Cum să uploadezi clipuri la o calitate înaltă pe Instagram și Tiktok

Dacă uploadezi clipuri pe rețelele de socializare, precum Instagram, Tiktok sau chiar și Youtube Shorts, iar calitatea acestora nu arată cum ți-ai dori, în cadrul acestui articol vom menționa cei mai importanți pași pentru a te asigura că clipul pe care l-ai filmat își va menține cea mai bună calitate din momentul în care apare pe social media. 

Folosește setările corecte de export

Folosirea setărilor corecte de export va menține calitatea maximă a clipului, iar ca exemplu, ne vom folosi de Adobe Premiere Pro pentru a ne asigura că atingem toate aspectele care ne interesează. Dacă nu îți editezi clipurile în aplicații profesionale de editare, atunci poți trece direct la următorii pași.

Există foarte multe speculații cum că ar trebui să exporți clipurile FULL HD, în loc de 4K, pentru că oricum aplicațiile de socializare reduc calitatea clipurilor la FULL HD, însă de cele mai multe ori, acest aspect rămâne o sugestie preferențială, iar recomandarea mea este ca fișierul să rămână tot în varianta de 4K în momentul în care alegem să exportăm. 

Din tab-ul de export, ne vom asigura că selectăm următoarele opțiuni: Preset > Match Source Adaptive High Bitrate, Format -> H.264 și bifarea celor două căsuțe: Render at Maximum Depth și Use Maximum Render Quality. Îi vom comunica astfel software-ului că dorim să folosim cele mai bune setări pentru a ne menține clipul la o calitate ridicată într-un codec prietenos (H.264) ce păstrează o dimensiune decentă a fișierului, alături de cea mai bună calitate.

Trimiterea clipului din laptop / PC către telefon

Dacă până acum îți trimiteai clipurile prin whatsapp sau mail, spre exemplu, atunci află că această modalitate este absolut de evitat, deoarece acestea vor afecta calitatea clipului în mod automat. Cea mai bună metodă este să te asiguri că folosești o aplicație sau un link care îți protejează clipul de compresare. 

Pentru utilizatorii Apple, totul este extrem de ușor, în special dacă transferul este realizat de pe iPhone, pe Macbook, direct prin intermediul AirDrop care nu va modifica sub nici o formă calitatea clipului. 

Pentru utilizatorii de Windows, lucrurile se complică un pic, pentru că în momentul de față, nu există o extensie tip AirDrop cu cea de la Apple. Totuși, asta nu înseamnă că nu există opțiuni, ai variante de Cloud, precum Google Drive sau Dropbox, dar și variante de link protejat, precum Wetransfer, care este alegerea mea favorită atunci când doresc ca videoclipurile mele să ajungă de pe laptop, pe telefon, la cea înaltă calitate. 

Asigură-te că Instagram nu modifică calitatea clipului

Înainte să uploadezi reel-ul pe Instagram, asigură-te neapărat că aplicația nu îți va modifica calitatea clipului. Din pagina ta de profil, accesează cele trei linii din colțul din dreapta, apoi accesează Settings and priviacy > Data usage and media quality. Odată ajuns în cadrul acestui tab, asigură-te că opțiunea Upload at highest quality este bifată pentru a transmite aplicației faptul că nu dorești ca aceasta să facă modificări asupra calității clipului.

Pe scurt, trebuie să folosești setările corecte de export, apoi, trebuie să realizezi transferul fișierului video din laptop / PC către telefon în mod corect, iar ca ultim pas, trebuie să bifezi opțiunile menționate mai sus pentru a te asigura că platformele nu fac modificări asupra clipurilor pe care dorești să le încarci. 

Scrie-ne în comentarii ce alte subiecte ai dori să mai abordăm și dacă acest articol te-a ajutat!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.