(c) Crina Popescu

Interviu: Crina Popescu și noul workshop din portofoliul F64

Crina Popescu este cel mai nou lector care colaborează cu F64. Noul workshop din portofoliul nostru poate reprezenta pentru un pasionat de fotografie o metodă faină de a începe anul 2019, întrucât din data de 26 ianuarie se va ține.

Înscrie-te aici!

Până atunci însă, hai să vedem ce presupune acest workshop mai concret și să facem cunoștință cu Crina.

workshop
(c) Crina Popescu

Cum se desfașoară o sedință foto cu lumini colorate?

Alături de Crina și echipa sa, la workshop vei învăța despre folosirea luminii colorate în cadre de beauty, fashion și portret. Vei descoperi cum un cadru simplu prinde viață datorită culorilor potrivite.

Workshopul este unul complet, fiind împărțit într-o parte teoretică și una practică, ce cuprinde o ședință foto fashion & color în Studioul Clar Visator. Vei ieși din tiparele luminii clasice de beauty și vei păși alături de Crina și echipa sa într-o lume a culorilor.

workshop
(c) Crina Popescu

Agendă workshop

La partea teoretică vei afla:

  • Cum stabilești o conexiune cu clientul
  • Vei afla care sunt întrebarile care trebuie puse pentru a afla ce îi place
  • Vei învăța să creezi un moodboard
  • Veți discuta despre importanța ambianței și a decorului
  • Vei învăța ce presupune să coordonezi o echipă pentru acest tip de fotografie
  • Vei descoperi care sunt cele mai recomandate setări ale camerei
  • Și vei primi recomandări despre minimul de echipament necesar din partea F64

La partea practică ți se va prezenta un concept special creat pentru curs, care va trece prin diferite variații. Vei fotografia în cadrul ședinței foto, alături de Crina, vei putea testa și echipamentul ei, iar lectorul îți va arăta cum să balansezi nuanțele de lumină pentru a obține un blending perfect. Însă pe scurt, ce vei face la partea practică găsești mai jos:

  • Vei învăța despre metodele de iluminare cu lumină colorată
  • Lumină continuă vs. flash
  • Sculpting cu ajutorul luminii colorate
  • Combinații de culori
  • Cand și cum să nu exagerezi
  • Adaptarea setup-ului și a culorilor la trăsăturile subiectului
  • Îndrumarea modelului
  • La sfârșit va urma o sesiune Q&A bazată pe cadrele realizate, unde participanții vor primi feedback.

Mai multe detalii găsești pe pagina cursului.

workshop
(c) Crina Popescu

Acum însă, hai să o cunoaștem pe Crina.

Bună Crina, ne bucurăm să te avem alături de noi, atât ca fotograf intervievat, dar mai ales ca lector. Hai să ne povestești un pic despre tine și despre workshop: De ce ar trebui să se înscrie pasionaţii de fotografie? Care este lucrul cel mai important pe care îl vor învăţa?

Bună ziua celor pasionați de culoare! Lucrul cel mai important pe care îl vei învăța la acest workshop este să oferi vibranță fotografiilor tale. În termeni mai artistici, aș zice că vei învăța să sculptezi cu lumină colorată.

workshop
(c) Crina Popescu

Faci fotografie de mult timp, este deja un business pentru tine? Când te-ai hotărât să porneşti pe acest drum?

De vreo 7-8 ani am avut o cameră cu care am experimentat și am facut poze la tot ce mi-a ieșit în cale. Dar vezi tu, diferența dintre a avea o cameră și niște echipament și a avea un business este un subiect complex. Vom discuta despre asta – ce ar trebui să facă un fotograf ca să își transforme pasiunea în business. Eu l-am pornit acum un an și jumătate și se numește Clar Visător Studio.

workshop
(c) Crina Popescu

Am observat că ai abordat până acum genuri precum: fotografia de produs, familie, beauty și diverse concepte creative ce se pot mula pe ideea de fotografie de studio. De ce acestea? Ce te-a atras în mod special la aceste tipuri de fotografie?

Am ales fotografia de studio deoarece este locul în care mă simt cel mai confortabil. Am control 100% asupra mediului și luminilor indiferent de momentul zilei, vreme sau temperatură.  Am construit decoruri pentru a putea desfășura orice gen de proiect îmi doresc, de la proiecte de beauty la baby fashion. Acest loc nu este doar un simplu studio pentru mine, este un spațiu creativ.

workshop
(c) Crina Popescu

Am văzut că scrii articole cu sfaturi, de tip tutorial pentru pasionați, pe site-ul tău. Care a fost prima pasiune, scrisul sau fotografia? Cum te-ai gândit să le îmbini?

Prima pasiune a fost scrisul, a apărut în perioada copilăriei ca formă de a-mi descărca energia negativă.  Mai târziu am descoperit că astfel pot transmite lumii ceea ce gândesc. M-am gândit să le îmbin deoarece am multe de spus în acest domeniu și cel mai bine o fac prin scris.

workshop
(c) Crina Popescu

Unde greșesc adesea pasionații când vor să ducă fotografia la următorul nivel, de la hobby la business și mod de viață?

Asta nu aș putea să spun în câteva rânduri, ci mai degrabă într-un întreg articol. Totuși, eu nu cred că există o rețetă a succesului, ci mai degrabă ingrediente și combinații individuale.  Acesta va fi unul dintre subiectele principale despre care vom discuta la curs.

Care sunt obstacolele de care un pasionat se lovește cel mai des atunci când vrea să-și transforme visul de a “trăi din fotografie” în realitate?

Banii. Este o provocare să înveți să scoți tot ce e mai bun din atât cât ai. Învață tot ce poți despre camera ta, despre lumină, procesare, etc. Este foarte tentant să dai vina pe aparatură atunci când calitatea pozelor nu este cea dorită. Dacă nu te limitezi doar la asta, poți face foarte bine și fotografii cu telefonul, cel puțin eu am făcut și asta.

Pentru tine fotografia înseamnă…

Să arăt lumea prin ochii mei.  Stilul pe care ni-l alegem în fotografie este portretul psihologic al fotografului, modul în care percepe lumea.

workshop
(c) Crina Popescu

Lucrezi la proiecte noi? Vrei să ni le dezvălui?

Cu siguranță zilnic lucrez la cate un proiect nou. În această perioadă studioul este foarte aglomerat cu familii și copii. În acest an, culorile Crăciunului vor primi o vibranță aparte la Clar Visător Studio.

Un mesaj, un sfat pentru viitorii cursanți?

Să vii cu inima deschisă, bateria 100% și odihnit. Va fi o zi frumoasă și plină de culoare!

workshop
(c) Crina Popescu

Dacă-ți sună interesant acest workshop, nu uita că te poți înscrie aici!

Citește articolele de sfaturi ale Crinei și descoperă-i cadrele faine aici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.