Hero5 si Karma – noutati de la GoPro la Photokina 2016

Nici cei de la GoPro nu se lasa mai prejos cu anunturile de noi echipamente, ba dimpotriva, ne uimesc din ce in ce mai mult.


La Photokina 2016 au fost anuntate GoPro Hero5 Black, GoPro Hero5 Session si mult asteptata Karma, despre care stiam ca urmeaza sa apara in cursul acestui an.
Povestim pe scurt despre fiecare, mai jos:hero5 session

GoPro Hero5 Black

Dupa 14 ani de munca, echipa GoPro ne spune ca acesta este cel mai bun GoPro, cel pe care si l-au imaginat dintotdeauna si pe care acum ni-l pot oferi pe piata. O camera atat de usor de utilizat, incat nu-i vei duce grija.
Cu noul GoPro Hero5 Black ai in acelasi pachet o camera rezistenta la apa fara carcasa suplimentar, sunet audio imbunatatit si control superior al vocii, stabilizare de imagine, accesorii pentru activitati oricat de “extreme” si utilizare mai mult decat intuitiva intuitiva. O scoti din cutie si sari in valuri, piscina sau pe motocicleta…Camera va fi pregatita.
De asemenea, ai calitate video si audio ireprosabila, pentru ca tu sa traiesti momentul din plin iar cuvintele de ordine sa fie libertate si distractie. Cu GoPro Hero5 Black, poti spune ca vezi viata din alte perspective.

GoPro Hero5 Session

Hero 5 Session filmeaza 4k si face fotografii de 10mp la un maxim de 30fps, este rezistenta la apa si raspunde la comenzi vocale in sapte limbi. De asemenea, vine incorporat cu un service cloud unde vor putea fi pastrate filmarile si fotografiile. Utilizatorii vor fi nevoiti sa plateasca suma de 4.99$ pe luna, pentru a ramane abonati la acest service, care va stoca datele chiar in timp ce acestea sunt create. Materialul realizat pe GoPro va putea fi mai apoi accesat oriunde prin aplicatiile pentru mobil si deasktop Quix si Splice.
Hero5 Session nu are in dotare un ecran sau GPS. Nu face fotografii RAW sau WDR, dar va avea specificul mod video ProTune, care ajuta utilizatorii la ulteriorul edit. Acest model de camera vine in dotare si cu un meniu mai simplu de utilizat, similar cu Hero 4 Session, cu microfon stereo si un stabilizator de imagine profesional.


GoPro Hero5 Black si Session se ascund amandoua in spatele unei carcase rezistente la apa pana la o adancime de 10 metri, fara vreun accesoriu suplimentar. Ambele filmeaza continut video 4K cu 30 de cadre pe secunda, in timp de la capitolul foto, Hero5 Black genereza capturi foto de 12 megapixeli, in timp ce Session se rezuma la 10 megapixeli. Un sistem avansat de anulare a zgomotului de fond este de asemenea prezent, datorita integrarii a trei microfoane pe suprafata camerelor. GoPro Hero5 Black are si un modul GPS la interior, plus include posibilitatea capturii in format RAW.

GoPro Karma: mai mult decat o drona

Dupa 10 luni de la primele zvonuri, iata ca avem de-a face cu prima drona GoPro si chiar cu mai mult de atat. De ce este acest quadcopter cu capabilități de filmare 4k mai mult decat o drona? Ei bine, este proiectata special pentru utilizatorii entuziasti, fiind, practic, un suport “zburator” pentru o camera de actiune GoPro. Are telecomanda cu ecran LCD touch-screen integrat si o serie de functii automate pentru decolare/aterizare, return-to-home daca pierde conexiunea cu telecomanda sau ramane fara baterie etc., pentru un user experience cat mai placut si fara batai de cap.


O drona extrem de portabila, cu bratele motoarelor rabatabile, Karma poate fi introdusa in rucsacul special si luata cu usurinta oriunde, chiar si in varf de munte.
Mai mult, Karma dispune de un sistem de prindere detasabil, pe care se poate monta o camera GoPro Hero 4 sau 5. Acest sistem de prindere este totodata si stabilizatorul de camera, putand fi utilizat pentru a stabiliza imaginile trase din mana cu GoPro-ul. Practic, Karma este de fapt un “kit” compus din doua accesorii complementare camerei de actiune: drona in sine si stabilizatorul detasabil.
O solutie accesibila pentru a captura cele mai faine momente din perspective incredibile.
In Romania va ajunge cel mai probabil incepand cu luna octombrie.

[products ids=125030208,125030207,125030206]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Un produs excelent, foarte calitativ si mult mai bine construit fata de modelele anterioare. L-am achizitionat ca resigilat la un super pret (1200 lei). Multumesc F64 pentru ocazie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.