Fotografia pentru copii – 5 sfaturi cu Fujifilm Instax

Cele mai tinere generații aproape că se nasc cu tehnologia în mână, fiind de mici niște maeștri înăscuți ai secolului 21. Din această cauză foarte mulți își pierd repede interesul asupra proiectelor fizice, preferând din comoditate lumea virtualului. Cu toate acestea, este esențial ca cei mici să învețe să aprecieze și această parte a creației, de orice fel, întrucât tehnologia nu ar fi existat astăzi, într-un mod atât de avansat, dacă nu s-ar fi pornit de la lucruri pe care le poți ține în mână.

fujifilm

Există multe beneficii privind implicarea copiilor în proiecte artistice, noi vom enumera doar câteva:

  • Învață să facă lucruri cu mâinile lor, fiind în contact direct cu materialul și astfel își dau seama de potențialul uman imens care se află în afara computerelor.
  • Își dau seama de ce, de exemplu, un print valorează mult mai mult sentimental și chiar și monetar decât fotografia pe un ecran. Îl poți ține în mână și păstra peste ani și ani. În timp ce, în format digital este la un click distanță de a fi șters sau riscă să dispară dacă nu transferi totul din timp pe niște harduri externe (care sunt și ele, până la urmă, consumabile).
  • Învață să pună preț pe valoarea muncii lor, pentru că văd cum lucrurile se înfiripă din propriile degete.
  • Își dau seama că în timp ce digital/online poți da undo și schimba orice, în realitatea concretă nimic nu va mai fi la fel, o acțiune realizată este ireversibilă, iar consecințele nu pot fi evitate.
  • Află toate acestea în timp ce se distrează!

În acest articol vom vorbi despre cum folosirea Fujifilm Instax îți poate oferi o experiență simplă și fără complicații de a crea ceva inedit. Datorită acestui lucru ți-am pregătit 5 sfaturi pentru proiecte instante, create de și împreună cu cei mici.

#1 Filmul

fujifilm

Nu arunca cartușele de film instax după ce ai realizat cele 10 fotografii, deoarece ele pot fi folosite ca un fel de rame micuțe pentru printurile tale.

Cum mai exact se poate face asta? Foarte simplu. În primul rând, du-te și cumpără niște bandă adezivă decorativă, care are diferite texturi și desene pentru ca filmul să nu pară așa anost.

În al doilea rând, trebuie să-ți păstrezi hârtia neagră rămasă de la cartuș și apoi să strecori fotografia instant prin partea posterioară a cartușului.

La final folosește banda adezivă pentru a lipi imaginea, astfel încât aceasta să nu cadă.

#2 Felicitări personalizate

fujifilm

Indiferent de evenimentul pentru care vrei să faci o felicitare creativă, fie că este vorba despre o petrecere sau doar un semn de mulțumire, o felicitare pentru profesoara preferată, de ziua ei, sau o vedere din vacanță către prieteni ori alți membri ai familiei, copiii sigur s-ar bucura să poată crea felicitări cu fotografii realizate chiar de ei.

Acestea se pot face astfel:

  • Îndoaie pe jumate o foaie de hârtie în așa fel încât sa fie simetrică și roagă-l pe cel mic să scrie un mesaj special înăuntru.
  • Alege o fotografie făcută de el sau ea cu Fujifilm Instax Mini 70.
  • Lipește apoi fotografia pe felicitare cu aceeași bandă adezivă decorativă pentru a adăuga o notă veselă.
  • În final consultă-te cu cel mic pentru a vedea dacă mai consideră necesar să facă și niște mici desene care să se potrivească.

#3 Creați un album împreună!

fujifilm

Este mult mai interesant decât să cumpărați unul gata făcut care poate că nici nu va arăta cum vă doriți. Cumpără niște foi mai groase, aproape de grosimea unui carton, un carton mai tare pentru a-l tăia în două sau două cartoane mai mici (acestea vor fi coperțile).

Pictați/colorați coperțile în așa fel încât să se diferențieze de restul, adăugați un titlu și poate chiar și o fotografie pe care să o lipiți pentru a denota tema albumului.

Lipiți un număr dorit de fotografii pe fiecare foaie și decorați-le împreună după bunul plac, dar lăsați o bandă de foaie goală pentru a putea lega albumul ulterior.

După ce ați terminat, veți avea nevoie de un perforator și niște sfoară. Există multe tipuri colorate și rezistente care sigur o să vă placă. Uniți toate materialele ca într-o carte prin sfori și legați-le.

instax

#4 Suport pentru lumânare, cu fotografii

instax

Probabil că acesta este unul dintre cele mai simple lucruri de făcut și este de asemenea, o idee bună de cadou.

Cumpără un suport de sticlă pătrățos, dar care să se potrivească cu dimensiunile filmului fujifilm instax.

Alege patru fotografii, câte una pentru fiecare latura a sticlei.

Lipește-le corespunzător și adaugă lumânarea. Poți pune și câteva separatoare din bețe de lemn între fotografii și lumânare și apoi să torni niște nisip special colorat sau normal, o colecție mică de pietricele, scoici de la mare sau orice alte lucruri vă mai trec prin minte, pentru a umple zonele goale, dacă sunt, în funcție de dimeniunea lumânării.

#5 Colaj pentru un tablou de perete

fujifilm

Asigură-te că iei un aparat foto instant cu tine și cu copilul tău oriunde pentru a nu rata niciun moment.

Apoi, puteți începe să puneți fiecare fotografie pe peretele ales sau să faceți împreună o selecție de amintiri. Cu siguranță pe măsură ce timpul trece vă veți uita cu nostalgie și plăcere la toate experiențele trăite împreună.

Dacă în casă ai genul de pereți pe care nu prea merge să lipești (cu tapet, var, sau alte texturi care ies în relief), poți cumpăra un carton mare din foam de la magazinele de artă din oraș (Hanul cu Tei, magazinele de la Grivița și Gara de Nord, pentru cei din București) și să le lipiți pe acela, care ulterior va fi agățat ca orice tablou pe perete.

Găsiți o formulă interesantă de a aranja fotografiile. Fie în ordine cronologică, cromatică sau creând diverse forme din fotografii.

Murdăriți-vă pe mâini și completați zonele albe ale colajului pictând sau desenând. Puteți de asemenea să și lipiți stickere sau altele. Totul depinde de imaginația voastră.

PS: Este important să scrieți locul și data pentru fiecare fotografie, pentru că în timp cu siguranță că pe unele le veți uita!

Tu ce idei de proiecte artistice pentru copii ai? Lasă-ne un comentariu!

Save
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.