meu de vedere este QuikCapture. Lași camera închisă, apeși o dată pe butonul de declanșare, iar ea pornește direct în modul de filmare și înregistrează. Dacă faci aceeași pași, dar apeși de două ori, camera va porni în modul timelapse și va începe să fotografieze. Foarte utilă funcția și te ajută să salvezi din baterie.
Că tot a venit vorba de baterie, din ce-am observat ea ține cam 2 ore – 2 ore și jumătate de folosire continuă. Dacă ești atent și mai iei pauze poți folosi camera o zi întreagă pentru fotografii/filme/timelapse-uri, dar nu încontinuu. Bateria nu poate fi scoasă din cameră pentru că aceasta este înglobată de carcasă.
Acesta ar fi un prim dezavantaj, camera „sudată” direct în carcasă. Nu-i poți schimba bateria, însă ea te va ține suficient cât să-ți faci treaba pe durata unei zile. Bateria se încarcă în totalitate în circa o oră și jumătate – două ore.
În ceea ce privește funcția de timelapse consider că este extrem de utilă și apreciez faptul că a fost lăsată și pe varianta entry-level. Ce m-a deranjat a fost intervalul de declanșare prea scurt. Declanșând la jumătate de secundă ai mult prea multe cadre dacă faci un timelapse de o oră. Sunt 7.200 care-ți vor mânca timp la post-procesare. Desigur, după ce te obișnuiești găsești soluții sau tot felul de variante să mai salvezi din timp în post-procesare, însă poate fi deranjant.

Mi-ar mai fi plăcut ca fotografiile să aibă rezoluția de 8 megapixeli. Cei 5 pot fi cam puțini uneori. Suficienți, dar poate prea puțini. În rest fotografiile au o bună calitate, detaliile sunt redate cum trebuie, doar că se vede o lipsă de saturație. Așa cum se va remarca și-n filmare.
Trecând la partea video, principalele avantaje ale camerei sunt calitatea bună în timpul momentelor crepusculare, la apus și la răsărit, alături de stabilizatorul de imagine care preia o mare parte din vibrații. Am montat camera pe capota mașinii și am mers pe macadam fără să se vadă deranjant în filmare. La fel am montat camera și într-un griocopter, iar vibrațiile lui n-au fost preluate aproape deloc.
Dezavantajele în timpul filmării țin de faptul că imaginii îi lipsește puțin din saturație și uneori tinde să nu fie suficient de sharp. Nu e deranjant, dar se observă în anumite situații.
Vă invit să vedeți filmulețul pe care l-am făcut cu noul GoPro Hero. 

Review-ul complet poate fi citit pe Blog de fotografie.

Review realizat de către Dragoş Asaftei

[products ids=125014938,125009942,49507995,125008259,46208946]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • griocopter

  • […] Noul Go Pro Hero: un cadou frumos și extrem de util pentru absolut oricine, o cameră cu un raport calitate-preț excelent, care poate fi folosită atât în vacanță, cât și pe post de cameră de bord în drumețiile pe oricâte roți sau pentru fotografie extremă și timelapse. Poți citi un review și despre această cameră aici. […]

  • Dupa acest review m-am convins in privinta acestei camere,este pentru cei care vor sa mai filmeze din cand in cand si nu vor sa dea o avere pe o camera pro,super,ma gandesc sa o cumpar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.