PhotoInsights – a apărut o nouă școală de fotografie!

Postat de: Cristina Gârleșteanu Cristina Gârleșteanu

Luna aceasta comunitatea foto din România (și nu numai) a primit o veste faină. S-a lansat o nouă școală de fotografie, pe numele ei PhotoInsights! În cele ce urmează aflăm povestea ei, echipa de traineri și alte lucruri importante. Un concept și cursuri altfel, care cu siguranță vă vor tenta…

Povestea PhotoInsights – cum a început totul

„Totul a început cu dragostea pentru fotografie, oameni și povești, apoi în mod natural, s-a conturat de la sine ideea de a da mai departe toate informațiile acumulate în timp despre fotografie și tot ceea ce am învățat de-a lungul timpului din experiențele trăite. Și asa s-a născut ușor, ușor proiectul PhotoInsights. Am putea spune că suntem mândri că de la o simplă idee, scânteie, schiță sau cum preferați să o numiți, am ajuns la o formă bine definită, bazată pe structuri de predat altfel și metode interactive, așa cum ne-am fi dorit să ni se pus la dispoziție atunci când am început să studiem arta fotografică. Suntem o echipă de oameni pasionați și dedicați fotografiei care își doresc să comunice mai departe tainele fotografiei într-un mediu deschis, prietenos și creativ.” – ne povestește Luiza Marinaș (Boldeanu), fondatoarea școlii.

Academia a luat naștere din dorința de a oferi un spațiu cât mai aproape de cel ideal, din toate punctele de vedere, pentru ca cei care sunt atrași de acestă latură a artelor vizuale să poată descoperi atât profunzimile domeniului cât și pe ei înșiși. Prin diversitatea de cursuri pe care o pun la dispoziție, fiecare participant va avea oportunitatea de a-și dezvolta atât abilitățile tehnice cât și cele creative și artistice, punând un accent deosebit pe acestea în cele din urmă.

Cursurile Academiei PhotoInsights îți oferă posibilitatea de învăța și aprofunda tot ce înseamnă “cum să…” și “ ce să..” din punct de vedere vizual, fie că vorbim despre alegerea subiectului, comunicarea cu acesta sau cu privitorii, transmiterea unui mesaj, surprinderea unei emoții, crearea unei anumite stări, ș.a.m.d.

Din cine este alcătuită echipa PhotoInsights?

Echipa școlii este formată din: 

  • Luiza Marinaș (Boldeanu), fotograf de fine-art și de călătorie care iubește să călătorească și să împartă cunoștințele și experiențele fotografice cu cei din jur.

  • Mihai Ștețcu, fotograf de sport, fotograf Red Bull și fotograful oficial al Antenei 1, cu numeroase proiecte active. Mihai a ales să împărtășească experiența lui atât din fotografia de Sport cât și din cea de fotografia de Fashion.

  • Daniel Chindea, un om de suflet care iubește simplitatea, unicitatea și libertatea de exprimare vizuală.

  • Elena Corbu, un alt om frumos care și-a asumat fotografia ca stil de viață și cel mai mult adoră să transmită prin imaginile sale stări de spirit și trăiri autentice. Ea este trainerul PhotoInsights pentru cursurile dedicate copiilor și adolescenților.