De ce ai ales Nikon Z? – ne răspunde Platon | Fotograf culinar

1. Ce fel de echipament îți este necesar pentru fotografia culinară?

Pentru a realiza fotografii culinare de calitate, este esențial să dispui de echipamentul potrivit. În cazul meu, aleg să lucrez cu Nikon Z 7II și obiectivele Nikkor 24-70mm f/2.8, Nikkor 50mm f/1.8, Nikkor 85mm f/1.8 și Nikkor Micro 105 mm f/2.8, acestea oferindu-mi versatilitate și acuratețe în captarea detaliilor.

Nikon Z 7II Aparat Foto Mirrorless 45.7MP Video 4K Wi-Fi Body Negru

Nikon Z 24-70mm F2.8 S Obiectiv Foto Mirrorless Montura Nikon Z

Nikon Z 50mm f/1.8 S Obiectiv Mirrorless Montura Nikon Z

Nikon Z 85mm F1.8 S Obiectiv Foto Mirorrless

Nikon Z 105mm F2.8 VR Obiectiv Foto Mirrorless

2. Cum a fost procesul tău de trecere de la DSLR la Nikon Z?

Trecerea mea de la DSLR la Nikon Z a fost surprinzător de ușoară și rapidă. Având în vedere că am avut anterior un Nikon D750, meniul aparatului Z 7II pe care îl folosesc acum este similar, ceea ce a facilitat procesul de adaptare. Inițial, am întâmpinat mici dificultăți în lucrul cu punctul de focalizare și sistemul autofocus (AF), însă m-am obișnuit cu aceste aspecte foarte rapid.

Înainte să-l cumpăr, am avut câteva îndoieli cu privire la adaptatorul de montură FTZ II, dar pot să spun cu încredere că până acum nu am întâmpinat niciun fel de probleme semnificative. Adaptatorul a funcționat perfect, permițându-mi să utilizez obiectivele mele DSLR Nikon cu noul aparat mirrorless.

Fără a afecta calitatea imaginii sau viteza de focalizare, adaptatorul FTZ II a eliminat complet orice rezerve pe care aș fi putut să le am în legătură cu compatibilitatea obiectivelor mele existente.

3. Ce te-a surprins cel mai mult la tehnologia Nikon Z?

Sunt impresionat de viteza aparatului Nikon Z, care îmi permite să capturez rapid imagini clare ale preparatelor. Ecranul tactil și autofocusul precis fac fotografierea ușoară și precisă. Modul de filmare în slow motion este excelent, permițându-mi să înregistrez mișcările lente ale ingredientelor fără a fi nevoie să fac editări ulterioare.

De asemenea, sistemul de stabilizare contribuie la obținerea unor imagini clare și stabile, fără tremur. În totalitate, Nikon Z transformă fotografia culinară într-o experiență ușoară și captivantă, aducând o calitate și o precizie excepționale în fiecare imagine.

4. Spune-ne unul din lucrurile tale preferate la aparatul Z 7II.

Unul din aspectele mele preferate la aparatul Nikon Z 7II este abilitatea sa de a oferi o experiență rapidă și eficientă în capturarea imaginilor. Funcția de vizualizare a imaginii finale pe display-ul aparatului îmi permite să evit mișcările inutile și să văd imediat cum va arăta fotografia capturată.

De asemenea, funcția tactilă care permite focalizarea și captarea imaginii în același timp este extrem de utilă, oferindu-mi controlul precis asupra compoziției și focalizării. Și nu în ultimul rând, dimensiunea mică și ușoară a aparatului Z 7II îl face comod de purtat și manevrat în diverse situații de fotografiere.

5. Ce sfat le oferi fotografilor care încă nu au trecut pe mirrorless?

Trecerea la o tehnologie mirrorless în fotografiere poate fi un pas intimidant pentru mulți profesioniști și pasionați de fotografie. În această perioadă în care trăim, tehnologia avansează într-un ritm rapid, iar pentru unii poate fi o experiență copleșitoare.

Cu toate acestea, aș sfătui fotografii care se află în mijlocul deciziei de a face tranziția, să se gândească la această schimbare ca la o oportunitate de creștere și îmbunătățire a abilităților lor. Este adevărat că tehnologia mirrorless vine cu o serie de avantaje, cum ar fi dimensiunile mai mici și greutatea redusă în comparație cu camerele DSLR tradiționale.

Acest aspect poate fi deosebit de util pentru proiectele care necesită mobilitate ridicată. De asemenea, sistemele mirrorless oferă funcții inovatoare, cum ar fi autofocalizarea rapidă și precisă, dar și vizorul electronic. Aceste detalii pot îmbunătăți semnificativ experiența de fotografiere.

Pentru cei care încă se tem de această tranziție, aș sugera să își depășească frica de necunoscut și să fie deschiși la învățare. O nouă tehnologie nu ar trebui să fie văzută ca un obstacol, ci mai degrabă ca un instrument care poate îmbunătăți calitatea muncii și, implicit, rezultatele finale ale fotografiilor lor. Cu resursele adecvate precum tutoriale online (tatăl Youtube) și practică constantă, un fotograf poate să învețe să utilizeze această tehnologie în avantajul său.

Descoperă portofoliul lui Platon aici și urmărește-l pe Instagram

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.