Curs foto pentru copii – online

În data de 28.03.2020 a început cursul foto online pentru copii pentru prima grupă. Cursul este oferit gratuit de 3435 studio și este susținut de lectorul Andrei Răileanu. În funcție de numărul de solicitări, se ia în calcul realizarea unei noi grupe. Numărul de participanți pe grupă este între 10 și 20 de participanți.

Despre cursul foto pentru copii

În perioada actuală, în care școlile sunt închise și astfel mulți copii sunt în permanența acasă, ne-am gandit să organizam un curs foto pentru copii complet gratuit. Ne propunem să abordam o structură modulară, pornind de la istoria fotografiei, descoperind împreună cum funcționează o cameră foto, modurile de fotografiere (automat, prioritate diafragmă, prioritate timp de expunere, P, manual), editarea imaginilor pe telefonul mobil sau tabletă folosind aplicația Snapseed, reguli de compoziție de bază și nu în ultimul rand construirea unui prim portofoliu.

Cursul se adresează copiilor cu vârsta între 12 și 16 ani, însă în prima grupă avem și câțiva mici artiști în vârstă de numai 10 ani. Dată fiind vârsta participanților nu este nevoie ca aceștia să aibă camere foto sofisticate, orice smartphone, cameră foto compactă sau bridge și evident DSLR sau mirrorless sunt suficiente. 

Cursul este structurat în 12 module. În fiecare săptămână avem o sesiune de webinar în cadrul căreia lectorul nostru va prezenta noțiunile teoretice precum si aspectele practice ale capitolului și va raspunde întrebărilor micilor artiști. În plus, pe langă aspectele prezentate în sesiunile live, vom pune la dispoziția participanților materiale în format PDF ce detaliază noțiunile prezentate precum și un PDF de o pagina ce conține un rezumat al capitolului. Rezumatul poate fi printat și așezat într-un mic ghid (format A5) ce îl poate însoți pe micul fotograf în permanență.

Așa cum și noi am descoperit atunci când am parcurs primii pași în fotografie, pentru a învața este nevoie de multă practică. Astfel, pentru fiecare modul avem pregătite o serie de teme potrivite pentru micuți și posibil de realizat în casă. În funcție de cum decurg lucrurile luam în calcul să mai adăugam o sesiune de discuții despre exerciții în fiecare saptamână. 

La sfârșitul cursului vom organiza o expoziție foto virtuală sau dacă ne permit condițiile una reală unde vom expune imaginile realizate de micii artiști.  

instax

Unde mă pot înscrie pentru grupa a II-a

Așa cum spuneam mai sus, luam în calcul să cream o nouă grupă de mici fotografi. Cei interesați se pot înscrie aici: https://www.3435studio.com/children-free-photo-course. Pentru ușurință în comunicare și pentru o bună desfășurare a cursului este important ca toți participanții să aibă un cont de Facebook. Dacă părinții sunt îngrijorați de acest aspect putem discuta împreună motivele pentru această abordare. 

fujifilm

Despre trainer

Trainerul și inițiatorul acestui proiect este fotograful Andrei Răileanu, fondator al 3435 studio.

Cred că am făcut primele poze undeva când aveam 5 -7 ani. Tatăl meu avea mai multe aparate de fotografiat și la un moment mi-a făcut cadou unul dintre ele. Am abandonat ideea până undeva în anul I de facultate când tocmai începuse era digitală în fotografie. Prima camera a fost un mic Trust de 2 megapixeli ce avea un noise teribil chiar și la ISO 200. Am continuat o perioadă cu point and shoot de la Canon și cumva pasiunea s-a aprins din nou. În 2013 am hotărât că este momentul să mă apuc serios de treabă si am trecut de la pasiune la muncă multă, GAS (n.r.: Gear Aquisition Syndrome) și cursuri de fotografie. În 2018 am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră și după 16 ani de executive sales în IT mi-am dat demisia și am fondat studioul de fotografie 3435 (n.r.: trei patru trei cinci). Elementele esențiale ce au accelerat evoluția studioului au fost pe de o parte clienții mari și provocatori (din toate punctele de vedere) Forbes Romania, Microsoft Romania, Oracle Europe, Taxify acum devenit Bolt, clienți din Statele Unite, Hong Kong și China, iar pe de altă parte sprijinul moral oferit de prietenii fotografi pe care ii avem și care mi-au dat încredere, curaj și o bună parte din experiența lor. Prietenii mei mi-au cerut un singur lucru în schimb, când voi simții că a venit momentul, să ofer același lucru altor viitori fotografi și astfel a luat naștere acest proiect. 

Pe lângă partea fotografică, îmi doresc să reușesc să îi învăț pe copii și alte lucruri ce cred eu că o să le fie folositoare în viață: cum să ofere feedback, cum să lucreze în echipă și mai ales cum să rămână oameni buni și frumoși în timp ce învață dar nu pe sistemul rigid de învățământ pe care eu l-am experimentat ci într-un mod în care să se distreze și învățatul să nu fie o povară. Dacă reușesc să le transmit toate aceste lucruri, când va veni vremea să aleagă ce vor să facă în viață sper să fie mult mai bine informați și ancorați în realitate decât a fost generația mea”.

Articol de Mihnea Răileanu

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Se mai fac cursuri de fotografie online ?

  • Buna ziua. Cum pot sa- mi inscrit fiul de 14 ani l’a cursus de Fotografie ? Multumesc

    • Bună ziua. Ne puteți scrie la adresa academia@f64studio.ro, iar colegele care se ocupă de cursuri vă vor oferi recomandările cerute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.