Elinchrom pune în folosință sistemul Skyport

Postat de: F64 F64

Elinchrom pune în folosință sistemul Skyport împreună cu alte sisteme radio.

Elinchrom anunță că sistemul Skyport va putea fi folosit și cu alte sisteme radio și nu doar cu produsele exclusiv Elinchrom.

Ce este Skyport

Acum zece ani, Elinchrom a introdus pe piață un sistem wireless revoluționar pentru blițuri.

EL-Skyport este un sistem radio construit pe o frecvență de 2.4 GHz ce permite declanșarea blițurilor la distanță facând cablurile de sincronizare un accesoriu al vremurilor trecute.

A fost chiar primul sistem wireless ce permitea reglaje precum: puterea blițului și pornirea/oprirea lămpii de modelare. Într-un timp foarte scurt, sistemul wireless EL-Skyport a devenit o unealtă ce a inspirat foarte multe companii.

Astăzi, EL-Skyport este o marcă recunoscută pentru fiabilitate și este folosită de foarte mulți fotografi din întreaga lume.

De ce această schimbare?

Elinchrom observă nevoia fotografilor de a avea un standard în orice tip de fotografie.

Când toata lumea își crează propriul setup wireless pentru luminile lor, aceste bariere au împiedicat fotografii să folosească produse de la mai mulți producători.

Deschizând protocolul EL-Skyport pentru alte sisteme, Elinchrom dorește să ofere un nou standard pentru comunicare în industria luminilor.

EL-Skyport va fi recunoscut sub numele “Skyport Protocol”

De ce Skyport?

Pentru fotografi, Skyport face lucurile mai ușoare, ajutându-i pe aceștia să declanșeze perfect și să controleze setările mai multor unități direct din transmițător. Recent, Elinchrom a adăugat funcția de Hi-Sync ceea ce a extins creativitatea în fotografie putând fi folosiți timpi de expunere de până la 1/8000s, iar în curând vor fi implementate alte funcții populare.

Pentru videografi, Skyport reprezintă un avantaj deoarece luminile pot fi pornite sau oprite și controlate în grupuri pe o distanță de aproximativ 200 metri.

Parteneri

Primele companii care vor integra protocolul Skyport în produsele lor sunt Gossen cu exponometrele Digisky și Sekonic cu L-478DR-EL și cel mai nou produs L-858D.

Vor urma și alți producători.
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top