Despre Fujifilm X70, cu Attila Szabo

Postat de: Attila Szabo Attila Szabo

Fujifilm X70 este o cameră compactă care se pretează foarte bine la fotografie de stradă, dar are și alte calități care fac diferența în cazul fotografiei de eveniment sau de călătorie. Fără să mai menționez vlogurile!

La prima impresie ai tendința să nu îl iei în serios, pentru că pare un aparat de buzunar. Nu depășește greutatea unui portofel, având 340 de grame. Dispune de un senzor de 16.3 MP X-Trans CMOS II APS-C și de un obiectiv fix Fujinon de 18.5mm, cu diafragma 2.8, fiind foarte sharp.

La prima atingere se simte carcasa de metal care este foarte bine finisată și are o formă retro care te face să nu-l lași din mână și să fotografiezi cât mai mult. Gripul poate părea mic în unele situații, însă se poate monta o husă care protejează aparatul, inclusiv ușa de la baterie care se deschide foarte ușor.

Setările se pot folosi în modul manual și asta îți dă o stare de control total. Toate informațiile pot fi văzute pe un display touchscreen de 3.0 inch, rabatabil până la 180 de grade. Astfel se pot face selfie-uri cu ușurință pentru cei interesați sau chiar vloguri, mai ales că Fujifilm X70 filmează 4k.

Când am început să fotografiez cu el, mi s-a părut oarecum ciudat, pentru că nu are vizor optic, nici digital. Dar după ce lucrezi cu el îți dai seama că nu îți trebuie sau cel puțin pe mine nu m-a deranjat. În cazul fotografiei de stradă, un mare avantaj îl reprezintă ecranul rabatabil și touchscreen-ul cu care poți selecta punctul de focus, ca în cazul unui smartphone. Focusul este foarte rapid cu 49 puncte de focus, dispunând și de un Inteligent Hybris AF. Poți declanșa prin apăsarea ecranului dacă ți se pare comod sau să dezactivezi opțiunea.