Obiective ideale pentru fotografia de peisaj

Postat de: F64 F64

Natura, întotdeauna schimbătoare, de la animale fascinante la priveliști care-ți taie răsuflarea, priveliști care atunci când revi nu mai sunt la fel.  Fotografia de peisaj este una dintre modalitățile de a păstra înfățișarea naturii alături de noi indiferent de timp, loc, anotimp și vârstă. În timp ce poate fi surprinsă în mare parte cu orice tip de echipament foto, pentru rezultate profesionale și/sau cadre realizate noaptea sub clar de stele, ai nevoie de un obiectiv performant. Însă, nu doar unul te poate ajuta. În final depinde de ceea ce vrei să surprinzi atunci când fotografiezi peisaje și, desigur, unde te duci.

Astăzi aflăm care sunt tipurile ideale de obiective pentru fotografia de peisaj, cu recomandări de la fiecare brand în parte, fie că vorbim de aparate foto DSLR sau mirrorless.

Dacă însă vrei să citești ceva mai pe scurt, îți va fi util articolul de mai jos:

Tipuri de obiective foto pentru fotografia de peisaj

#1 Obiective Fisheye

Obiectivele foto Fisheye sunt cunoscute pentru deformarea specifică datorită unghiului extrem de larg de cuprindere. Așadar, dacă vrei să “prinzi” un peisaj inedit sau întreaga atmosferă dintr-un loc, acesta este obiectivul pe care îl cauți. Poți surprinde tot peisajul pe care îl fotografiezi într-o singură fotografie, iar deformarea, dacă îți surâde, desigur, creează un aspect interesant și atipic.

Recomandări de obiective DSLR:

Recomandări de obiective mirrorless:

(c) Daniel Mîrlea

#2 Obiective wide și focala de 17mm

Obiectivele wide permit captarea multor elemente în cadru, datorită unghiului mare de cuprindere. Cu cât sunt mai wide cu atât pot prezenta distorsiuni mai mari, însă acest lucru poate fi un avantaj. De asemenea, focala de 17mm este printre cele mai populare focale wide în fotografia de peisaj.