Hands on Samsung Galaxy Note 9
Unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2018 este oficial aici. Vorbim despre Samsung Galaxy Note 9, care cu siguranță reprezintă o opțiune și pentru fotografi, dacă nu pentru a face cadre inedite ziua prin oraș, atunci cu siguranță în vacanță, dacă simți nevoia ca trusa foto să fie minimă, acest telefon va fi exact ceea ce trebuie.
Acestea fiind spuse, hai să citim mai pe îndelete despre acest smartphone:
La exterior, Samsung Galaxy Note 9 arată aproximativ la fel ca modelul din 2017. La interior însă, promite mult mai mult. Mai multă memorie, mai multă autonomie, rezistent la apă, excelente capabilități foto și filmare în slow motion! Ce îți poți dori mai mult? S-Penul a fost și el upgradat. De acum este wireless, cu bluetooth LE, și poate fi folosit nu doar pentru desen, ci și pentru a declanșa camera foto, pentru a derula prin prezentări sau galeria foto ori pentru a da play și pauză pe YouTube, chiar și de la distanță!
În majoritatea prezentărilor, vei afla că Note 9 este dedicat și/sau ideal pentru trei tipuri de consumatori: gamerii, fotografii și oamenii de afaceri. De ce? Aruncă un ochi peste specificațiile de mai jos:
Specificații Samsung Galaxy Note 9
- Dual Sim (tip nano)
- Model Procesor: Exynos 9810 Octa Core
- Frecvență procesor: 4x 2.7 GHz & 4x 1.7 GHz
- Culori disponibile: negru, albastru, violet
- Dimensiuni: 76.4 x 162 x 8.9
- Greutate: 212g
- Sistem de operare: Android 8.1
- Tip slot memorie: MicroSD, până la 512 GB
- Memorie RAM: 6 sau 8 GB
- Memorie interna 128 sau 512 GB
- Tip display: Super AMOLED
- Rezolutie (pixeli): 1440 x 2960
- Numar culori: 16 M
- Diagonala display (inch): 6.4
- Rezolutie cameră: 12 + 12 mpx (Dual Aperture)
- Blitz integrat
- Rezolutie video: 1440p@30fps
- Camera selfie: 8 MP
- Diafragmă: F1.5/F2.4 +F2.4
- Autofocus
- Zoom digital x10
- Capacitate baterie: 4000mAh
- Amprenta
- Scanare Iris
- Rezistent la intemperii
Diferențele la exterior între noul Samsung Galaxy Note 9 și precedentul model Galaxy Note 8 sunt minime, constând în principal în plasarea diferită a senzorului de amprentă, care este tot pe spate, dar nu mai este în linie cu camera foto principală, ci puțin mai jos. De asemenea, butonul de volum și butonul dedicat asistentului inteligent Bixby sunt cu câțiva mm mai sus, pe aceeași parte stângă.
Din punctul de vedere al construcției, Note 9 are partea frontală din sticlă, la fel ca și spatele, în timp ce corpul propriu-zis al telefonului este realizat din aluminiu.
Telefonul dispune de un procesor Snapdragon 845 și de memorie rapidă de 6 sau 8 GB RAM. Note 9 poate fi comparat cu un laptop mediu și vine cu stocare rapidă ca pe SSD de 128 de gb pe versiunea cu 6gb ram și de 512 gb în versiunea cu 8gb ram. E ceva, nu?
Bateria ajunge la 4000 mAh și este mai mare cu 21% față de modelul anterior, Galaxy Note 8.
Conectivitatea este și ea la superlativ, permițând internet prin 4G+ sau WiFi rapid ca printr-o conexiune de fibră. Condiția este ca rețeaua să îți poată transmite cât permite telefonul.
Înainte să trecem la partea foto, privește clipul de mai jos, realizat de Gabriel Barna:
Capacități foto
În privința camerei foto, dacă ne luăm după manual, camera duală stabilizată cu zoom 2x este aceeași ca pe modelul S9 plus, adică o cameră principală de 12 megapixeli și ce de pe față de 8, însă acum dispune de un update important de soft și recunoaște mai bine mâncarea, textele, portretele, florile sau peisajele. Mai mult, permite live focus, adica alegerea zonei de claritate și un bokeh de excepție cu orice ocazie.
Legat de fotografii, într-adevăr, pentru un smartphone, camera este excepțională, iar pentru un smartphone în lumină scăzută, reprezintă un concurent destul de greu de întrecut momentan.
Din nefericire, am avut la dispozitie doar o seară pentru a testa noul Note 9, însă plimbarea pe care am făcut-o m-a ajutat să-mi dau seama de câteva lucruri:
Camera duală chiar face diferența, așadar, chiar dacă sunt alte telefoane cu camere de 16mpx, știm că: 1. megapixelii nu sunt totul și 2. o cameră duală este mult mai versatilă, iar dacă este construită bine, ai șanse mult mai mari să surprinzi ceea ce-ți dorești la o calitate superioară.
Luminozitatea noaptea este extraordinară, la fel și focalizarea, însă zgomotul de imagine este vizibil.
Zoom-ul este ok. Nu este nici cel mai performant, nici cel mai slab, însă dacă-l duci la maximum ca în fotografia de mai sus…nu știu cât de mulțumit vei fi.
Totuși, având disponibile atâtea meniuri de fotografiere, inclusiv unul PRO unde poți face setările de bază ale unui aparat foto, te poți juca cu el suficient încât ca acest zgomot de imagine să nu mai fie un impediment. Asta ridică însă un avantaj și o problemă. Avantajul este că smartphone-urile ajung ușor, ușor să devină camerele foto ideale pentru începători. Asta înseamnă că dacă încă nu ești sigur cât de mult te pasionează fotografia, o poți explora la nivel minim, cât să-ți dai seama, achiziționând un telefon cu multe funcții de fotografiere. Dezavantajul este că dacă nu te interesează fotografia și doar vrei un telefon “cool” s-ar putea să te enerveze faptul că ai nevoie să umbli prin setări pentru a obține cadrul dorit. Cu alte cuvinte, modul auto al telefonului este ok, însă nu foarte exact și bine optimizat pentru toate situațiile de fotografiere.
Ce mi-a plăcut la Samsung Galaxy Note 9
- Memoria gigantică atât RAM cât și internă și capacitatea slotului SD
- Performanțele camerei foto
- Multitudinea de setări ale camerei și faptul că doar glisând luminozitatea, ISO-ul și folosind puțin zoom am reușit să surprind luna.
- Dimensiunile
- Faptul că este rezistent la intemperii
- Bateria!!! În sfârșit, poate până la finalul secolului 21 o să se ajunga la performanța ca bateria unui smartphone să țină la fel de mult ca cea unui Nokia Antic
Ce nu mi-a plăcut la Samsung Galaxy Note 9
- Având sticlă și pe spate, până te obișnuiești cu el, stai cu o frică (și din cauza prețului) că o să-ți scape din mână,
- Camera extraordinară nu este foarte friendly cu cineva care nu știe nimic despre fotografie, dar sigur că poate fi distractiv să descopere!
- Zgomotul de imagine
Articol și fotografii de Asociația Exposure.
Tu ce smartphone preferi pentru fotografie? Lasă-ne un comentariu!
[products ids=125042436]