Bucharest Photo Week 2017 – a fost anunțată a patra ediție

Asociațiile Exposure, ANAV și Omnia Photo au anunțat ce-a de-a patra ediție a festivalului Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din capitală.

Festivalul va avea loc în perioada 11-17 septembrie 2017, în mai multe spații din București, evenimentele fiind în mare parte dedicate și de această dată fotografiei de stradă și celei documentare.

Pe lângă expoziții și ateliere, Bucharest Photo Week mai înseamnă și ocazia pentru iubitorii de fotografie de a se întâlni cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi din România și din străinătate.

Majoritatea evenimentelor se vor desfășura la Gallery Cafe, F64 și Education Point, dar și în spații puse la dispoziție de Studio Ambrotipescu.

Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi trei dintre expoziții, dar și o serie de materiale promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

bucharest photo week

De asemenea, se vor desfășura o serie de activități sub egida Bucharest Photo Week și la Craiova, la Biblioteca Omnia, unde vă veți întâlni cu “Oamenii și locurile din fotografia lui Cristinel Trancă”, din anii 1970-1980, într-o expoziție inedită de fotografie din colecția Trancă, aflată în curs de digitalizare și restaurare. Evenimentul este organizat de Omnia Photo împreună cu Fotoclubul Mircea Faria din Craiova.

Printre fotografii care participă anul acesta la Bucharest Photo Week se numără: David Gaberle (Cehia), Jan Bernhardtz (Suedia), Simon Johansson(Suedia), Cristian Crisbășan, Andrei Baciu, Cristina Irian, Irina Gache, Alexandra Crisbășan, Andreea Retinschi, Romulus Maier, Paul Aioanei și membri ai grupului On Spot (atât din țară, cat și din străinătate) sau @celulafoto.

Publicul va avea ocazia să participe și la evenimente legate de Colecția Costică Acsinte, de daghereotipii alături de cercetătoarea Călina Bârzu și fotografie istorică vernaculară de călătorie, împreună cu Cristina Irian.

Vor fi prezente în festival și fotografii celebre, document, semnate de fotograful Victor Boldâr, din anii 1970.

Vor exista și o serie de ateliere creative de fotografie, utilizând diferite tehnici de fotografiere și imagini de arhivă, organizate alături de Studio Ambrotipescu cu sprijinul lui Cezar Popescu, Colecția Costică Acsinte, precum și un atelier de printing organizat alături de Ciprian Furtună (AZERO/MyPoster).

atelier printing

Revenim în perioada următoare cu mai multe detalii despre evenimentele care vor avea loc la sala expozițională F64 și în Cafeneaua F64.

Save

Save

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *