Expoziție de fotografie – Principalele Ecosisteme ale României
O nouă expoziție de fotografie se deschide la București “Principalele Ecosisteme ale Românie”, de această dată una mai inedită, dedicată nu neapărat imaginilor ci mai degrabă ecosistemelor din țara noastră. Expoziția este organizată de WWF și ilustrată de către Dan Dinu.
Cu ocazia “World Wetlands Day”, te inviăm să petreci seara de 2 februarie, în imagini cu și despre minunata lume a naturii, în cadrul evenimentului de deschidere al expoziției de fotografie Principalele Ecosisteme ale României și bunurile pe care ni le oferă.
Zi de zi tot ceea ce facem, tot ceea ce ne înconjoară sau ne susține viața este în strânsă legătură cu natura și mediul nostru înconjurător. Că vorbim despre păduri, ape, pajiști, o zonă agricolă sau chiar și o zonă urbană, fiecare reprezintă un ecosistem, adică totalitatea organismelor împreună cu mediul lor de viață și relațiile dintre ele. Acestea ne oferă o serie de servicii sau bunuri care vin în sprijinul bunăstării omului și nu numai. O bună înțelegere a ecosistemelor și a serviciilor oferite de acestea este esențială în procesul de luare a deciziilor și în elaborarea politicilor publice sectoriale ce urmăresc dezvoltarea durabilă în limitele oferite de natură. În acest sens și în România se implementează procesul MAES (Mapping and Assessment of Ecosystems and their Services) prin care ecosistemele și serviciile acestora sunt cartografiate și evaluate la nivel național.
Cu ajutorul fotografiilor realizate de Dan Dinu, am ilustrat patru dintre cele mai importante ecosisteme din România și serviciile pe care ni le oferă. Astfel, ai ocazia să te bucuri de acestea în premieră, în cadrul evenimentului de deschidere oficială a expoziției care va avea loc
Joi, 2 februarie, începând cu ora 19 la Biblioteca Națională a României, parter, Bd.Unirii nr. 22, sector 3, București.
Timp de două săptămâni, până în 17 februarie, aceasta va fi deschisă spre vizitare iubitorilor de natură și fotografie.
Expoziția este găzduită în parteneriat cu Biblioteca Națională Română și este realizată în cadrul proiectului „Demonstrarea și promovarea valorilor naturale pentru a sprijini procesul decizional în România” cu sprijin financiar din partea granturilor SEE 2009-2014, în cadrul programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor” (pentru care Ministerul Mediului este Operator de Program). Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii , WWF-România şi Agenţia Spaţială Română. Aici găsești informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene