PhotoInsights – a apărut o nouă școală de fotografie!

Luna aceasta comunitatea foto din România (și nu numai) a primit o veste faină. S-a lansat o nouă școală de fotografie, pe numele ei PhotoInsights! În cele ce urmează aflăm povestea ei, echipa de traineri și alte lucruri importante. Un concept și cursuri altfel, care cu siguranță vă vor tenta…

Povestea PhotoInsights – cum a început totul

„Totul a început cu dragostea pentru fotografie, oameni și povești, apoi în mod natural, s-a conturat de la sine ideea de a da mai departe toate informațiile acumulate în timp despre fotografie și tot ceea ce am învățat de-a lungul timpului din experiențele trăite. Și asa s-a născut ușor, ușor proiectul PhotoInsights. Am putea spune că suntem mândri că de la o simplă idee, scânteie, schiță sau cum preferați să o numiți, am ajuns la o formă bine definită, bazată pe structuri de predat altfel și metode interactive, așa cum ne-am fi dorit să ni se pus la dispoziție atunci când am început să studiem arta fotografică. Suntem o echipă de oameni pasionați și dedicați fotografiei care își doresc să comunice mai departe tainele fotografiei într-un mediu deschis, prietenos și creativ.” – ne povestește Luiza Marinaș (Boldeanu), fondatoarea școlii.

Academia a luat naștere din dorința de a oferi un spațiu cât mai aproape de cel ideal, din toate punctele de vedere, pentru ca cei care sunt atrași de acestă latură a artelor vizuale să poată descoperi atât profunzimile domeniului cât și pe ei înșiși. Prin diversitatea de cursuri pe care o pun la dispoziție, fiecare participant va avea oportunitatea de a-și dezvolta atât abilitățile tehnice cât și cele creative și artistice, punând un accent deosebit pe acestea în cele din urmă.

Cursurile Academiei PhotoInsights îți oferă posibilitatea de învăța și aprofunda tot ce înseamnă “cum să…” și “ ce să..” din punct de vedere vizual, fie că vorbim despre alegerea subiectului, comunicarea cu acesta sau cu privitorii, transmiterea unui mesaj, surprinderea unei emoții, crearea unei anumite stări, ș.a.m.d.

Din cine este alcătuită echipa PhotoInsights?

Echipa școlii este formată din: 

  • Luiza Marinaș (Boldeanu), fotograf de fine-art și de călătorie care iubește să călătorească și să împartă cunoștințele și experiențele fotografice cu cei din jur.

  • Mihai Ștețcu, fotograf de sport, fotograf Red Bull și fotograful oficial al Antenei 1, cu numeroase proiecte active. Mihai a ales să împărtășească experiența lui atât din fotografia de Sport cât și din cea de fotografia de Fashion.

  • Daniel Chindea, un om de suflet care iubește simplitatea, unicitatea și libertatea de exprimare vizuală.

  • Elena Corbu, un alt om frumos care și-a asumat fotografia ca stil de viață și cel mai mult adoră să transmită prin imaginile sale stări de spirit și trăiri autentice. Ea este trainerul PhotoInsights pentru cursurile dedicate copiilor și adolescenților.
  • Tatiana Volontir, un om foarte sensibil ce adoră lumina, culoarea și poveștile de suflet. Pentru ea fotografia a început cu pasiunea pentru mise en scene, unde putea să petreacă ore și zile în șir.

    Mai multe despre școală și despre ei puteți găsi aici: https://photoinsights.ro/cunoaste-echipa.

Misiunea și cursurile PhotoInsights

Misiunea lor este aceea de a a te ajuta să te dezvolți și să te descoperi prin fotografie, învățând cum să spui povești inedite prin intermediul imaginilor și cum să îți exprimi cât mai ușor emoțiile, trăirile sau experiențele ale căror actor sau spectator ești la un moment dat.

Mai sus, am specificat despre gama lor de cursuri că este foarte variată. Ei bine, la PhotoInsights vei găsi cursuri intensive atât pe partea de inițiere în fotografie, pentru adulți și copii cât și MasterClass-uri de storytelling, călătorie și documentar sau poetică fotografică. V-au pregătit de asemenea și workshop-uri de simbolistică, sport, nuntă și fotografie artistică.

În plus, conceptul PhotoInsights vă propune și cursuri individuale/one to one pe diferite ramuri ale fotografiei, care se vor desfășura pe parcursul a 4 luni, unde veți învăța totul despre genul vostru preferat de fotografie, prin teorie, multă practică și editare.

Cursurile detaliate le găsiți aici: https://photoinsights.ro/cursuri.

Urmează și alte surprize cu și despre fotografie de care se pot bucura atât cei care le sunt cursanți cât și cei din afara academiei. Stați aproape, urmăriți-i pagina de Facebook @Photoinsighs sau pe contul de Instagram pentru a fi la curent cu noutățile și evenimentele următoare, plus blogul unde publică articole și alte resurse interesante.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.