Toamna aceasta se numără evenimentele!

Ești pasionat de tot ceea ce înseamnă sfera foto-video? Perioada următoare este foarte ofertantă pentru multitudinea de evenimente dedicate pasionaților. Fie că preferi evenimentele online sau ți-ai dori să participi fizic, în cele ce urmează îți prezentăm 6 variante pe care ar trebui să le ai în vedere în această toamnă.

Vernisaj de deschidere Fine Art Imaging

Ora începerii

18:00

Data

2 Noiembrie 2021

Locație

Blvd. Lascar Catargiu nr. 1

Subiect

Pictură si fotografie

Eveniment

Gratuit

Organizator

Fine Art Imaging

În perioada 1-13 Noiembrie 2021 are loc FINE ART VISION 20 / 21, o expoziție cu lucrări de artă originale și Giclée fine art print (picturi și fotografii) oferite spre vânzare publicului, la “Galeria Romană” (pe Lascăr Catargiu nr.1, București). Aflată la o a doua ediție, expoziția de pictură și fotografie «FINE ART VISION» prezintă publicului bucureștean lucrări excepționale create de artiști consacrați, sau artiști la început de drum, din mediul artistic românesc și internațional.  Pe 2 Noiembrie, începând cu orele 18:00, va avea loc Vernisajul de deschidere. 

Participarea fizică la eveniment este permisă în număr limitat, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței fizice sunt obligatorii.

Obiective de portret și compoziție, cu Luiza Marinaș

Ora începerii

19:00

Data

11 Noiembrie 2021

Locație

Online

Subiect

Fotografia de portret

Eveniment

Gratuit

Organizator

F64 Studio

Joi, 11 noiembrie, ora 19 va avea loc webminarul LIVE gratuit dedicat portretului și compoziției. Povestim despre obiective de portret și elemente de compoziție, despre cum pot influența obiectivele compoziția, greșeli de evitat, idei și sfaturi pentru compoziții creative, plus multe alte lucruri interesante. E greu de crezut, dar fiecare fotograf pe care îl admiri a fost exact pe drumul pe care încerci să pășești acum. Fiecare dintre noi ne-am găsit în momentul în care aveam foarte mult de învățat (nu te lăsa păcălit, tot timpul vom avea foarte mult de învățat) și nu știam de unde să începem. Este chiar simplu, începi prin a citi manualul aparatului de fotografiat, a-ți cunoaște bine echipamentul și ce poți face cu el, și apoi înveți compoziție. Tocmai despre asta vorbim joi, 11 noiembrie, alături de Luiza Marinaș și Sony.

UrbanEye Film Festival 2021

Ora începerii

19:00

Perioada

10–14 Noiembrie 2021

Locație

Online

Subiect

Film

Eveniment

Contra cost

Organizator

UrbanEye Film Festival

Festivalul de Film UrbanEye 2021 va avea loc între 10 – 14 noiembrie, online. UrbanEye 2021 propune filme, conversații și evenimente speciale despre orașe, arhitectură sau despre felul în care să locuim. Într-o lume schimbată, unde atenția pentru spațiile pe care le locuim a devenit esențială, unde comunitățile cele mai apropiate de noi se dovedesc salvatoare atunci când libera circulație este restricționată, tema acestei ediții a festivalului se concentrează pe CERCURI. Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii. 

Ficțiuni sonore

Ora începerii

20:00

Perioada

2–7 Noiembrie 2021

Locație

Online

Subiect

Film

Eveniment

Gratuit

Organizator

Image and Sound

În perioada 2 – 7 noiembrie va avea loc evenimentul online Ficțiuni Sonora. Se va umbla prin arhiva românească de film mut și fără sunet* prezentând pe https://imageandsound.ro/ o serie de FICȚIUNI SONORE – cinci filme de lungmetraj și mediumetraj de ficțiune, plus o selecție de comedii scurte – produse între anii 1912-1948 și re/interpretate sonor de compozitori și muzicieni contemporani din România: Iancu Dumitrescu, Micleușanu M., Ana Teodora Popa, Irinel Anghel, Makunouchi Bento, Sillyconductor, Abator Industries. Curator de film: Călin Boto.
Cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme, două dintre filmele incluse în program au fost digitalizate pentru prima oară, fapt care merită o atenție aparte și o punere în context, Călin Boto pregătind între 8-14 noiembrie o serie de discuții online cu cineaști, critici și istorici de film: Irina Trocan, Gabriela Filippi, Melinda Blos Jáni, Andrei Rus.

Expoziția de fotografie montană TMF 2021

Ora începerii

10:00 - 17:00

Perioada

26 Octombrie – 12 Noiembrie 2021

Locație

Strada Ion I. C. Brătianu 22

Subiect

Expoziție fotografie

Eveniment

Gratuit

Organizator

Transylvania Mountain Festival

În perioada 26 octombrie – 12 noiembrie are loc expoziția oficială de fotografie montană Transylvania Mountain Festival TMF 2021, cu lucrările din finala competiției de fotografie din acest an pe tema Deasupra Vârfurilor. În cadrul expoziției veți putea admira peisaje dintr-o perspectivă unică și sporturi montane precum prapapantismul, escalada, alpnism, schi, snowboard, speologie, cățărare pe gheață și drumeție. Fotografii expozanți sunt: Adrian Crapciu, Alexandru Savu, Andrei Moldovan, Barna Bán, Cosmin Berghean, Daniel Mîrlea, Iulia Zaharie, Julia Roger-Veyer, Lucian Sătmărean, Marc Brulad, Păunescu Teodor Octavian, Rodica Voicu, Vlad Ionescu și Zoltán Várga. 

Accesul este liber cu condiția respectării regulilor de vizitare, persoane vaccinate cu rapel sau doza unică efectuate cu cel puțin 10 zile înainte de data paraticipării la activitate, ce vor prezenta adeverinta de vaccinare, persoane ce prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore de la ora comunicată pentru începerea activității.

Fotografierea modelelor cu Jovana Rikalo

Ora începerii

18:00

Data

11 Noiembrie 2021

Locație

Online

Subiect

Fotografie

Eveniment

Gratuit

Organizator

BenQ

Joi, 11 noiembrie, Jovana Rikalo vă va ghida prin procesul ei de a crea artă unică cu modele și locații. Bazându-se pe experiența ei vastă, va acoperi aspectele tehnice ale lucrului cu modele, precum și aspectele creative ale evocării emoțiilor și poveștilor. Jovana Rikalo este o fotograf de artă și portret din Serbia. Folosind emoții, ea spune povești prin artă. Jovanei îi plac tonurile pastelate, basmele și lumea suprarealistă. Ea își folosește camera pentru a face ca momentele să prindă viață – momente pe care le-a trăit, precum și cele care încă așteaptă să se întâmple. Viața, oamenii și natura sunt o sursă de inspirație pentru ea. Ea crede că emoțiile se găsesc în realizarea de conexiuni între oameni și natură. Scopul Jovanei este ca alții să se regăsească în munca ei și să le arate oamenilor lumile pe care le creează.

Suntem curioși, care dintre evenimentele prezentate mai sus ți-au stârnit interesul? Lasă-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.