Expoziție de fotografie – Principalele Ecosisteme ale României

O nouă expoziție de fotografie se deschide la București “Principalele Ecosisteme ale Românie”, de această dată una mai inedită, dedicată nu neapărat imaginilor ci mai degrabă ecosistemelor din țara noastră. Expoziția este organizată de WWF și ilustrată de către Dan Dinu.

Cu ocazia “World Wetlands Day”, te inviăm să petreci seara de 2 februarie, în imagini cu și despre minunata lume a naturii, în cadrul evenimentului de deschidere al expoziției de fotografie Principalele Ecosisteme ale României și bunurile pe care ni le oferă.

Zi de zi tot ceea ce facem, tot ceea ce ne înconjoară sau ne susține viața este în strânsă legătură cu natura și mediul nostru înconjurător. Că vorbim despre păduri, ape, pajiști, o zonă agricolă sau chiar și o zonă urbană, fiecare reprezintă un ecosistem, adică totalitatea organismelor împreună cu mediul lor de viață și relațiile dintre ele. Acestea ne oferă o serie de servicii sau bunuri care vin în sprijinul bunăstării omului și nu numai. O bună înțelegere a ecosistemelor și a serviciilor oferite de acestea este esențială în procesul de luare a deciziilor și în elaborarea politicilor publice sectoriale ce urmăresc dezvoltarea durabilă în limitele oferite de natură. În acest sens și în România se implementează procesul MAES (Mapping and Assessment of Ecosystems and their Services) prin care ecosistemele și serviciile acestora sunt cartografiate și evaluate la nivel național.

Cu ajutorul fotografiilor realizate de Dan Dinu, am ilustrat patru dintre cele mai importante ecosisteme din România și serviciile pe care ni le oferă. Astfel, ai ocazia să te bucuri de acestea în premieră, în cadrul evenimentului de deschidere oficială a expoziției care va avea loc

Joi, 2 februarie, începând cu ora 19 la Biblioteca Națională a României, parter, Bd.Unirii nr. 22, sector 3, București.

Timp de două săptămâni, până în 17 februarie, aceasta va fi deschisă spre vizitare iubitorilor de natură și fotografie.

Expoziția este găzduită în parteneriat cu Biblioteca Națională Română și este realizată în cadrul proiectului „Demonstrarea și promovarea valorilor naturale pentru a sprijini procesul decizional în România” cu sprijin financiar din partea granturilor SEE 2009-2014, în cadrul programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor” (pentru care Ministerul Mediului este Operator de Program). Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii , WWF-România şi Agenţia Spaţială Română. Aici găsești informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.