Photo Romania Festival & Futures Artists 2024, la Noaptea Muzeelor!

Photo Romania Festival marchează în 2024 participarea la Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, printr-o expoziție inedită organizată alături de artiștii Futures e anul acesta, la Grainlab.

Photo Romania Festival este primul și cel mai mare festival de fotografie din țară, inițiat în urmă cu peste 10 ani, la Cluj-Napoca. În fiecare an, promovează arta fotografică și artiștii fotografi. Și în acest an, vă invită să cunoașteți fotografi naționali și internaționali, în perioada 18-30 mai 2023. Evenimentul la care îi veți putea întâlni pe fotografii care expun în acest an va avea loc în data de 18 mai, la Negative by Grain Lab (fosta cafenea foto Zorki), în centrul orașului Cluj-Napoca, la adresa strada Ioan Rațiu nr 10, cod 400014.

În ultimii 5 ani, Photo Romania Festival a activat ca membru fondator al proiectului Futures (www.futures-photography.com), cel mai mare proiect fotografic din Europa, în care o rețea de peste 20 parteneri din domeniul artei fotografice, promovează fotografia și artiștii la nivel internațional. În fiecare an, partenerii acestui proiect selectează printr-un proces propriu 5 artiști fotografi, care sunt promovați prin intermediul rețelei.

În acest an, artiștii selectați de Photo Romania sunt (în ordine alfabetică): Elena Corbu, Cristina Irian, Cosmin Gârleșteanu, Anca Punct și Georgiana Feidi. Informații despre munca acestora pot fi găsite pe site-ul Futures (https://www.futures-photography.com/) precum și pe Photo Romania Festival (www.photoromaniafestival.ro).

În cadrul evenimentului din 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, vom sărbători fotografii selectați, prin mai multe activități specifice domeniului. Vizitatorii vor putea vedea expuse câteva dintre lucrările artiștilor, precum și proiecții de fotografie și alte surprize.

Elena Corbu

Cristina Irian

Cosmin Gârleșteanu

Anca Punct